Proplacení dovolené při konci pracovní smlouvy

3359
12.5.14 15:13

proplacení dovolené při konci prac. smlouvy

Ahoj, potřebuji opět poradit. 31.5. mi končí pracovní poměr - mám cca 8,5 dne dovolené. Dnes mi nadřízená napsala SMS, že ji mám dát vědět, kdy si ji chci vybrat. Já si ji vybrat nechci - chci ji proplatit. Dle zákona mi zaměstnavatel dovolenou nařídit může, ale písemně a minimálně 14 dní předem. V pracovním řádu je dokonce 30 dnů. Mohu trvat na znění pracovního řádu a tím pádem chtít celou dovolenou proplatit? Směny mám na krátký/dlouhý týden a pokud budu počítat se 14 dny (13.5. + 14= 27.5. )tak mi vychází směny na 28.5. a 31.5. (tedy 3 dny dovolené po 8-mi hodinách). Je to tak správně? Asi se budou hádat, tak bych chtěla být připravena. Moc děkuji, všem kdo se trochu v těchto věcech orientují. A omlouvám se, normálně bych hledala, ale momentálně nemám čas pročítat - dělám zkoušky a ještě nic neumím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
12.5.14 15:26

Sejde na tom, jestli by ses do firmy chtěla někdy v budoucnu ještě podívat.

• Citovat
  • Upravit
3359
12.5.14 15:33

My v tom máme naprosto jasno, oni mě nechtěli již po RD. A já v této „firmě“ již nikdy nic dělat nechci :poblion:;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
12.5.14 16:16

@MarieP Ano, můžeš trvat na dodržení pracovního řádu, je pro tebe výhodnější a tedy má přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.5.14 17:01

@j.a.n.i1, moc ti děkuji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.5.14 11:22

Ahoj, poradí mi někdo? :nevim:
V prosinci 2013 jsem podepsala dvouměsíční výpověď k 28.2.2014 s tříměsíčním odstupným, jenže 18.2. jsem skončila na neschopence(krční páteř),ale včera jsem se nechala uschopnit, tak jsem volala do práce, že jsem uschopněná, že si přijedu pro zápočtový list a odevzdám uschopnění a oni mi sdělili, že jsem dnes měla nastoupit do práce, protože mi chybí odpracovat 11 dní. 8o Jenže jsem v 10 týdnu těhotenství a práci kterou jsem dělala dělat nemůžu. Chtěla jsem se přihlásit na ÚP, protože se mi naskytla brigáda. Ale teď si nevím rady. :zed: Nemá tu někdo prosím podobnou zkušenost? Děkuji Vám moc za odpovědi. S pozdravem a Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
13.5.14 11:36

@Pepade Napiš oficiální papír, že na prodloužení výpovědní doby netrváš, pokud tedy chceš, aby ti ten pracovní poměr skončil, v opačném případě žádej o přežazení na práci vhodnou pro těhotnou a pokud to byla výpověď pro nadbytečnost, tak výpovědní doba nedoběhne, protože těhotenství tě před ní chrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.7.14 10:03

Dobry den poradi mi nekdo? ukoncuji pracovni pomer mam 16 dni dovolene a sef mi chce jen proplatit 6 dni rekl mi ze to spatne pocitam ze se to tak nebere ze mam sice 16 dni ale po ukonceni pracovni smlouvy se to pocita jinak tak ze mi pocita misto 20 dni za cely rok tak deset dni za cely rok z toho jsem vycerpal 4 dny tak ze mi proplati jen 6 dni dovolene jak to teda ma spravne byt porad te:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
16.7.14 10:15

Za každý odpracovaný měsíc se ti počítá 1/12 ctina z dovolené, takže pokud končíš k 31.7. tak je výpočet takto: 20 dní dovolené / 12 = 1,6666×7 měsíců je 11 a půl dne dovolené. 4 dny jsi vybral, tudíž ti zůstává 7,5 dne.
Těch 10 dnů, co ti šéf říká odpovídá ukončení pracovního poměru k 30.6.
Nejlíp bys ale toto vyřešil spíš se mzdovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
16.7.14 12:07

@jezek1 Nebo ke konci kdykoliv v průběhu července, pokud to nebude k poslednímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat