Nezávislý názor na jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.8.20 21:28

Jméno bych sama osobně takové nevybrala ale je to vaše věc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
31.8.20 21:29
@hanka.br. píše:
Jste normální? Fakt nejste.

A ty určuješ druhým co je a co není normální?

• Citovat
  • Upravit
8667
31.8.20 21:31
@glaubie píše:
Je to… Divný 8oStejně ale nechápu, proč mu chcete dávat nějaký jméno a oslovovat ho jinak, zkomoleninama.. Já nevím no 8o

To je snad dost normální ne? Já mám dceru Julii a Julie jsem ji neoslovila nikdy, a to je jí 8 let 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
31.8.20 21:32
@Anonymní píše:
Jmenuju se Michaela a často mi v říkali Miky, ale Mikael(a)?! Tak jo, brácha bude Ratek místo Radka a ségra Čárka místo Šárky. Co ti lidi nevymyslí. :zed: :roll:

Mikael je severská obdoba jména Michal/Michael. Pochybuji, že tebou vymyšlené zkomoleniny vůbec existují. Chce to aspoň trochu zapojit mozek, bože můj :zed:.

• Citovat
  • Upravit
8667
31.8.20 21:33
@zrcadlo píše:
To tady nikdo nečte? Stieg Larsson - Milénium (Muži, kteří nenávidí ženy… ), tam je hlavní hrdina Mikael Blomkvist, na severu je to běžné jméno.
Mně se to jméno díky těmto knížkám líbí a nepřijde mi divné. Takový Nathaniel mi přijde mnohem divnější, a Natánka už má tolik lidí…

Uff, díky! Celou dobu přemýšlím, odkud to znám, už jsem byla nervózní že na to nemůžu přijít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.20 21:33

Vaše dítě, vaše rozhodnutí. Já bych dala tradičnější Michael. Ale já jsem stará konzerva a nebavilo by mě opravovat lidi, že je to Mikael, ne Michael.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
31.8.20 21:34
@Anonymní píše:
Jmenuju se Michaela a často mi v říkali Miky, ale Mikael(a)?! Tak jo, brácha bude Ratek místo Radka a ségra Čárka místo Šárky. Co ti lidi nevymyslí. :zed: :roll:

Radši brácha Zadek, to je taková klasika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
31.8.20 21:35
@Anonymní píše:

No trošku ti ten příměr pokulhává. V zahraničí nenajdeš jméno se stejným původem a významem jako Radek/Ratek nebo Šárka/Čárka. Ovšem Mikaela je to samé co Michaela a to samé co např. Michelle ve Francii. Je to úplně stejné jako Izabela vs. Isabella nebo Isabelle. Taky nechápu, proč někdo nedá jméno Ema, ale Emma, nebo místo Ela dá Ella, a v zásadě je to to samé - zvolí cizí podobu stejného jména, a že jich je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.20 21:35

A má ho jako umělecké jméno bývalá suprstár Michael Foret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
31.8.20 21:39

Nelíbí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
31.8.20 21:39
@Ou píše:
A proč mu dáváte jméno, kterým ho nebudete oslovovat?

A kolik rodičů oslovuje svoje děti nezkrácenou nezdrobnelou variantou jejich jména? Kdyby to byl obyčejný Michael, tak mu asi taky nebudou říkat Michaeli, stejně jako Václave, Jindřichu, Josefe… Snad se (téměř) každé jméno nějak zkracuje a zdrobňuje, ne? To je podle mě argument mimo… Jinak se mi jméno taky nelíbí a nedala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
31.8.20 21:41

Nelíbí. Přijde mi to jméno až směšný. Mikuláš - Miky, to je pěkný.

Ještě dotaz Mikael - Elisek, na to jste přišli jak :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42254
31.8.20 21:42

Hlavně mu neříkejte Kiki a Eli. To se mu budou děti smát, že je holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
31.8.20 21:45

Nelíbí se mi to jméno v základním tvaru a o zdrobnělinách raději pomlčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
31.8.20 21:45
@Havlova píše:
Hlavně mu neříkejte Kiki a Eli. To se mu budou děti smát, že je holka.

Děti by se neměly potřebu smát žádnému jménu, kdyby nebyly navedené od hloupých dospělých, kteří mají potřebu podobné malichernosti řešit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence