Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Whitedog To já bych taky radši měla jiné křestní jméno. A zrovna u toho jsem nikdy nemusela vysvětlovat jak se píše
Takže ze mě je to fuk, důvodů proč může být člověk se jménem spokojený nebo nespokojený je spousta. Pokud se rodičům jméno líbí, ať ho daji, prarodicum a ostatním příbuzným do toho není nic.
@Serpentini píše:
@haley83 tak ho příště vyjádřit slušně zkus, zatím jsem od tebe žádný slušně vyjádřený názor nečetla.Nejdřív mě obviníš z týrání zvířat, protože bych v dětství kamaradcine kreckovi dala piliny, když ho chudáka měla v holém akváriu, teď zase že šikany, protože se mi nelíbí jakým způsobem reaguješ na lidi s jiným názorem
![]()
![]()
Piliny pro žádného hlodavce jako podestýlka normální nebyly, nejsou a nikdy nebudou. Bež se s tím pochlubit na nejbližší veterinu, budou z tebe mít radost. A konečně se ti dostane i odborné rady, jak o křečka pečovat. Já o tvoje místo na zdejším výsluní největších nebo nejdrsnějších star nestojím, najdi si jako oběť šikany někoho jiného. Aspoň že vím, že ti leží v žaludku piliny.
@smajlik345 píše:
Mě by to taky zajímalo. Proč oslovuješ dítě jinak než se jmenuje. Je to tvá věc, ale kdyby jsi mi třeba mohla napsat do sz jak ji teda oslovuješ a nebo aspoň napsat zda ji oslovujete podobně k jejímu jménu a nebo úplně jinak
Jestli to je něco ve smyslu Kristýna Týna a nebo třeba Kateřina a dítě se oslovuje Alena
Jejda
říkáme jí úplně normálně, jak se Juliím říká, jen jsem jí prostě „Julie“ ještě nikdy neřekla. Syn je Martin a Martine mu říkám od určitého věku celkem běžně, u ní to s věkem asi taky přijde. Mě jen přišlo mimo to pohoršení nad tím, že mu chtějí říkat různými zdrobnělinami a podobně, jako by to bylo u nás něco nevídaného.
@haley83 Nauč se respektovat lidi s jinými názory a nebrat se tak vážně
volím stejný přístup jako v té minulé diskuzi a víc už na tvoje komentáře reagovat nebudu ![]()
@Amalthea píše:
Jejdaříkáme jí úplně normálně, jak se Juliím říká, jen jsem jí prostě „Julie“ ještě nikdy neřekla. Syn je Martin a Martine mu říkám od určitého věku celkem běžně, u ní to s věkem asi taky přijde. Mě jen přišlo mimo to pohoršení nad tím, že mu chtějí říkat různými zdrobnělinami a podobně, jako by to bylo u nás něco nevídaného.
Hele mám v okolí maly holky viktorii a Natálii a slysim furt jen naty a viki.. Viktorie občas od sousedů, když potrebujou aby konečně slysela ![]()
A dokonce znám Natálii který je teď 40 znám ji hodně let a neznám nikoho, kdo by ji rekl Natálie.
Nebo třeba v rodině máme gabrielu no za svůj život jsem nikoho neslysela vyslovit jmeno gabriela ![]()
Zakladatelko, mně se jméno Mikael líbí. Jinak jsem tu kdysi zakladala diskusi o budoucim jmenu pro nase dite a pozdeji jeste jednou tu samou. A co myslis? Jednou bylo jmeno chvalene, podruhe odsouzene. Jinak maji holky pravdu, nerikejte rodine jmeno dopredu a mate to. Zaridte se podle sebe!
@a12 píše:
Hele mám v okolí maly holky viktorii a Natálii a slysim furt jen naty a viki.. Viktorie občas od sousedů, když potrebujou aby konečně slysela
A dokonce znám Natálii který je teď 40 znám ji hodně let a neznám nikoho, kdo by ji rekl Natálie.
Nebo třeba v rodině máme gabrielu no za svůj život jsem nikoho neslysela vyslovit jmeno gabriela
no máme v rodině Natálii, je jí 15 a taky si myslím, že jí tak nikdy nikdo neřekl, když zlobí, říkají jí Natašo
tak teď nevím, dle této diskuze z toho bude mít trauma a ani nebude pořádně vědět, jak se jmenuje ![]()
@Serpentini píše:
@haley83 Nauč se respektovat lidi s jinými názory a nebrat se tak vážněvolím stejný přístup jako v té minulé diskuzi a víc už na tvoje komentáře reagovat nebudu
Ty jó, ty po ní jedeš jak slepice po flusu.
Nechápu proč.
@SAJ Já jen nesouhlasím s jejím názorem, že komu se nelíbí nějaké jméno má nenávistný, zaprděný a netolerantní názor
a řekla jsem, že by měla být v diskuzích tolerantnější k jiným názorům, za čímž si stojím. Mimochodem tě můžu uklidnit, že moje reakce na tuto uživatelku jsou u konce.
pokud ty mi ještě něco chceš, tak prosím SZ, už jsme tu plevelily až dost ![]()
Mikael ještě jde, jsou horší jména. Asi jsem nepomohla.
Mimochodem, mě přímou nezdrobnělou formou křestního jména nikdy nikdo neřekl.
@Serpentini píše:
@SAJ Já jen nesouhlasím s jejím názorem, že komu se nelíbí nějaké jméno má nenávistný, zaprděný a netolerantní názora řekla jsem, že by měla být v diskuzích tolerantnější k jiným názorům, za čímž si stojím. Mimochodem tě můžu uklidnit, že moje reakce na tuto uživatelku jsou u konce.
pokud ty mi ještě něco chceš, tak prosím SZ, už jsme tu plevelily až dost
jenže to nebyla reakce na to, že se někomu jméno nelíbí, ale na ty předpovědi, jak se mu budou smát, jak bude muset navždy vysvětlovat že to není překlep a podobné nesmysly, což opravdu není líbí/nelíbí ale názory, ze kterých pak ten případný posměch atd, pramení. Kdo je tolerantní a svobodomyslný, toho něco takového ani nenapadne, neb by se sám neposmíval a jméno nijak neřešil, ale zkrátka ho přijal, stejně tak i jeho děti ![]()
A další rodiče, co mají potřebu ze sebe dělat rádoby světové a zajímavé
proč nedáte dítěti normální českou podobu toho jména?
Jméno se mi docela líbí, klidně ho dejte. Na zaprdene řeči se vybodnete. Já sem taky slychala, jak bude muset chudák moje dítě celý život vysvětlovat, jestli se píše Teodor nebo Theodor a ještě se mě na to nikdy nikdo neptal. A že by se Mikaelovi deti smaly, si taky nemyslím. Máme v okolí mnohem podivnejsi jména - Snežana, Lea Rossa, Bivoj, Elmar, Kosma… a nikdy jsem neslyšela, že by ta jména někdo někdy komentoval. Dva ze zmíněných chlapečků jsou kamarádi mých synů a ti vůbec nevnímají rozdíl mezi jménem jako Kosma a třeba Lukáš. To spíš máme problém s tím Lukaskem, protože kluci mají tři kamarády Lukasky a musíme je rozlisovat maly-prostredni-velky nebo příjmením. Kosma je jeden, chvála bohu za to.
A mimochodem asi jediné jméno, o kterém vím, že s ním mají současní dětští nositele problém, je zde tolik proklamovany Mikuláš. Máme ho v rodině i mezi přáteli a často slyším: Proč jste mi dali tak blbe jméno? Děti se mi smějí, že jsem starý chlap s vousama. Paní učitelka po mě chtěla, ať bez přípravy popovídam třídě o Svatém Mikuláši, že když jsem jeho jmenovec, musím o něm hodně vědět. Nechci dělat na školní besidce Mikuláše, já jsem Mikuláš celý rok. Atd.
@Anna766 píše:
Mikael ještě jde, jsou horší jména. Asi jsem nepomohla.
Mimochodem, mě přímou nezdrobnělou formou křestního jména nikdy nikdo neřekl.
Nad tím jsem několikrát přemýšlela (jestli se tedy opravdu jmenujes Anna), proč se Annam a Mariim neříká Anno a Marie ani v dospělému věku. Mě se to třeba líbí víc než Anicka a Maruska. Ale vsem, které znám, a to jsou třeba pětatřicátnice, se říká zásadně Aničko a Marusko. Mě třeba přijde docela divné, když mě někdo (kromě partnera a blízké rodiny) osloví Markétko. Kdyby mi tak měli říkat všichni a pořád, tak se asi zvencnu
. Připadám si, jako by mi byly 4 roky.
Vaše dítě, vaše volba.
Já bych tohle jméno nedala ani náhodou, zní to jako když si někdo šlape na jazyk a snaží se vyslovit jméno Michael.