Proklatý nočník - vše vyzkoušeno a stále na plenách!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
15.5.13 18:51
@Bersaba píše:
Jen klid. Tohle je přesně jedna z věcí, na které nemůžeš aplikovat zkušenosti svojí matky a její generace matek. Nikdy nepochopím, jak to dělaly, že měly děcka do roka bez plen. Dneska se děti kolem druhého roku teprve začínají učit, co mám zkušenosti s vlastní dcerou a s dětmi z okolí, tak ty dva roky jsou opravdu minimum, kdy se odplenkovaly, v drtivé většině to bylo až kolem 2,5 roku a ty „nejlepší“ (jako třeba moje dcerka) ještě dlouho potom drtily své matky zdáním, že jim plína zůstane až do maturity.
Nejspíš to mají dnešní děti nastavené trochu jinak, dozrávají k tomu později. Mám pocit, že jejich děti už budou umět dřív programovat než čůrat do nočníku.Příspěvek upraven 15.05.13 v 16:35

Spousta ženských praktikovala v podstatě bezplenkovku. Moc se nekojilo, krmilo se v pravidelných intervalech, takžei vyměšování probíhalo víceméně pravidelně, vědělo se, kdy bude dítě kadit, jak dlouho po vypití plné flašky mléka bude čurat atd. Taky se tolik neřešil pitný režim, i to pití bylo součástí spíš svačin, jídel.
Takže věřím, že by mohlo být dítě posazované na nočník od půlroka schopné být od roka bez plen, ale makačka hlavně rpo matku, protože musí přesně vysadit, aby nebyla nehoda. Zase pokud ještě někdo neměl automatku, tak měl asi obstojnou motivaci, tehdejší trendy péče o plíny byly poměrně náročné na čas, tak asi ženská radši dítě přes den hlídala a vysazovala, než aby po večerech drhla a ždímala a žehlila plíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.5.13 19:45

Ohledně dovolené. Teta se bojí že se jí pokadí do plen a nebude ho kde umít, protože syn je opravdu nakladač a většinou to chce sprchu:-) To je jediný důvod. no nic tak teda letos na dovolenou nepojede. Tchýně mi taky pořád říká, že děti naučila tak, že je prostě za každé počůrání mlátila. Což se mi teda absolutně příčí a nedokážu si to představit. Ani se mi jí ho nechce nechávat na hlídání, protože se bojím, že mu udělá ještě větší trauma než má ze mě :( Jinak moje máma si to vyzkoušela, když ho hlídala když jsem byla v porodnici. A taky zjistila, že to neni tak jednoduchý a měla pořád počůraný nový koberec. nejhorší je, že máme v rodině další vnouče, ktému je sedm měsíců a samozřejmě je už na nočníku a musí být do roka bez plen. Já jsem ted hrozně přecitlivělá a dost se mě ty jejich keci dotýkají, protože vím, že mám šikovnýho chlapáka a tohle mi přijde líto. Díky holky, tak já se na to vyprdnu a zkusíme to až bude teplo venku, tak prostě bude běhat bez plínek, stejně by jenom pařil. Nočník jsem už schovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.5.13 19:46

V první věte mi vypadlo slovo „v letadle“. Že se jí pokadí do plen v letadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65462
15.5.13 20:32

@hefilka tak to se stalo nám…
dovolená bez pleny, na cestu dom jsem dala…
a jen jsme vlezli do letadla, viděla jsem, že je zle…
Mates že ho bolí bříško a chce naWC…což samo při startu nejde že
Nakonec nálož do pleny a skrz plenu…
Co…je to prostě dítě---připravila jsem si igelitku, svlékla, otřela jak to šlo, převlékla…
vše do igelitky…a pak jsme museli asi 4krát na WC…
Jako joooo já sama byla spocená až na zadku…naštěstí jsme seděli hned na první trojce sami 2 u záchodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.5.13 06:55
@hefilka píše:
V první věte mi vypadlo slovo „v letadle“. Že se jí pokadí do plen v letadle.

a když se jí pokadí do kalhot bude dělat co?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.5.13 07:58

Já se teda přidávám k těm, pro které je horší řešit dítě počůrané nebo pokaděné v gatích než v pleně. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale v pleně je to všechno s dítětem jednodušší a pohodlnější, takže nějak nechápu, proč příbuzní prahnou po tom jet na dovču s čerstvě odplenovaným dítětem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.5.13 08:06
@gabi.design píše:
Já se teda přidávám k těm, pro které je horší řešit dítě počůrané nebo pokaděné v gatích než v pleně. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale v pleně je to všechno s dítětem jednodušší a pohodlnější, takže nějak nechápu, proč příbuzní prahnou po tom jet na dovču s čerstvě odplenovaným dítětem. :nevim:

Právě, to „čerstvě“ je dost rizikový kor pro jinou osobu než je matka:-) Pro mě je zatím cestování s plenou nejpraktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65462
16.5.13 08:27

Právě…i když se mi na dovče přes den odplenkoval…na noc plenu měl
na cestu jsem samo plínku dala…naštěstí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
17.5.13 11:20

Tedy já jsem nad tím přemýšlela, a pořád mi přijde lepší, když se v letadle vykadí do pleny - přece se tam na záchodě s umyvadlem a vlhčenýma ubrouskama dá dát docela do pucu. Než, kdyby to na něj opravdu v letadle přišlo, tahnout sebou na palubu nočník (už to je dost napytel) a někde ho tam běhat dávat vykadit… Docela se divím, protože mi v podstatě přijdou pleny pro rodiče/hlídače pohodlnější, než pořád hlídat, jestli se mu zrovna nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze