Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Mám doma 6 denní miminko a jelikož jsme rodili před Vánoci tak na kontrolu jdeme až ve středu. Jsem tedy doma taková nesva aby malý probíral atak.
Zatím pekne basti. Dokrmuji i strikackou odsteikane mléko. Malý mi na prsu usina. Měl žloutenku ale zalecen pod UV lampou.
V nemocnici byla stolice už světlejší ale teď mi kádí 1 denně a zatím takhle tmavě (příkladem foto ). Neměla by být už světlejší? Četla jsem něco i napravení krvi … tak mě to vyděsilo.
Není vyloženě černá jen tmavší a do zelená teochu. Trosku řídká.
Jinak neplace nic …
Pardon za fotku a děkuji za případně rady
Víte prvorodicka
Hezky svátky
Žádná natrávená krev, nečti takové kraviny
Zelená stolice
Nadbytek tzv. „předního“ mléka, ke kterému může dojít při kojení z obou prsů při jednom kojení, zelenou barvu způsobuje mléčný cukr laktóza, kterého je v „předním“ mléku více. Doporučuje se zkusit kojit jen z jednoho prsu při jednom kojení, nebo kojit z jednoho prsu a druhé jen krátce nabídnout
Ja myslim, ze to je jeste zbytek smolky. Me se maly pokadil pri kazdem kojeni, takze se ji zbavil behem par dni, ale pokud ti kadi jednou denne, tak to muze trvat dyl, nez vsechno vylouci. Mozna to je i tou zloutenkou. Zatim bych neplasila a pockala bych k doktorce, pokud je jinak miminko v pohode. Uzijte si vanoce s malym ‚Jeziskem‘ ![]()
Syn měl to samé. Nejdříve tmavá smolka, pak už vajíčka. Pak znovu asi 3 dny smolka (taky byl na svícení) a pak už zase vajíčka ![]()
Může to být zbytek smolky..dcera taky kakala 1× denně a měla silnou žloutenku (taky ji chtěli dávat pod UV světlo) ale bylo léto tak nás nakonec nechali s tím že jsme ještě pak jeli 2× k nim na kontrolu…a taky měla tmavou stolici ještě dlouho…jinak natrávená krev (Melena) je černá do ruda a smrdí po železe…tohle je úplně jiné