Prolaps dělohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
422
10.7.17 11:17
@Anonymní píše:
Ja jsem ta druha anonymni. Mne se to postupem tehotenstvi zatahlo dovnitr. Porodila jsem mimco opet pres 4 kg, ma 2m a deloha uz zase povolila. Cvicenim uz to asi nevytahnu, jsem smirena s operaci az bude mrne vetsi…
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem ta první anonymní :) Moje mimčo má 5 měsíců, mám to stejné jako po prvním mimču, možná malinko lepší, ale nedělám si iluze že to nepůjde dolů. Děložní čípek mám v poševním vchodu, ale v běžném životě to necítím. Při sexu jsou některé polohy nepříjemné. Operaci se chci vyhnout obloukem, protože mám strach že mi to tam ještě víc s s prominutím doje*ou. I když doktorky mi to neustále nabízí.
Nevím jestli jsem to sem dávala, ale zajímavý anglický web je www.wholewoman.com. Dost tam odrazují od operací a učí s tím ženy žít, hodně důležité je držení těla, rovná páteř, nehrbit se nevystrkovat zadek. Když něco zvedám, nebo bežím, skáču, aktivovat svaly pánevního dna. V těhotenství jsem cvičila pánevní dno 2× denně 45 minut, teď na to nemám čas, štve mě to protože bych to potřebovala, ale nedá se. Ono mě to nakopne až se to zase zhorší. Ale šetřím se, krom mimina nenosím těžké věci, myslím na to jaké mám držení těla a když si vzpomenu, např. při kojení, tak aspoň zatahuju svaly pánevního dna, i když tomu se nedá říct opravdové cvičení.
A nakonec, co se týče těhotenství ničeho se neboj, toto na těhotenství nemá nijaký zásadní vliv, je to prostě fyzicky a vlastně i psychicky nepříjemné. Mělo jsem to přesně jako ty, loni v této době, jsem mohla být taky cca v tom 13 týdnu, jestli dobře počítám a celé léto byl teda horor pro mě, chodit jako kačena s trčícím čípkem mezi nohama :zed:.Ale neboj to zvládneš, o miminko se bát nemusíš :)

Holky a muzu se zeptat, jak hluboko ten cipek mate? Je hned v pos. vchodu nebo treba par cm za? Ja mam pocit, ze mi taky klesnul cipek, mam ho tak 4 cm za vchodem a mam neustale nutkani curat. Dr. Mi ale tvrdi, ze je deloha na miste. Nevim cemu verit-svemu telu a pocitu nebo doktorovi? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.17 12:31

anonymni 2

V posev. vchodu a nekdy niz. Ale na moceni to vliv nema, nevim, ktera stena je povolena…

• Citovat
  • Upravit
512
10.7.17 16:23

@Goni Ma to vliv. Ja taky chodim kazdou chvili curat. I jsem to cetla, ze to ma na to vliv. Prvnim tehotenstvi jsem takhle casto nechodila. Rozhodne ne uz od prvniho trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.7.17 18:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tohle je starší téma, ale přidám svou zkušenost. Taky mi klesla děloha po prvním porodu. Z počátku jsem o tom ani nevěděla, až později jsem si při mytí všimla, že tam dole něco je, co tam předtím nebylo, Když jsem to zkoumala, zjistila jsem že je to čípek. Neměla jsem s tím problém, co se komfortu týče, byl schovaný vevnitř, jen při tom mytí my to vadilo. Teď jsem znovu těhotná - 14.tt. No a musím říct, že co teď zažívám je fakt humus. Cca od 10.tt se mi čípek jednak zvětšil a jednak vylezl ven, nejdřív tak 1 cm, ale teď mi trčí tak 2-3 cm, je to hnusné a nepříjemné chodím jak kachna a děsím se toho, že to bude ještě horší. :poblion:
Marně doufám, že se to s rostoucí dělohou vytáhne nahoru, ale nevím. Jinak pro poslední anonymku - poloha dělohy prý nemá vliv na udržení těhotenství, zde je důležitá pevnost čípku.
Simča
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.7.17 18:40

Bývalé zůstal venku půl roku :,( in

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.17 13:01

Anonym protože se mi o tom blbě mluví…

Ahoj holky, měla jsem podobný problém, ale asi ne tak vážný (ještě!) Četla jsem dost webů a poraden abych předešla právě tomu úplnému prolapsu a taky stresové inkontinenci no a před dvěma měsíci jeden den ráno jsem se sehnula k malý že ji zvednu, strašně mě tam dole píchlo a bylo vymalováno. Na záchod jsem chodila po druhém porodu skoro pořád, fakt klidně co dvě hodiny, v noci jsem kvůli tom ujak se mi chce na záchod ani nemohla usnout ale odmítala jsem se zvedat protože prostě ne… :zed: tak jsem se naštvala a šla jsem na první sezení na FemLase laserem mi stáhli sliznici tam vevnitř a hned zlepšení… na záchod se mi najednou chce daleko méně, ani to ze mě neutíká když se zasměju nebo zakašlu… tak třeba to pomůže taky někomu dalšímu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.18 11:35

Po prvním porodu mi taky spadla děloha, i když ne až úplně ven, čípek zůstal asi 2-3 cm hluboko. „Naštěstí“ spadla dozadu, takže mám spíš potíže při chození na stolici, což není tak strašné jako únik moči. Poševní sliznice ale nedrží uvnitř a částečně je srolovaná ven, což má za následek neustálé záněty. Podruhé jsem otěhotněla snadno a děloha se překlopila dopředu, takže se pochva zase natáhla dovnitř a záněty ustoupily, čípek drží dobře. Nicméně mám velký problém s křečovými žilami (spíš boulemi) na genitáliích a stehnech a rozestupem stydké spony - bolí celá pánev kolem dokola a špatně chodím. Holt ta těžká těhotná děloha tlačí, kde se dá. :roll: Zkusím se přeptat, jestli by to nebylo na porod císařem, neboť se fakt bojím, že po druhém porodu už budu mít dělohu mezi stehny. :,(

• Citovat
  • Upravit
1108
4.1.20 11:21

Obnovení diskuze

Ahoj holky, zkouším to tu obnovit :) Zajímalo by mě, jak jste na tom teď s odstupem, jak jste zvládly ta druhá těhotenství, jestli jste rodily přirozeně nebo císařem? Mám prolaps, cystokelu a rektokelu a jsem v 7tt, už se strašně bojím, co bude 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 12:05

Ahoj

Ahoj holky, jsem 5 tydnu po druhém porodu. To, ze jsem po porodu nezastavila proud moči, jsem brala jeste v pohode, jsem si říkala, ze je to normální po takovem hardcoru co moje telo muselo zazit. Ale Po skončení krvaceni, jsem se po sprse odvazila mrknout dolu, jakou paseku udelal druhy porod a malem jsem se rozbrecela. Za tyden jdu k dr. na kontrolu po 6ti nedeli, takze verdikt nevim na 100%, ale podle toho co jsem nacetla a nagooglila, bych rekla ze mam prolaps, jeste nevim zda mocaku a nebo delohy. Po procteni Vasi diskuze jsme se zjistila, ze většině z Vas, couha ven čípek. Me defacto uplne zmizel posevni vchod, mam tam jen mocovou trubici a jakysi,, balonek,, nevim jestli si to vylozene budete umět představit. Uz 2 dny me docela boli podbrisek, jak kdybych mela dostat menstruaci a takovy sileny tlak i do zad.
Mam z toho silene stavy :( :( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.20 13:35

Ahoj, asi to tak bude, podle tvojeho popisu. Já jsem teda dneska našla odvahu podívat se po víc než roce (mezitím druhé těhotenství a sekce) a hrůza, močák a ústí močové trubice spadlé uplně dole, je to hnus. Na kontrolu po šestinedělí jdu zítra, od porodu jsem teda 8 týdnů a posledních pár týdnů mi občas uteče pár kapek :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.20 14:45

Ja uz v tom ziji nekolik let. Nijak zvlast uniky nemam, ale jsou. Bez radne denni hygieny byt nemuzu (takze nejak stanovani bez sprchy uz pro me neni). Ale vy jste pomerne na zacatku po porodu, to jeste nemusi byt tak zle…

• Citovat
  • Upravit
194
6.10.20 18:17

Ahoj zakladatelko,

nech si zkontrolovat, zda nemáš utržený levator ani:

Pokud ano je to blbé, ale pokud ne, tak by se stav měl časem alespoň trochu zlepšit.

Upraveno Adminem - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 18:40

@Prosteja144 ahoj, prosím, kde mi to zjistí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.20 19:43
@Anonymní píše:
Ahoj, asi to tak bude, podle tvojeho popisu. Já jsem teda dneska našla odvahu podívat se po víc než roce (mezitím druhé těhotenství a sekce) a hrůza, močák a ústí močové trubice spadlé uplně dole, je to hnus. Na kontrolu po šestinedělí jdu zítra, od porodu jsem teda 8 týdnů a posledních pár týdnů mi občas uteče pár kapek :roll:

Tak dej zitra vedet co na gynde. Ja jdu v utery, docela se desim, ale zaroven to chci mit za sebou. Protoze ty bolesti podbrisku a zad, takhle vecer jsou mazec a jeste kdyz musim litat kolem 4 lete a 5ti tydenaka 🤦‍♀️ 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
194
6.10.20 20:51

3D nebo 4D ultrazvuk plus palpitační vyšetření, třeba U Apolináře. Nevím odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí