Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně přijde nepatricné, aby vám do toho kdokoli z rodiny mluvil. Co je jim do toho? Nikomu nic neříkejte a basta. Já jsem taky babička na cekacce a ačkoli nevím, jak se bude prcek jmenovat, tak už teď můžu říct, že se mi to bude líbit! 😍
Příspěvek upraven 31.08.20 v 22:28
@Serpentini píše:
Tohle je zatím podruhé, co tě vidím v nějaké diskuzi a zároveň podruhé co si hraješ na rádoby lepší než ostatní a světovou.
Nemám potřebu si na cokoliv hrát, jen se pohybuji v sociální bublině, kde není tolik nenávisti jako v poloanonymní diskusi na internetu. A vlastně musím říct, že jsem ráda za lidi, které máme v reálném světě kolem sebe. A že mě nepřekvapuje ani stav naší společnosti.
Baví mě výkřiky, jak bude dítě trpět, až bude vysvětlovat, jak se jeho jméno píše. Já to samé vysvětluji u příjmení, napoprvé ho nezvládne skoro nikdo. Děti musí vysvětlovat taky. A trauma z toho nikdo nemáme
Jméno Mikael se mi osobně moc nelíbí (obecně nemusím jména končící na -el), ale moc nechápu, proč vyvolává tolik pohoršení.
@Amalthea píše:
hele a nechceš to nechat na každém, jak svoje dítě oslovuje? Tobě se nelíbí, že se na tebe všichni blbě dívají, když je oslovuješ tak, jak oslovuješ, tak proč pohoršeně komentuješ to, jak jiní oslovují nebo plánují oslovovat svoje děti?
Proč by se mělo díte rozčilovat? Od určitého, celkem nízkého věku snad každé dítě ví, jak se oficiálně jmenuje. Mně taky nikdo skoro 40 let neříká oficiálním jménem a kupodivu! na něj slyšímTo jsou zas hypotézy tohle to. Hledáš problém tam kde vůbec není a věřím tomu, že ani ty lidi na tebe nekoukají blbě, když oslovuješ děti jmény, ale jen ty máš ten pocit.
Mě by to taky zajímalo. Proč oslovuješ dítě jinak než se jmenuje. Je to tvá věc, ale kdyby jsi mi třeba mohla napsat do sz jak ji teda oslovuješ a nebo aspoň napsat zda ji oslovujete podobně k jejímu jménu a nebo úplně jinak
Jestli to je něco ve smyslu Kristýna Týna a nebo třeba Kateřina a dítě se oslovuje Alena
A teď si představte to skloňování. Všichni budou celý život říkat „je to mikiho“ atd protože to jediné budou umět vyslovit ![]()
@hanka.br. píše:
Ať se ti daří v novém školním roce a ať je co nejnormálnější. Zítra příjemné shledání s žáky přeji.
Já teda na ostro až ve čtvrtek, díkybohu nejsem třídní.
Zítra jen dozory a spousta kancelářské práce.
A tobě nápodobně, hlavně žádnou koronu v okolí, ať můžeme v klidu učit. ![]()
Je originalni
dala bych 100% podle sebe. My meli s manzelem vybrane jmeno a rodina nam to taky rozmlouvala-nakonec i me manzel presvedcil at dame jmeno ceske. Ja se s tim ale nedokazala smirit, takze jsme nechali dopsat i to druhe, ktere jsme meli vybrane x let dopredu. A dite je ted spokojene -pouziva obe jmena ![]()
@Berry77 píše:
To je určitě nějaká bublina jen pro VIP
To není, ale záleží na každém z nás, jakými lidmi se obklopí.
@haley83 a nepřijdeš si jako pokrytec, když mluvíš o nenávisti a zároveň tu dost nevhodným způsobem označuješ lidi s odlišným názorem než máš ty? Nemusíš odpovídat, odpověď už znám předem ![]()
Nelíbí se mi a upřímně se rodičům nedivím, ale určitě dobrý vzít v potaz jaké bude mít příjmení, aby to k sobě trochu zapadlo…Nakonec je to vaše volba, vy jste rodiče. ![]()
@Pruhovaný_mýval píše:
Trochu of toppic, ale všichni jsme někdy koukali na argentinský telenovely, ale málokdo pojmenuje právě toho Míšu třeba Miguel, Štěpána Etien nebo Pepíka José.
Ale jo, taky jsou takoví. Třeba Mateo je v ČR 156× a průměrný věk jsou 4 roky. ![]()
@Serpentini píše:
@haley83 a nepřijdeš si jako pokrytec, když mluvíš o nenávisti a zároveň tu dost nevhodným způsobem označuješ lidi s odlišným názorem než máš ty? Nemusíš odpovídat, odpověď už znám předem
Odlišný názor jde vyjádřit i slušně, což tady od mnohých nečtu. A ty tou snahou o šikanu mojí osoby sleduješ konkrétně co? Osobně se předpokládám neznáme. To je tady asi nějaký všeobecně populární folklór, zasednout si na nováčka a ostrakizovat beze smyslu. Nemůžu za to, že ti někdo ráno šlápl na kuří oko
.
Tak třeba u mě to není výkřik ale osobní zkušenost.
A to mám úplně normální jméno z českého kalendáře, žádný výmysl, základní forma. Jméno, které tam je takhle psané celý můj život. A přesto ho 90% lidí píše špatně. Musím hlídat, opravovat. Když to neudělám a pak mám někde vytištěný jiný tvar jména, tak mě to štve. Naučila jsem se, že to tak je a automaticky to hlásím dopředu. Ale když jsem byla malá, tak jsem to nedělala a jméno jsem měla pořád někde špatně psaný. Vadilo mi to.
V dospělosti jsem si na tom našla něco pozitivního - vyhrála jsem díky tomu už několik sázek. Nikdo mi nevěří, že se moje jméno takhle skutečně v základu v kalendáři píše. Ale když jsem byla malá, byla bych raději jana nebo eva…
Je to vase mimino. Mikael je Skandinavska verze Michala, Anglicky Michael, Rusky Mikhail, atd.
@haley83 tak ho příště vyjádřit slušně zkus, zatím jsem od tebe žádný slušně vyjádřený názor nečetla.
Nejdřív mě obviníš z týrání zvířat, protože bych v dětství kamaradcine kreckovi dala piliny, když ho chudáka měla v holém akváriu, teď zase že šikany, protože se mi nelíbí jakým způsobem reaguješ na lidi s jiným názorem
![]()