Prosím o radu - příkrmy kolik
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A kolik váží, kolik přibírá. My budeme mít za pár dní ukončený 6 měsíc a dávám dopoledne přesnídávku, k obědu masozelenimu. Odpoledne a večer UM, ale hezky spí od 20h do 5h, takže zatim nemám potřebudu dávat večeři. Ale problém s přibíráním nemáme. V 6m měl 70cm a 10,5kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem od 6m dávala dopoledne přesnídávku, na oběd masozeleninu a na večeři husté polévky. Mezitím nějaká křupka…, takže ano, 3× denně.
Ale já příkrmy zaváděla už od 4m, dcera byla na um a také moc nepřibírala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza92 on měl na prohlídce v 6m ani ne 7kg.. tak 6,8kg.. ale malý od narození spí strašně špatně. Takže já za noc se budeme x krát a kojím tak i 3-4 za noc.
- Citovat
- Upravit
V šesti měsících měly obě moje kojene děti dopoledne ovoce, k obědu maso, zeleninu, někdy místo masa vejce, k večeři polévku nebo kaši. Ale měly příkrmy už od čtyř měsíců. Pokud už tedy nějakou dobu příkrmy dáváš, tak mi to přijde v pohodě.
- Citovat
- Upravit
Já dávala dceři měsic jen zeleninu, pak jsme přidali maso a přílohy a jeli takto zase měsíc, a pak až ovoce a jeli zase měsíc… Nedala bych hned ze startu tři příkrmy. Za mě pomallu a postupně.
Kolik přibral za poslední měsíc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 já začala s prikrmama od začátku prosince. Takže za chvilku pojedeme 2 měsíce… kromě kaši mi zatim vsechno hezky spapal
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
tak na konci ledna bych už ovoce přidala.. zrovna kaše není za mě nic co miminko potřebuje. Já je dávala kolem 10m na snídaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli už přes měsíc ji příkrmy, předpokládám zeleninu, tak můžeš v pohodě přidat další. Obzvlášť pokud nemá žádné potíže po prikrmech. Pokud jde o kase, je to takové kontroverzní, některým dětem to nedělá na moc dobře, našim to nevadilo, občas kaše dělám. Ale nedělám teda ty instantní.
Musíš to nějak vyzkoušet, no. Ta doporučení se liší, někdo dává měsíc jenom zeleninu, někdo třeba dává jednu potravinu tři dny a přidává další, moje děti jedly v sedmi měsících všechno…uvidis.
- Citovat
- Upravit
@KKK85 mě se spíš hlavně jednalo jestli ito správně chápu, že když jsme začala zelenina, pak maso, tak na oběd maso-zelenina. Teď když ovoce, tak na svačinu ovoce už pořád… a když musíme ještě večeři skrz pribirani, tak jestli jsou to tedy 3 prikrmy. Pak třeba za měsíc obiloviny, takže k obědu přibude těstovina, ryze a nebo můžu kase, ale ty nechce. A kdyby přece jenom kase chtěl, tak to mám zase chápat, že to bylo plnohodnotne jídlo jak kdyby večeře??
- Citovat
- Upravit
A jinak teď jsem se dívala do karticky
4m 5990g a 6m 6570… takže za 2m jenom 580g navíc…
Edit a včera jsem jo vážila a může mít cca 6,8 a za 11 dní má 7 m.
- Citovat
- Upravit
@Eva2610 jj rozumím, to je mi zase jasný, ze každé dítě a rodič je jiný a jede a papa si svoje.. spíš jsem si rikala, že mi to přišlo celkem dost najednou už 3 prikrmy, tak jestli je to správně..
jako je fakt, že někdy mi brečí u kákani, ale ZŠ to může mrkev.. to už vím.. jinak kdyz přidám ovoce, tak jsem si říkala že to pravé bude třeba lepší..
Ještě dojedu červená masa, pak ryby a žloutek. A mám další etapu za sebou
- Citovat
- Upravit
No ale o nebude mít ty tři jídla najednou, když už měsíc něco dáváš, ne? Mně to v půl roce přijde v pohodě. To už jsem dávala i těstoviny a rak.
- Citovat
- Upravit
Já dávala kaše na snídaní, ono po nich může bolet bříško, může se hůře trávit. Jsou to jen sacharidy, a dávala jsem fakt jen občas a domácí s ovocem, noo a tedy až někdy 10-11m. Na večeři (tak 11m) jsem dávala zeleninové polevky hutné, nebo zeleninové placky všelijaké, ale jeslti zrovna po nich přibere spíše nee. Ale já bych to tak nedramatizovala… doktorce odkývala a ty večeře bych zatím neřešila, přibírat přibíra… někdo přibírá kilo měsíčně někdo 200g… prospívá, roste.. nehubne. Přidala bych ted to ovoce dopoledne (presnidávky, banán, avokádo-to máš tuky). A večeře bych počkala klidně na 10-11m. Je to pořád kojenec a základ má být mléko. Těstovinu k obědu jsem už dávala kolem toho 6-7m, kuskus jsme dala jako první.. zavedeš tím lepek, to už můžete vyzkoušet. A ty snídaně pak kolem toho 9-10m jsem třeba dala bílý jogurt tučný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta váha s věkem a s příkrmy začne růst pomaleji, takže ta jeho váha je krásná a přibírá hezky. Ty děti se začínají víc hýbat a už ta váha tolik neporoste. Syn měl v půl roce 5,6 kg. Teď má rok a půl a 8,8 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holčiny dotaz.. když se začíná zeleninou, pozdeji maso a pak ovoce…
Tak to mám chápat tak, že ovoce odteď na svačinu a na oběd masozeleninovy příkrm? My ještě máme od doktorky daný, že má mít malý večeři skrz přibírání…
Není to moc na konec 6m?? Jakože 3 prikrmy za den??
Edit: ještě bych dodala, že malý otevírá porad pusu u jídla, kdyz všichni jíme a hlavně všechno mi hezky vzdycky zbasti..,tak nechápu, proč má problém s pribiranim.. asi moc pohybu