Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak se může jednat opravdu o alergi, třeba něco baštíte a miminku to vadí a ani o tom nevíte. Je pravda, že doktoři na to do roka dítěte prdí, nechala bych ho otestovat. Nic tím nezkazíte.
Zkusila bych vyřazovací metodu - alergie na jídlo - mleko, lepek muže způsobovat vyrážky.
@Emmanek přesně to samé máme. Dcera od 3m ekzémy, vyřadila jsem aviváž, peru v dětském prášku. Bohužel má alergii na kravské mléko. Pokud bude ekzem trvat zajdi na alergologii. Tyhle ekzemy samy nezmizi bohuzel ![]()
@Emmanek píše:
Používám z DM denkmit sensitive a ocet prilevam, ale dávám tedy i aviváž od denkmit..už si právě nevím rady
Nedávala bych aviváž, tím bych začla. Může to dráždit. A kdyžtak vyzkoušet i jiný dětský gel. A asi bych i zkusila žehlit. A pak už to jídlo.
Zakladatelko, dcera měla totéž, hodně na zádech, zkusily jsme s pediatrickou vše, kortikoidni mast jediná zabrala, do dvou dnů zpět. Mně řekla, že to děti mívají až do 2 let, obvykle po dobu růstu zubů a vlivem zimy. Že az vysvitne slunce, zlepší se to. Opravdu, dcera beha venku a vše je pryč (měla od cca 2 měsíců), je jí 15 měsíců. Nehrotila bych to, ale záleží na vás.
@Celeste97 ještě se zeptám, vám se ti tedy alergie na mléko projevovala taky vyrážkou a kojila jste? za jak dlouho vám pak vyrážka zmizela po vysazení mléka z jídelníčku a jak příkrmy? jak jste to pak dělala a večerní kasičky? moc díky
Urcite jak psaly holky vyse. Syn ma od 10m atopicky ekzem, nevime z ceho, proste ho ma. Nekdy je to dobry, jindy ma par suchych mist, nic hrozneho. Ted jsem narazila na fb na mast Bioatopik. Hodne si to lidi chvali, neni to jen pro atopiky, ale i na vyrazky, opruzeniny apod. 100% prirodni mast vhodna pro miminka, zkus na to kouknout.
Já už si s tím opravdu nevím rady, jsem z toho psychicky vyřízena, každé ráno se budím a hned koukám na hrudnicek, co tam zase bude.. já ani manžel alergie žádné nemáme..
@Emmanek ano měla od 3m ekzém, dr to řešila mastičkama, po kortikoidech zmizel a do 2 dní byl zpět
já jsem kojila 4m a měla jsem doporučena jen nepít mléko. Pak jsme přešli ba UM (HIPP) a ekzem se zhoršil, dr nás poslala na alergologii kde zjistila ABKM
Je to pár dní co krmím Nutrilon Allergy Care takže ekzem stále máme (mám pocit že to bude i atopický k tomu
) zatím přikrmy nemáme teď budeme začínat takže netuším jak na to zatím
kaše jsou i nemléčné ale jak říkám zatím nedáváme má jen mléko. Držím palce ať vyrážka zmizí a není to nic „vážného“ ![]()
@Celeste97 nevěděla jsem, že již takhle malým dětem dělají testy, když jsem o tom četla, tak vycházející dost nejistě, není to 100%..jak se tyto testy provádějí a pokud z krve odkud berou miminku krev, moc díky
@Emmanek podle mě se dělají i novorozencům ale nevím teda jistě
dceři zjistili teda abkm a alergii na zvířata
Vyšly dost přesně. Ano berou krev, z hlavičky konkrétně ze spánku.(mmch. já to obrečela skoro víc než malá
) na výsledky jsme čekaly 14 dní ![]()
@Celeste97 to je strašný teda, to se ani nedivím chudinka malá..to je hrůza
@Celeste97 píše:
@Emmanek ano měla od 3m ekzém, dr to řešila mastičkama, po kortikoidech zmizel a do 2 dní byl zpětjá jsem kojila 4m a měla jsem doporučena jen nepít mléko. Pak jsme přešli ba UM (HIPP) a ekzem se zhoršil, dr nás poslala na alergologii kde zjistila ABKM
Je to pár dní co krmím Nutrilon Allergy Care takže ekzem stále máme (mám pocit že to bude i atopický k tomu
) zatím přikrmy nemáme teď budeme začínat takže netuším jak na to zatím
kaše jsou i nemléčné ale jak říkám zatím nedáváme má jen mléko. Držím palce ať vyrážka zmizí a není to nic „vážného“
Mohu vám dát trošku naděje. Můj syn trpěl na ekzém od cca 3 m. Kdybyste ho viděly, tak se zhrozite. Krk úplně rudy, děsně ho to svědilo, pak to přešlo i na bříško, nohy atd. No hrůza
po konzultaci s Mudr jsem tedy vysadila mléko a mléčné výrobky a dál kojila. Po 14 dnech ekzém zmizel.
se zaváděním přikrmu se zase občas objevil, ale s mlecnyma vyrobkama jsem začínali až kolem roku a ctvrt až roku a půl. A jen velmi pozvolna. No a dnes budou synovi za pár měsíců tři roky a po ekzému ani stopa. A to jí denně jogurt, máslo, mléko přímo od kravicky
takže u nás to mělo šťastný konec a přeju, ať i vaše dítka z toho vyrostou
![]()
Jinak ještě dodám, že mi tenkrát mudra dala nějaký letáček o ekzémech, kde se psalo, že tyhle alergie na mléčnou bílkovinu mají děti čím dál častěji, ale do tří let z toho až 98% vyroste
![]()
Super. Co jineho se u vas zmenilo, vzpomenes si? Neco jsi zaradila noveho do jidelnicku (jestli kojis), nejaka udalost v rodine (psychicke bolistky), pylova sezona, nova antikoncepce, jine prasky, zacaly horka a je prilis oblekana, nejaka nova jina chemicka kosmetika… treba na to kapnes a treba taky ne
(je to jen brainstorming, nemyslim to osobne). Kdybys chtela poradit non toxic prasek na prani za par korun, pisni SZ.
Cetla jsi slozeni kremu, kterym ji mazes, a jake maji jednotlive slozky chemicky vliv na cloveka?