Projekt na Donio

Napsat příspěvek
Velikost písma:
luccifera
4.3.24 20:48

@MarketJDF ja bych na to sla uplne z jine strany - dovzdelat se, rekvalifikovat na nejakou pozici 7,5 az 8 h.

Vzpominam si na divcinu z koleji, holka ze Slovenska, co sivsecko musela calovat sama. Zacinala u doplnovani potravin, pak kasa, pak vedouci smeny… porad to ale nebylo tolik, co potrebovala. Z penez si platila kurzy AJ az se dopracovala na perfektni anglictinu a zacala sama soukrome doucovat… a tak si vydelavala u studia bez jakekoli podpory rodiny. Naopak jeste posilala domu penize. S detma uz je to jina, ale jsou ruzne moznosti zlepsit situaci

• Citovat
  • Upravit
MarketJDF
4.3.24 20:49
@mado píše: Čili, když máš dvanactku, tak je s detma babička a otec, jinak si s detma ty. To jen k tomu citovemu vydírání detma.Kolik těch dvanáctek máš měsíčně?

Tenhle měsíc 19…

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
4.3.24 20:50
@MarketJDF píše:
Já tak samozřejmě nepracuji každý den. To zase neeee…otevřeno máme od 8-20.. Ráno se musím dopravit autobusem, pracuji na 12ti hodinové směny a v práci musíme být samozřejmě dříve. Večer skončím a než se zase dopravím domů je ooravdu 21h… Do toho máme i přesčasy.. Neplacené, máme je totiž zahrnuté v odměnách… Samozřejmě i víkendy…
U nás není moc práce, která by nebyla na 3směnný provoz, nebo od rána do večera… Respektive jsou, ale za minimální mzdu, a to by mi mé úspory velice rychle zmizely a stejně bych si musela najít práci jinou..

Sice chápu, že tvoje situace není zavidenihodna, ale lidi to řeší změnou práce nebo rekvalifikačními kurzy třeba. Není naše povinnost řešit fakt, že pracuješ 12 hodin denně a další 3 hodiny strávíš na cestách.

• Citovat
  • Upravit
56505
4.3.24 20:51

@MarketJDF Najdi si novou práci a přestaň žebrat peníze od cizích lidí. :poblion:
Divím se, že tohle Donio zveřejnilo. Za mě kleslo až na dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.3.24 20:51
@MarketJDF píše:
No ale já nemám sbírku… Ale crowdfundingový projekt… To je něco jiného…

Od kdy se veřejnému žebrání říká projekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.3.24 20:53
@MarketJDF píše:
Já tak samozřejmě nepracuji každý den. To zase neeee…otevřeno máme od 8-20.. Ráno se musím dopravit autobusem, pracuji na 12ti hodinové směny a v práci musíme být samozřejmě dříve. Večer skončím a než se zase dopravím domů je ooravdu 21h… Do toho máme i přesčasy.. Neplacené, máme je totiž zahrnuté v odměnách… Samozřejmě i víkendy…
U nás není moc práce, která by nebyla na 3směnný provoz, nebo od rána do večera… Respektive jsou, ale za minimální mzdu, a to by mi mé úspory velice rychle zmizely a stejně bych si musela najít práci jinou..

Takže kolik dní v měsíci máš ty 12?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarketJDF
4.3.24 20:53
@Mango_Lassi píše:
Sice chápu, že tvoje situace není zavidenihodna, ale lidi to řeší změnou práce nebo rekvalifikačními kurzy třeba. Není naše povinnost řešit fakt, že pracuješ 12 hodin denně a další 3 hodiny strávíš na cestách.

Už jsem pochopila no, i když pozdě… :zed: Uvidím, co se s tím dá dělat..

• Citovat
  • Upravit
56505
4.3.24 20:54
@terien píše:
Tak tohle už je vyložená drzost.

Založit na tohle sbírku je opravdu drzost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
4.3.24 20:56
@MarketJDF píše:
Už jsem pochopila no, i když pozdě… :zed: Uvidím, co se s tím dá dělat..

Navíc nějakou dotaci na podnikání lze získat i od ÚP. Samozřejmě ti nedají tři mega na zboží a dubové regály, ale pro nějaký skromný začátek by to mohlo pomoci, byť v tom budeš muset být zainteresovaná i ty.

• Citovat
  • Upravit
34473
4.3.24 20:59
@topazio píše:

Hlavně to odůvodňuje časem pro děti a kolik času stráví ve svém obchodě? Každý den do večera + práce na eshopu. Nemoc dětí, cokoliv, nezájem, bude muset jít. Si asi myslí, že je každý blbý jak ona chytrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.3.24 21:02
@terien píše:
Hlavně to odůvodňuje časem pro děti a kolik času stráví ve svém obchodě? Každý den do večera + práce na eshopu. Nemoc dětí, cokoliv, nezájem, bude muset jít. Si asi myslí, že je každý blbý jak ona chytrá.

Za mě opravdu Donio kleslo až na dno. Sbírky by měly být opravdu jen pro potřebné. A ne, aby někdo někomu přispíval na podnikání. Toto už je úplné dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 21:04

Četla jsem jen začátek diskuze a upřímně jsem v soku.
Absolutně nevíš, co je to podnikání
Přijde mi 10 zákazníci denně po 500 Kč :lol: a jsem v klidu…
Víš o tom, že v té částce jsou odvody, náklady, nájem, elektřina, telefon…a mnoho dalšího.
Víš o tom že obchod nezačíná tím, že otevřeš v 9 a končíš ve 4?
Administrativa, úklid, úřady, e-shop, sítě…

Přišít lidi ať ti dají peníze, protože chceš být s dětmi?

Já podnikam, za naše našetřené tvrde peníze. Dru od rána do večera. A jediné co bych lidi poprosila je, jejich zpetna recenze ha me výrobky.
Styd se…

• Citovat
  • Upravit
21917
4.3.24 21:10

Takže máš dvanáct volných dní v měsíci. Kolik těch dní budeš mít volných, když budeš mít svůj obchod na který budeš sama? Po večerech a nocích budeš uradovat, objednávat zboží, řešit do obchodu kontrolu hasičů, revizi elektřiny, kontrolu z FÚ…
Nedostaneš se ani s děckem k doktorovi nebo budeš muset zavřít a budou ti utíkat kšefty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
4.3.24 21:23
@mado píše:
Takže máš dvanáct volných dní v měsíci. Kolik těch dní budeš mít volných, když budeš mít svůj obchod na který budeš sama? Po večerech a nocích budeš uradovat, objednávat zboží, řešit do obchodu kontrolu hasičů, revizi elektřiny, kontrolu z FÚ…
Nedostaneš se ani s děckem k doktorovi nebo budeš muset zavřít a budou ti utíkat kšefty

Nějak mi těch 19 dvanáctek nesedí do fondu pracovní doby. No ale dobře. Děti tedy mohou být 12 celých dní s matkou, 19 dní s tátou a babičkou. A asi to není každý měsíc 19 dvanáctek. Ale ten obchod fakt není dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
4.3.24 21:38
@topazio píše:

Parodie na podnikání po česku. Nebetyčná tupost a drzost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!