Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jméno je fakt strašné, ale okolím bych se úplně neřídila.
Bude to vaše dítě, ne rodiny.
U nás v ČR ne, v cizině to neni špatné jméno. Kluk bude celý život a všem opakovat, že je Mikael, ne Michael. ![]()
‚Ahoj, já jsem Mikael.‘
„Ahoj Michale“. ‚Ne, Mikael. Jako s K ne s CH.‘
„Aha.“ (dlouhé trapné ticho)
A ty zdrobněliny Eli a Kiki, jako fakt? Pro chlapa? ![]()
@milami píše:
Je to vaše rozhodnutí, ostatní si můžou myslet co chtějí.
Ale rozhodně bych mu já osobně neříkala Kiki, Eli, Elísek. To nemá s Mikaelem nic společného.
Jo, driv byla Michaela míša, daniela dana.. Dneska by se vsem říkalo jenom Ela
![]()
A jak se jmenuje manžel? Za mě to jméno není hezké..když si představím, že na něj někde budete volat KIKI
![]()
Taky nelíbí, budou mu to všichni plést. Jinak neobvyklá jména se mi běžně líbí moc, ale nesmí se to tolik podobat jiném obvyklejšímu. Jinak teda já jsem vybírala jména tak, protože se mi líbí děti takhle nazývat a ne že bych měla vymysleno už dopředu x zkomolenin/zdrobnělin, to ho fakt můžete pojmenovat jakkoli, když mu chcete říkat Eli.
Jestli se na jménu shodnete s manželem, tak se nenech nikým dalším ovlivnit. Za mě jméno zvláštní, určitě mu někdo bude říkat Michale, ale nepřijde mi to nějak hrozný, dneska je spousta neobvyklých jmen a Miki se mi líbí. A jak píše, @zrcadlo ( děkuji za připomenutí odkud to jméno znám
) zas tak vzácné jméno to není.
@Serpentini píše:
Malému by jsme rikali Miky, Miko, Mika, Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek,… děláš si prču viď?Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek
No jako jestli tohle všechno vystridaj za jeden den, tak to dite z toho bude jelen
sam nebude vědět jak se vlastně jmenuje.. Protože oni mu z toho udelaj tri úplně jiny jména
Jak už tu někdo psal, taky čtu severské detektivky, takže mi Mikael přijde ok. Obzvlášť, jestli se hodí k příjmení. Taky existuje varianta Mikkel, ale to by celý život vysvětloval, že má ve jméně dvě k.
Ja bych dala rovnou Mikeše
Ale ted vazne - Mikael dobry, ale zvazte, jak moc je prakticke cely zivot vysvetlovat, ze nejsem Michael, ale Mikael.
Muj nazor je, ze si dejte jmeno, jake se vam libi, ale pocitejte s tim, ze zvlastni jmena maji lide vzdy tendenci komentovat, to i normalni jmena, pokud nejsou moc obvykla nebo pokud jsou az prilis rozsirena.
![]()
Za sebe, jmeno Michal se mi libi, Michael ujde, Mikael neni uplne zle, ale jak pise @zrcadlo je to severska podoba jmena Michael, takze uplne nechapu proc nedat tady v Cechach ceskou podobu jmena. Pokud je manzel cizinec, pak ok, pokud ale ne, bude to pusobit divne.
Pokud jste s tim srovnani, ok.
Jinak si myslim, ze pokud budete zit tady, bude mu to pusobit problemy.
Ja osobne si myslim, ze kdybyste dali Michael, muzete mu uplne v pohode rikat i tak, jak planujete rikat Mikaelovi.
![]()
@Afrikana píše:
Ja bych dala rovnou MikešeAle ted vazne - Mikael dobry, ale zvazte, jak moc je prakticke cely zivot vysvetlovat, ze nejsem Michael, ale Mikael.
A říkat mu „Keško“ ![]()
@Karleon píše:
Jakto, že ne? MikaEl. Já taky dceři říkám vrtule (Natule).
Myslíš, že se děti, jejichž jména končí na -el běžně oslovují Eli, Elísek? Daniel, Gabriel, Michael…
A třeba Roman, Vladan, Alan, těm se běžně říká Ani, Anísek?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc bych potřebovala slyšet i jiný názor než rodiny. Čím víc tím lépe pro mě.
S manželem čekáme miminko, chlapečka. Už od začátku jsme věděli, že to bude MIKAEL. Prostě se nám to jméno líbí a snad z tisíce co jsme prošli nám vždy toto zbylo jako top.
No oznámili jsme rodině naše stanovisko a sesypali se na nás nechápavě pohledy. Někteří členové chtějí abychom dali jméno po manželovi, jiní aby se jmenoval po nich, či po pradědečkovi, někteří chtějí typické české. Většina nám říká, že je to děsně jméno atak. Chci podotknout, že manžel nemá české jméno a k příjmení se to krásné hodí. Malému by jsme rikali Miky, Miko, Mika, Mikoušek, Kiki, Eli, Elísek,…
Jste normální? Fakt nejste.
Tak Mikael Bellmann z detektivek o Harrym Hole byl jednoznačně inspirativní figura
bratr by mohl být třeba Truls nebo Gunnar… A teď konec srandy, jestli tomu chudákovi hodláte říkat Kikýsek nebo Elísek, je úplně jedno, jestli to bude Mikael nebo Michael.