Nezávislý názor na jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
haley83
1.9.20 05:32
@Amalthea píše:
jenže to nebyla reakce na to, že se někomu jméno nelíbí, ale na ty předpovědi, jak se mu budou smát, jak bude muset navždy vysvětlovat že to není překlep a podobné nesmysly, což opravdu není líbí/nelíbí ale názory, ze kterých pak ten případný posměch atd, pramení. Kdo je tolerantní a svobodomyslný, toho něco takového ani nenapadne, neb by se sám neposmíval a jméno nijak neřešil, ale zkrátka ho přijal, stejně tak i jeho děti :think:

Díky, je to přesně tak.

• Citovat
  • Upravit
42205
1.9.20 05:36

@Hoa Mai Mě taky lidé často mají tendenci oslovovat zdrobnělinou, prostě je požádám, ať to nedělají, že mi to není příjemné. Oslovuje mě tak jen mamka a manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42205
1.9.20 05:39
@Amalthea píše:
jenže to nebyla reakce na to, že se někomu jméno nelíbí, ale na ty předpovědi, jak se mu budou smát, jak bude muset navždy vysvětlovat že to není překlep a podobné nesmysly, což opravdu není líbí/nelíbí ale názory, ze kterých pak ten případný posměch atd, pramení. Kdo je tolerantní a svobodomyslný, toho něco takového ani nenapadne, neb by se sám neposmíval a jméno nijak neřešil, ale zkrátka ho přijal, stejně tak i jeho děti :think: [/citace/
A nebo má ten člověk prostě zkušenosti, že se to tak děje, případně se to dělo jemu. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
1.9.20 05:48
@Serpentini píše:
@SAJ Já jen nesouhlasím s jejím názorem, že komu se nelíbí nějaké jméno má nenávistný, zaprděný a netolerantní názor :nevim: a řekla jsem, že by měla být v diskuzích tolerantnější k jiným názorům, za čímž si stojím. Mimochodem tě můžu uklidnit, že moje reakce na tuto uživatelku jsou u konce. ;) pokud ty mi ještě něco chceš, tak prosím SZ, už jsme tu plevelily až dost ;)

To je tvůj osobní problém, že s něčím nesouhlasíš. Já si z tebe na zadek nesednu. Sama máš s tolerancí druhých evidentně velké problémy. Naštěstí začíná školní rok a nemám na podobné žabomyší války čas, ani prostor. Najdi si pro příště jako oběť šikany někoho jiného. Tvoje pokusy o urážky jsou chabé, jsi zbytečně vztahovačná. A je tvůj problém, že se tě něco osobně dotklo. Evidentně to byly ty piliny, a pak fakt, že máš problém respektovat výběr jména pro cizí dítě. My doma nehodnotíme lidi podle toho, jak se jmenují, zajímá nás jaký ten člověk je, a jak se chová k lidem ve svém okolí, i kdyby se jmenoval třeba Mikael Skočdopole. Škoda, že tu není možnost blokace, protože takhle frustrovanou ženskou jsem už dlouho nepotkala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.20 05:57

@Hoa Mai já zase nesnáším když mi někdo říká Markéto :lol: mamka mi tak říkala jenom když jsem zlobila :lol:
Jsem zvyklá na Marko, Margot, Markét :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1237
1.9.20 06:24
@Amalthea píše:
To je snad dost normální ne? Já mám dceru Julii a Julie jsem ji neoslovila nikdy, a to je jí 8 let 8o

Tomu naprosto rozumím. Ale ve chvíli, kdy mám doma Julii a oslovuju Juli/nko mi přijde sakra rozdíl mezi tím, když mám doma Mikaela a oslovuju Elísku/Kiki (nebo jak to bylo) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
1.9.20 07:00

@glaubie
Taky mne ten Elísek zarazil. My jsme Elísek říkali našemu kocourovi, jmenoval se Eliáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
1.9.20 07:18

No já bych tohle jméno asi nedala.
Ale je to vaše věc, nemá vám do toho kdo kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.9.20 07:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc bych potřebovala slyšet i jiný názor než rodiny. Čím víc tím lépe pro mě.
S manželem čekáme miminko, chlapečka. Už od začátku jsme věděli, že to bude MIKAEL. Prostě se nám to jméno líbí a snad z tisíce co jsme prošli nám vždy toto zbylo jako top.
No oznámili jsme rodině naše stanovisko a sesypali se na nás nechápavě pohledy. Někteří členové chtějí abychom dali jméno po manželovi, jiní aby se jmenoval po nich, či po pradědečkovi, někteří chtějí typické české. Většina nám říká, že je to děsně jméno atak. Chci podotknout, že manžel nemá české jméno a k příjmení se to krásné hodí. Malému by jsme rikali Miky, Miko, Mika, Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek,…

Mě se celkem líbí :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
1.9.20 08:07

Mně se jméno moc líbí. :hug: S tou praktičností to bude asi horší, ale jinak proč ne? Názory ostatních zkus neřešit. Je to vaše dítě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
1.9.20 08:14

Mě to přijde jako když nějaký negramot chce dát jméno Michael, ale neví jak se to píše. Hrůza. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
1.9.20 08:16
@ropucha 02 píše:
@glaubie
Taky mne ten Elísek zarazil. My jsme Elísek říkali našemu kocourovi, jmenoval se Eliáš.

Přesně :lol: ve mě zas Kiki evokuje zrzavýho tlustýho kokršpaněla od sousedů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
1.9.20 08:17
@haley83 píše:
Děti by se neměly potřebu smát žádnému jménu, kdyby nebyly navedené od hloupých dospělých, kteří mají potřebu podobné malichernosti řešit.

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
1.9.20 08:19

Ahoj, jméno super, ale přijde mi, že se hodí jenom pro židovskou komunitu. Bych si to netroufla dát, kdybych s nima neměla nic společnýho. Michael je taky hezký a takový zdomácnělý, Michal už zprofanovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
1.9.20 08:32

@haley83 Jak se každý kluk nejmenuje Matyáš Tadeáš Samuel nebo třeba Tobiáš je zle. Mikael mi zní líp než všechny tyhle ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze