Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli tu není někdo se zkušenostmi s pronajímáním bytu. Pronajímám svůj starý byt a chtěly by si ho pronajmout paní k provozování masížního salonu. Nikoho v domě by to zřejmě neobtěžovalo ale já nevím jak to je s pronajmutím bytových prostor ke komerčním účelům. Myslím si že by se to nemělo, když to k tomuto účelu nebylo zkolaudováno. Mohla bych jim smlouvu vystavit na fyzickou osobu a dát od toho ruce pryč jako že nevím co tam dělají, Ale myslím, že jestli si tam budou muset udělat sídlo, tak jim to musim jako majitelka schválit… Nevíte někdo jak to je? Nemáte s tím třeba zkušenost?
Jsem mrkla odkud jsi. Jsi si jistá, že tam bude masážní salón? Protože tak se říká privátům a to by sousedům pak fakt vadilo
Jinak na priváty si pronajímají soukromé byty. Nevím, kdyby to měl být fakt masážní salón, tak já bych to asi pronajmula normálně fyzické osobě a zbytek si musí přeci zařídit živnostník. Brácha totiž pronajímal taky byt v Praze a taky tam měl být salón a nakonec to bylo plné prostitutek a sousedi řvali jak potrefení. Brácha byl na odvoz do Bohnic. naštěstí je vystěhoval, ale kdyby se nedali, pak by to byl problém
![]()
Díky za odpověď, to jsi mě pobavila. Mě to taky napadlo, ale když jsem je viděla tak mi bylo jasný, že ty budou opravdu masírovat ![]()
Tak vzhledem k tomu, že aby měli dané papíry správně, musí mít i doklad, že tento byt byl zkolaudován na komerční prostory. Těžko to můžou kolaudovat oni, protože nejsou majiteli, tudíž to čeká na tebe. Když se na to vykašleš, můžeš jít do maléru, jako vlastník bytu.
I když řeknu že vůbec nevím že tam něco takového provozují? Že jsem jim to pronajala k bydlení? Na což budu mít i smlouvu?
Ahoj všem, obnovuji diskuzi a já bydlím v pronajatém bytě a samozřejmě mám ve smlouvě napsáno, že majitel může požadovat vstup do bytu a provedení nutných oprav, úprav a rekonstrukcí. Mám tam dodatek, že jsem povinna prohlídku umožnit po předběžném oznámení ve vhodnou dobu. A majitel si nyní usmyslel, že bude dělat rekonstrukci koupelny a chce, abych se vystěhovala. Taky mi stále chodí do bytu s nějakými řemeslníkami. A naposled dokonce přišel s někým z realitky, že se byt bude prodávat a že si chtějí byt nafotit. No, prostě přijde mi to, že choděj moc často, nemám klid a soukromí. Jsem teda v částečném invalidním důchodu, takže jsem doma, ale i tak mi to vadí. A nejlepší pecka je ta, že se majiteli lonskej rok v květnu zvednul nájem a ted si usmyslel, že teda nájem zvedne podle toho i mě a protože prý jsem potížistka, tak bude požadovat částku i zpětně. Chci se zeptat, musím ho stále pouštět do bytu? A může mi takhle zvednout nájem?
Ahoj, já teda o pronájmech moc nevim, byt pronajímám chvíli a zase mám naopak problém s nájemcem (přišel o práci a neplatí, a teď nevim co s ním…) Ale myslím si, že záleží hlavně na tom, jak máte postavenou smlouvu. Jestli tam máš částku, tak by jí měnit neměl, alespoň do konce trvání té smlouvy (v další to může zvýšit, když pronájem prodlouží a ty s tím budeš souhlasit) A co se týče toho přístupu do bytu tak si taky myslim, že záleží co je ve smlouvě, jestli jsi mu podepsala že s pouštěním do bytu souhlasíš, tak máš asi smůlu. Ale nevim to jistě, asi bych se zeptala někoho zasvěcenějšího. Pronajímala jsi si byt přes realitku? Možná by ti tam řekli co si dovolit může a co ne ![]()
@Alumina píše:
Ahoj, já teda o pronájmech moc nevim, byt pronajímám chvíli a zase mám naopak problém s nájemcem (přišel o práci a neplatí, a teď nevim co s ním…) Ale myslím si, že záleží hlavně na tom, jak máte postavenou smlouvu. Jestli tam máš částku, tak by jí měnit neměl, alespoň do konce trvání té smlouvy (v další to může zvýšit, když pronájem prodlouží a ty s tím budeš souhlasit) A co se týče toho přístupu do bytu tak si taky myslim, že záleží co je ve smlouvě, jestli jsi mu podepsala že s pouštěním do bytu souhlasíš, tak máš asi smůlu. Ale nevim to jistě, asi bych se zeptala někoho zasvěcenějšího. Pronajímala jsi si byt přes realitku? Možná by ti tam řekli co si dovolit může a co ne
jo, pronajala jsem si byt přes realitku, jenže ta smlouva je spíš proti mě, než pro mě
Tak tu realitku zkus kontaktovat a zeptat se na co má majitel nárok a na co ne.