Nezávislý názor na jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
31.8.20 21:11
@Lil Kitkatt píše:
U nás v ČR ne, v cizině to neni špatné jméno. Kluk bude celý život a všem opakovat, že je Mikael, ne Michael. :roll:

‚Ahoj, já jsem Mikael.‘
„Ahoj Michale“. ‚Ne, Mikael. Jako s K ne s CH.‘
„Aha.“ (dlouhé trapné ticho)

A ty zdrobněliny Eli a Kiki, jako fakt? Pro chlapa? 8o

To si pamatuju kluka ve školce. Ten se jmenoval Charlie. A každému říkal, že se jmenuje Čárlí a píše se to CH - A- R- L- I-E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
31.8.20 21:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc bych potřebovala slyšet i jiný názor než rodiny. Čím víc tím lépe pro mě.
S manželem čekáme miminko, chlapečka. Už od začátku jsme věděli, že to bude MIKAEL. Prostě se nám to jméno líbí a snad z tisíce co jsme prošli nám vždy toto zbylo jako top.
No oznámili jsme rodině naše stanovisko a sesypali se na nás nechápavě pohledy. Někteří členové chtějí abychom dali jméno po manželovi, jiní aby se jmenoval po nich, či po pradědečkovi, někteří chtějí typické české. Většina nám říká, že je to děsně jméno atak. Chci podotknout, že manžel nemá české jméno a k příjmení se to krásné hodí. Malému by jsme rikali Miky, Miko, Mika, Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek,…

Znám dva, za mě ok,

• Citovat
  • Upravit
Altavista
31.8.20 21:13

Mně se moc líbí :)

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
31.8.20 21:14
@Lil Kitkatt píše:
U nás v ČR ne, v cizině to neni špatné jméno. Kluk bude celý život a všem opakovat, že je Mikael, ne Michael. :roll:

‚Ahoj, já jsem Mikael.‘
„Ahoj Michale“. ‚Ne, Mikael. Jako s K ne s CH.‘
„Aha.“ (dlouhé trapné ticho)

A ty zdrobněliny Eli a Kiki, jako fakt? Pro chlapa? 8o

Lidi si zvyknou rychle

• Citovat
  • Upravit
2349
31.8.20 21:15
@Davolix píše:
Jak už tu někdo psal, taky čtu severské detektivky, takže mi Mikael přijde ok. Obzvlášť, jestli se hodí k příjmení. Taky existuje varianta Mikkel, ale to by celý život vysvětloval, že má ve jméně dvě k.

Trochu of toppic, ale všichni jsme někdy koukali na argentinský telenovely, ale málokdo pojmenuje právě toho Míšu třeba Miguel, Štěpána Etien nebo Pepíka José.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
31.8.20 21:16
@P4ja píše:
To si pamatuju kluka ve školce. Ten se jmenoval Charlie. A každému říkal, že se jmenuje Čárlí a píše se to CH - A- R- L- I-E

No a dcera musí taky občas říkat jak se píše a nevadí ji to vůbec a je moc spokojena

• Citovat
  • Upravit
2324
31.8.20 21:17
@hanka.br. píše:
Jste normální? Fakt nejste.

Ty seš hustá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.8.20 21:18

Počítej s tím, že tady v ČR budete pořád vysvětlovat, že to opravdu není překlep a že jméno není s Ch, ale s K. Až malý povyroste, bude toto břímě sdílet s vámi…
Dala bych normálního Micha(e)la a říkala mu Miki, však to je běžné. A ušetříte si kupu starostí.

Příspěvek upraven 31.08.20 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.8.20 21:19
@milami píše:
Ty seš hustá…

No teď trochu sem, ale fakt nechápu, proč se musí rodiče svým dětem takhle rafinovaně mstít ještě dřív, než se chudinky narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.20 21:20

Když je to jméno napsané, tak ok. Ale když ho vyslovím,, Mikaeli,, tak mi to přijde takové divné…tvary jsou v pohodě. A je pravda, že mu to asi lidi budou komolit…, Ovšem v dnešní době, kdy třeba Anie songem má Atreye a Esmé si myslím, že pokud se jméno líbí rodičům, tak ať je po jejich. A neříkat rodině předem, to je taky nej oni by brblali i na Honzu😀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
31.8.20 21:21
@Cizinka 999 píše:
No a dcera musí taky občas říkat jak se píše a nevadí ji to vůbec a je moc spokojena

Tak, pokud jí to neavadí, tak ok. Já třeba vím, jak se to jméno píše. Ale je fakt na pytel, když pak dostane třeba diplom s jiným jménem. To má kamarádky dcera a jsou z toho nešťastní.

Jinak proti cizím jménům nic nemám, ale je potřeba počítat s možnými komplikacemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
31.8.20 21:22

Tak dejte Michael a říkejte si mu, jak chcete. Rodina bude spokojená a dítě nebude muset celý život opravovat lidi, kteří si po vyslovení jména Mikael budou myslet, že se jen přeslechli a je to Michael…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
31.8.20 21:23

Tolik nenávisti kvůli obyčejnému jménu :nevim:. Na jméno Mikael už jsem v minulosti narazila, takže mi nepřijde nijak šílené, ani výstřední. Je to dánská obdoba jména Michal. Nepobuřuje mě, ale pohybuji se v sociální bublině, kde člověk moc často nenarazí na nenávistné, zaprděné a netolerantní názory.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
31.8.20 21:27

Na holku dobrý, na kluka ne. Nechápu proč to před narozením dítěte říkáte? To se snad dalo čekat ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.20 21:28

Jmenuju se Michaela a často mi v říkali Miky, ale Mikael(a)?! Tak jo, brácha bude Ratek místo Radka a ségra Čárka místo Šárky. Co ti lidi nevymyslí. :zed: :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence