Projekt na Donio
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Holky, chápu… Nenapadlo mě se na to dívat z takového úhlu…manipulace s dětmi, zacálování podnikání… ![]()
- Citovat
- Upravit
@MarketJDF píše:
Holky, chápu… Nenapadlo mě se na to dívat z takového úhlu…manipulace s dětmi, zacálování podnikání…
Hlavně by bylo třeba proniknout trochu do základů, 5000 tržba není čistý zisk, spočítej si cenu zboží od dodavatele, ceny nájmu a energií a toto odečti od tržby. Velmi zjednodušeně řečeno, ať mě tu účetní neukamenují.
K tomu samozřejmě patří i povinné odvody na ZP a SP.
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara píše:
Hlavně by bylo třeba proniknout trochu do základů, 5000 tržba není čistý zisk, spočítej si cenu zboží od dodavatele, ceny nájmu a energií a toto odečti od tržby. Velmi zjednodušeně řečeno, ať mě tu účetní neukamenují.
K tomu samozřejmě patří i povinné odvody na ZP a SP.
Mám pocit, že chce také zřejmě péct nějaké dorty, ne? Nebo jen prodávat potřeby na to? Co hygiena? O vedení podniku ví kulové. Ach jo. Ale má obrázek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka ne nechci péct dorty, obrázky jsou tam jen proto, že to s tématem souviselo a k uveřejnění jsou i nějaké podmínky
- Citovat
- Upravit
@šklíbakočka píše:
Mám pocit, že chce také zřejmě péct nějaké dorty, ne? Nebo jen prodávat potřeby na to? Co hygiena? O vedení podniku ví kulové. Ach jo. Ale má obrázek.
Já jsem pochopila, že chce jen prodávat komponenty a potřeby pro cukráře. Pro výrobu by potřebovala hygienou schválené prostory.
Já seji nesnažím nějak odradit, jen mi přijde, že má velké oči a i při úspěchu sbírky to může skončit fiaskem. Protože co si budeme, nápad pěkný, ale těžko říct, bude-li kupní síla v okolí. Respektive bude-li konkurenceschopná vůči velkoobchodům a fungujícím eshopům.
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara píše:
Já jsem pochopila, že chce jen prodávat komponenty a potřeby pro cukráře. Pro výrobu by potřebovala hygienou schválené prostory.
Já seji nesnažím nějak odradit, jen mi přijde, že má velké oči a i při úspěchu sbírky to může skončit fiaskem. Protože co si budeme, nápad pěkný, ale těžko říct, bude-li kupní síla v okolí. Respektive bude-li konkurenceschopná vůči velkoobchodům a fungujícím eshopům.
No prave ta nabidka tech eshopu je velka. Doruceni rychle, ze se ani moc neoplati jezdit to kamenne prodejny. Bude muset mit velky vyber, a pak ji projde doba spotreby, proda to za naklady
No chce usetrit 250 tisic ze sveho. Kdyby aspon hledala investory, a ne darce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara píše:
Taky mi prijde dost naivni predpoklad 10zakaznic denne po 500
… mozna ze začátku a bez funkčního eshopu, no nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S náklady na provoz obchodu počítám. I na povinné platby, daně, reklamu, nákup zboží, atd… Samostatně e-shop jsem měla v plánu ve chvíli, kdyby se nevybralo dost.. Mám vypracovaný i podnikatelský plán…
Ale koukala jsem na to z jiného úhlu než vy, takže jak čtu reakce, nevyberu ani na „krajku“… ![]()
No co se dá dělat… Naděje umírá poslední. Buď se zadaří nebo to za 90 dní skončí..
- Citovat
- Upravit
@MarketJDF píše:
S náklady na provoz obchodu počítám. I na povinné platby, daně, reklamu, nákup zboží, atd… Samostatně e-shop jsem měla v plánu ve chvíli, kdyby se nevybralo dost.. Mám vypracovaný i podnikatelský plán…Ale koukala jsem na to z jiného úhlu než vy, takže jak čtu reakce, nevyberu ani na „krajku“…
No co se dá dělat… Naděje umírá poslední. Buď se zadaří nebo to za 90 dní skončí..
A kolik mas svych penez?
Zajimal by mne ten tvuj uhel pohledu, jestli tedy napises.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do takovýho obchodu jsem jezdila v Brně!!! Už ho zrušili a mají jen e-shop.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarketJDF A jakou mas práci, ze jsi tam cele dny? Nebo mas víc zaměstnání? Děti mají otce, proč on se víc fanancne nepodílí aby jsi nemusela tolik pracovat. Mě to přijde jako rozmarilost aby ti cizi lidi platili podnikání. Když je to takový sen, mas to promyšlené, víš ze vyděláš, vem si půjčku. Taky jsem byla kdysi sama s dcerou a dokázala jsem se o nás postarat, v práci jsem byla normálně 8hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pidulka1991 píše:
Taky mi prijde dost naivni predpoklad 10zakaznic denne po 500… mozna ze začátku a bez funkčního eshopu, no nevim
Vytučněné je zásadní. On eshop má kdekdo, ale vydělává? Na začátku je dobré mít k němu i produktový web, který je s ním prolinkovaný, umět pracovat s textem kvůli optimalizaci, fota produktů atd. A nakonec ani to ti nezaručí, že se uživí (myslím teď web
) a náklady se ti vrátí.
- Citovat
- Upravit
A mě by se líbilo abych nemusela dělat domácí práce za 45 Kč na hodinu a přesto nezebram a plním si sny které jsou reálné. Jsem šťastná že mám děti zdravé a můj zdravotní stav mi dovoluje je uživit a nerozmazlovat. Nemyslim si že tvůj záměr v podnikání má větší budoucnost, natož aby si v normální práci byla méně než ve vlastním. ![]()
- Citovat
- Upravit
Me by spis zajimalo, proc nejdes standardni cestou a nenajdes si normalni rozumnou praci? Jako byt kazdy den pryc od 6 do 21 mi neprijde snad ani mozne…
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Nájem, energie…máš to spočítané? Eshop je zajisté dobrý nápad, ale kromě té vstupní investice to chce mít zmáknutou optimalizaci (a někoho, kdo tomu rozumí), což není levná záležitost, a i následně se tomu věnovat.