Projekt na Donio

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
5.3.24 13:01
@inkakřivák píše:
@Zumpa Zase úplně takhle bych to neřekla, občas se tam asi objeví i skutečně potřební rodiče. Třeba s nějakým postiženým dítětem, on to je financí mazec. Ale jinak souhlas, na Donio nedávám. A utvrdil mě v tom ten hadic, co nebyl hasič, a ty peníze na okna a dřevo, co nebyly na okna a dřevo, ale na pohřeb.

Dala jsem jim peníze dvakrát, úmrtí mladého člověka na covid, znala jsem osobně, malé děti, prostě malér. Požár DS. Ale už nikdy nic jim nedám. Pokud si nedovedou ohlídat příjemce, mají problém. A Žumpa má pravdu, je to dost na kontrolu FU. Je mi líto, ale vrátím se k těm, kterým dávám roky Nemocniční klaun, Armáda spásy, aj. Prověřené. Kde si mohu pak najít audit atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
5.3.24 13:55

V podstatě ti závidím, že máš tu odvahu (nebo snad i drzost) něco takového rozjet - koukám na to totiž z pozice matky nemocného dítěte. Zrovna teď by zřejmě potřebovalo inhalátor, ale těch pár stovek navíc prostě k dispozici nemám. Za ty roky, kdy je na světě, vyčerpala jsem veškeré úspory na snahy o jeho vyléčení, nebo alespoň zlepšení jeho zdravotního stavu. Mnohokráte jsem si říkala, že nějakou sbírku záložím také, ale nakonec jsem vždycky došla k závěru, že mi to nestojí za veřejný rozbor, posuzování cizími lidmi, za nutnost vystavit alespoň částečně naše soukromí. Nechci, aby nás někdo litoval, určitě jsou ještě mnohem potřebnější rodiny. Jedinkrát nám pomohla moje kamarádka koupí konkrétní věci (objednala tajně na e-shopu a poslala nám to domů), dodnes je mi to nesmírně trapné. Sny jsou krásná věc, chápu, že si je chce naplnit každý, přesto mám z podobných sbírek poměrně rozporuplné pocity.

• Citovat
  • Upravit
15108
5.3.24 14:07

:mrgreen: Nevěřím, že každý den pracuješ od šesti do 21 hodin.To nelze ani v té největší otrokárně. Za druhé, evidentně jsi nikdy ještě nepodnikala.To potom, je dost možné, že tuhle pracovní dobu budeš mít, aby ses nějak uživila. Žádná placená dovolená, nemocenská taky nula nula prd. E- shop pokud budeš mít, není to zase taková sranda, ke kamennému obchodu.No,představuješ si to jako Hurvínek válku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 09:54

https://donio.cz/…t-pro-kubika

prosím o sdílení moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.25 09:39

Sbírky

Myslím že každý by se měl zamyslet na co přispěje, znám z mého okolí případ že maminka se válí doma už 2 roky nedělá a žije z různých podpor se svým dítětem a teď přes Donio sbírku vybírá aby její dítě mohlo studovat a hrát hokej v zahraničí a to za miliony a její příběh je smyšlený nevím jak to Dormio dělá ale určitě pořádně neověřuje jestli informace jsou pravdivé, protože rodinu osobně znám dítě prý je nadějný hokejista ale nehraje za žádný prvoligový klub pokud by byl tak skvělý tak časem se do ciziny dostane a nepotřebuje na to miliony jenom aby za nějakou neznámou školu hrál hokej, například Jarda Jágr se dopracoval sám díky svému talentu až do Kanady a to byl z chudého statku a co se týká Dormia tak bohužel už se jim podařilo vybrat velkou částku, stačí jeden dojemný příběh tak to na Dormiu funguje a proč ne když z toho žijí ke každé částce musíte přidat 11 procent na provoz a tak pokud dáte 600 tak ve skutečnosti vám strhnou 666 korun proč by si nevymýšleli smyšlené příběhy když z toho takto žijí proč si něco nevymyslet a dál se válet doma a chlubit se jak mám skvělý dítě které studuje v cizině, pokud je to tak transparentní udivuje mě že dotyčná nechce aby to její sousedi věděli jelikož vědí jak žije a stejně by jí nic nedali je mně líto těch které mají nemocné děti a pak se vezou s pár vyžírkami které chtějí aby si dítě užívalo co by dali za normální život a mít dítě zdravé

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.25 11:16
@Anonymní píše: Více

Je to tak, člověk by si měl prověřit na co přispívá. Znam jednu osobu která měla sbírku na prázdniny pro svého autistického syna. Vybírala tedy jen 10000 Kč, ale ona ty peníze má. Každé 3 měsíce lítá k moři, chodí na botox atd. Potom je opravdu směšné když škemrá na tábor pro dítě. Anonym z důvodu informace o blízké osobě.

• Citovat
  • Upravit
6.9.25 16:32

Dobrý den,
a jak poznáte prověřené sbírky? ja poznám právě jen donio, ale jak koukam recenze nic moc, hodně dlouho jsem váhala jestli tu sbírku malemu zalozit nebo ne, ale tím ze oprava naseho auta je tak vysoka nám nezbyla jiná moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
6.9.25 16:34
@Katka-a-Radeček píše: Více

zrovna Donio moc neprověřuje. Občas tu byly odkazy, kde se potom zjistilo, že ti žadatelé fakt kecají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.9.25 17:00
@Katka-a-Radeček píše: Více

Nepoznáme. Člověk prostě musí opravdu přemýšlet, na co dá peníze. Na Doniu uz nepřispívám na nic, nemám k tomu důvěru vzhledem k tomu, jaké sbírky na něm prošly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.25 08:08

Nemoc u dítěte

Také jsme měli v rodině těžce nemocné dítě měl rakovinu uzlin léčil se skoro rok intenzivně a pak vlastně už ho čeká celý život sledovat, a stálo nás to dost peněz, každý den dojíždění do nemocnice na návštěvu protože byl malý a sám to tam nedal a pokud byl doma tak každý týden na krev a když měl krev relativně v pořádku tak další hospitalizace a chemoterapie a to jsme při tom chodili do práce a měli doma druhé dítě, bydleli jsme na vesnici a nenapadlo nás založit si sbírku aby nám přispěli na benzín pak na lázně a další doplňkové léky vše jsme platili ze svého pomocí rodiny, mám pocit že teď je to trend pokud se něco stane proč se snažit sama založím si sbírku a lidi mně přispějí na každou blbost co si vymyslím, známé přímo co si na Doniu vybírali na bydlení protože dotyčná nechtěla bydlet v Mostě a chtěla se přestěhovat do Berouna a tak založila sbírku, já bych také ráda chalupu v Českém Ráji a nebo jiný příklad nemám peníze a můj syn chce hrát hokej v Kanadě jenže školné stojí milion a jelikož je dotyčný doma a nemá na to peníze tak si založím sbírku ať lidi vyberou penízky. Bohužel jsou na tom někteří dost špatně a potřebovali by opravdu peníze ale díky takovým vyžírkům lidi nemohou posoudit zda je to pravda a pak peníze nepošlou, myslím že by Donio mělo lépe prověřovat finanční situaci v rodině, klidně můžu mít miliony v šuplíku a nikdo se to nedozví a klidně si na to co potrebuji vyberu 🤨 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34473
7.9.25 08:17
@Anonymní píše: Více

Spousta lidí totiž bere sbírku jako první možnost, ne jako poslední. I s těmi miliony je to pravda, můžeme si vzpomenout třeba na sbírku na vdovu Ptáčkovou :poblion: bohužel, tihle vyžírkové snižují důvěryhodnost všech sbírek a doplácí na to i lidé, kteří to opravdu potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!