Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajímavé jméno, ale já osobně bych ho nedala. My jsme jména nikomu neříkali a názor ostatních nám byl jedno. Je to naše dítě, tak se klidně bude jmenovat Pampeliška, když se nám to líbí 😂
Ani jedna dcera se tak nejmenuje 😊
Máme obyčejného Michala a manžel mu říká Miky a slyší na to normálně.
Můj názor je, ze je to taky děs a přijde mi to jak na Ukrajince.
Hele a nejste fanoušci lyžování? Jsem se hned musela podivat jak se píše jméno shiffrin, protože se vyslovuje mikaela, tak se teda i pise, no ![]()
Je to vaše věc, ale pokud chceš názor… mně to přijde příliš výstřední, a to se mi divočiny ve jménech většinou líbí. Vnímala bych to jako „rodiče chtěli dát [Majkla], аle nevěděli, jak se to píše“. Asi jako když se jedno z českých paterčat jmenuje „Deniel“.
No z praxe mu všichni budou psát automaticky CH. Takže bude mít potom třeba pamětní list na jméno Michael.
Jinak volbu nekomentuju. Jen proto vím, že u druhého nebudeme říkat ani pohlaví ani jména.
Mně se to nelíbí. Nemůžete ho pojmenovat Michael a říkat mu tak, jak jsi psala? Já jsem Michaela a Miki, Miko mi taky někteří říkali.
Je to vaše rozhodnutí, ostatní si můžou myslet co chtějí.
Ale rozhodně bych mu já osobně neříkala Kiki, Eli, Elísek. To nemá s Mikaelem nic společného.
To tady nikdo nečte? Stieg Larsson - Milénium (Muži, kteří nenávidí ženy… ), tam je hlavní hrdina Mikael Blomkvist, na severu je to běžné jméno.
Mně se to jméno díky těmto knížkám líbí a nepřijde mi divné. Takový Nathaniel mi přijde mnohem divnější, a Natánka už má tolik lidí…
Nelíbí. Ale když se tady můžou děti jmenovat Kryšpín, Natanael, Rumia tak jeden Mikael se ztratí. Hlavně že se líbí vám. Ale asi sem zabedněna, ale proč by se mu mělo říkat Elisek, to teda žasnu. ![]()
Když jsme čekali první dceru, řekli jsme všem, že to bude Leontýnka a po některých reakcích jsme se u druhé dcery rozhodli říct jméno až po porodu. Nikdo ani neceknul. Takže za mě tak.
@milami píše:
Je to vaše rozhodnutí, ostatní si můžou myslet co chtějí.
Ale rozhodně bych mu já osobně neříkala Kiki, Eli, Elísek. To nemá s Mikaelem nic společného.
Jakto, že ne? MikaEl. Já taky dceři říkám vrtule (Natule).
Malému by jsme rikali Miky, Miko, Mika, Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek,… děláš si prču viď?
Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek ![]()
Je to… Divný ![]()
Stejně ale nechápu, proč mu chcete dávat nějaký jméno a oslovovat ho jinak, zkomoleninama.. Já nevím no ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc bych potřebovala slyšet i jiný názor než rodiny. Čím víc tím lépe pro mě.
S manželem čekáme miminko, chlapečka. Už od začátku jsme věděli, že to bude MIKAEL. Prostě se nám to jméno líbí a snad z tisíce co jsme prošli nám vždy toto zbylo jako top.
No oznámili jsme rodině naše stanovisko a sesypali se na nás nechápavě pohledy. Někteří členové chtějí abychom dali jméno po manželovi, jiní aby se jmenoval po nich, či po pradědečkovi, někteří chtějí typické české. Většina nám říká, že je to děsně jméno atak. Chci podotknout, že manžel nemá české jméno a k příjmení se to krásné hodí. Malému by jsme rikali Miky, Miko, Mika, Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek,…
Zní to jak už tady někdo psal zkomolenina jména Michael.Ale myslím že když si to jméno řeknu častěji nezní zase tak špatně.