Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Klara178 prosím nechytej mě za slovíčka. Ja nepsala ze na něm vůbec nic nepozorujeme, bylo to myšleno tak, ze nechápu, když tam mají i více postižené deti (různé dysfazie apod), co je na synovi tak strašného, ze ho odmítají na více než ty 2 hodiny. Psycholožky (z SPC a klinická) obě řekly ze je jasný ADHD s převažující impulzivitou.Asertivni je v tom, ze pokud něco chce, umí nasadit “gramofonovou desku” a až obdivuhodné dlouho ji drží. Toho jsem si všimla už dávno, třeba na hřištích tímto vyhrává nad mnohem staršími detmi… přemýšlím jestli mu tohle neubira na oblibenostiale skutečně je to malý kluk, s nim není moc možné se bavit o pocitech (a prosím neradte mi emusaky, máme je, resp emoční puzzle, ale nezabraly tak, jak jsem si představovala
)
No víš co, počkej co budete mít ve zprávě, ale to je jedno, nebudeme se dohadovat o výraz suspektne, uvidíš…
To, co popisujes není asertivita 🙂
Ale to je taky jedno… každopádně máte to tak nějaký divoký, vše má své postupy. Za prvé může tak být celý den, to bych se ohradila, na to máš prostě nárok.
Objednej se do Spc a cekej na termín. Spc ho vysetri, vydá zprávu a tou se školka musí řídit. Do Spc sebou vem zprávu od klinické psycho, až budeš mít.
@Anonymní píše:
@Dermabion Tohle bohužel nefunguje, ředitelka se o něco takového ze začátku snažila, ale měnila z hodiny na hodinu termíny schůzek apod, vlastně nic nevymyslel jen to zkráceni docházky, a nakonec to vyřešila tim, ze se syna zbavila ze své třídy do jiné. Taky už jsem slyšela ze nemá na starosti jen nás apod…
To je mi líto, člověk už toho má s dítětem na starosti už tak hodně natož ještě když mu školka hází klacky pod nohy. Zkusila bych to ještě jednou a přes maily si domluvit schůzku a poté v mailu shrnout domluvu a nechat si to potvrdit. Pokud toto nezabere uprosila bych paní s spc ( my máme výbornou, je vážně zlata a ochotná snad to platí i pro vaši) ať jde jednat se mnou. Pokud by ani tato cesta nesla tak jediné přes zřizovatele ale tam bych už šla s mailovou komunikaci s ředitelkou ať to není slovo proti slovu…
@Klara178 píše:
No jestli to dobře chápu, oni v Spc nebyli, ale Spc se bylo podívat ve skolce, na to se zpráva nedává…
Ano, ale depistaz taky není plnohodnotné vyšetření, prostě si ho tam někdo všiml, nejde o předškoláka, pokud se chová nepatřičně a ohrožuje ostatní děti, vyloučit ho mohou. Netvrdím, že se tak děje, nejsem tam.
Zatím nemají nic, co by dítě opravňovalo k nějakým nárokům.
@Pears206 Díky, ale ja tomu asi stále nerozumím, však mi řekli ze není co řešit, jeden asistent na třídu je a víc jich nedostanou? Nebo jak to teda je? Protože z SPC mi řekli ze nemají čas třeba další půl a třičtvrtě rok, proste se bavila o tom, ze stihne udělat posudek do zápisu, ktery bude za rok… a ze je to jedno když tam už tu asistentku maji, ze ji vypadlo (odhlásila se) jakési jiné dítě a je nevyužita? A mám teda uhanet SPC nebo PPP? Jinaknze školky se nedá odhlasit, muzu ho tam nedávat, ale i tak musím platit plnou cenu, jinak vezmou na jeho místo další dítě…
@Pears206 píše:
No ale tím pádem nemáte nárok vůbec na nic. Ta asistentka není pro Tvé dítě a pokud se chová nepatřičně, můžeš být ráda, že tam vůbec je. Trvej na tom vyšetření, do září se snad dostanete, když ho teď objednáš.
Zakladatelko, není žádný můžeš být ráda, že tam vůbec je, ty ho tam můžeš normální dávat a oni si s ním musí poradit, je to jejich práce. Není to jejich dobrá vůle, ale jejich práce.
Příspěvek upraven 03.05.21 v 21:43
@Anonymní píše:
@Kelsey ale ne, už jsem to psala výše, resp jo, zatim má dg bez papíru od 2 psycho a jen 1 se chystá papír napsat. Mne nevadí ze na nás SPC nemá cas, protože jsem pochopila, ze to v našem případě nehraje roli. Mas pravdu ze mi vadí ta nekomunikace ze strany školky, a to ještě nepopisuji vše… ona tam totiž nefunguje ani komunikace mezi ucitelkami navzajem, ucitelkami a asistentkou, ani ucitelkami a ředitelkou potažmo zástupkyní. Už jsem z toho proste unavená… asistentka byla i v jeho původní třídě, mají ji v každé třídě… podle mě ho ředitelka nechtěla ve své třídě a ted ho zas nechtějí ani v té další… a se.re mě ze kluka přehodila uprostřed školního roku do třídy, kde musela už tou dobou vedet ze asistentka skončí nejpozději v červnu
Zatím je to jejich dobrá vůle a snaha, že byl vůbec k AP přeřazen. Nemáš v ruce nic bez vyšetření v poradně. To v úvodním příspěvku chybělo.
Myslím si, že chyba v komunikaci je na obou stranách. Že není pouze chyba ve školce
. Nechci nikomu křivdit, ale sáhni si do svého svědomí, jestli tam neděláš scény třeba? Třeba schůzka u zřizovatele.
To mi přijde velmi přes čáru.
@Pears206 píše:
Ano, ale depistaz taky není plnohodnotné vyšetření, prostě si ho tam někdo všiml, nejde o předškoláka, pokud se chová nepatřičně a ohrožuje ostatní děti, vyloučit ho mohou. Netvrdím, že se tak děje, nejsem tam.Zatím nemají nic, co by dítě opravňovalo k nějakým nárokům.
Vyloučit dítě není jen tak, je to složity proces.
Nemaji nároky na ap ale mají nárok chodit do školky
@Pears206 píše:
Ano, ale depistaz taky není plnohodnotné vyšetření, prostě si ho tam někdo všiml, nejde o předškoláka, pokud se chová nepatřičně a ohrožuje ostatní děti, vyloučit ho mohou. Netvrdím, že se tak děje, nejsem tam.Zatím nemají nic, co by dítě opravňovalo k nějakým nárokům.
Ale mne by nevadilo vyloučeni. Kdyby řekli co a proč. Mne vadí ze mi poradně nic neřeknou, informace jsou kuse a protichůdné a jediné co platí stále, jev ze platím CD docházku a přitom v 10:00 musím stepovat před plnou, a tomu se prosím divila i paní z SPC. Nenapadá vás prosím, proč paní ze SPC vyhovuje ze na ni netlacim s vysetrenim a proč slíbila pomoci až se zápisem na další rok, kdy bude synovi 5?
@Anonymní píše:
@Pears206 Díky, ale ja tomu asi stále nerozumím, však mi řekli ze není co řešit, jeden asistent na třídu je a víc jich nedostanou? Nebo jak to teda je? Protože z SPC mi řekli ze nemají čas třeba další půl a třičtvrtě rok, proste se bavila o tom, ze stihne udělat posudek do zápisu, ktery bude za rok… a ze je to jedno když tam už tu asistentku maji, ze ji vypadlo (odhlásila se) jakési jiné dítě a je nevyužita? A mám teda uhanet SPC nebo PPP? Jinaknze školky se nedá odhlasit, muzu ho tam nedávat, ale i tak musím platit plnou cenu, jinak vezmou na jeho místo další dítě…
U nás se platí jen udržovací poplatek, když dítě nechodí. Ano, objednej ho a čekejte na vyšetření.
Jestli ho tam dáš nebo nedáš záleží na Tobě, nicméně vidíš, jak se k němu školka staví, ty jsi doma s dalším dítětem. Dalšího AP nedostanou, ale to nic nemění na tom, že Tvoje dítě teď nemá nárok čerpat výhody z podpůrných opatření. Mohou mít pocit, že ho nezvládnou. Nebo je jeho chování natolik problematické že to nejde. Nebo prostě nechtějí. Ale bez toho vyšetření moc nezměníš.
Nejde o předškoláka, ale dítě, které ani nedosáhlo 4. narozenin.
@Anonymní píše:
Ale mne by nevadilo vyloučeni. Kdyby řekli co a proč. Mne vadí ze mi poradně nic neřeknou, informace jsou kuse a protichůdné a jediné co platí stále, jev ze platím CD docházku a přitom v 10:00 musím stepovat před plnou, a tomu se prosím divila i paní z SPC. Nenapadá vás prosím, proč paní ze SPC vyhovuje ze na ni netlacim s vysetrenim a proč slíbila pomoci až se zápisem na další rok, kdy bude synovi 5?
Protože školská poradenská zařízení jsou tu primárně pro deti ve školním věku, v předškolním věku pro ty s nerovnomernym vyvojem, teď mají k vůli covid situaci omezený provoz, klienti se tam nesmí potkávat, SPC se orientuje spíš na vady a postižení. Pro nerovnoměrný vývoj je tu spíš PPP.
Určitě není správné platit plnou docházku a dítě si vyzvedávat nuceně už v 10 hodin. Fakt nevím, jak se tam konkrétně chová, měli by ti to říct ve školce. No a dohodnout se na nějakém kompromisu do doby, než bude vyšetření. Nečekej do 5 let, z pozice rodiče máš právo zažádat o vyšetření.
Hele já bych se na to asi vykašlala, pokud jsi doma, tak to nemá cenu hrotit na krev..pak bych se poohledla po jiné školce, školka, kde te po dvou hodinách vyhazují, není dobrá školka…
Pokud by jsi chodila do prace a neměla jinou možnost, ani jinou školku, tak bych jim normálně oznámila, že si pro syna přijdu ve tři a nazdar. A mohli by něco říci…
@Kelsey ale vždyť on měl AP i v té své původní třídě, kam chodil cca 2 měsíce, jen ho prehodili protože v té druhé třídě se odhlásilo dítě či co, ani nám to neuměli poradně vysvětlit, každý říkal něco jiného, předávali nám ho mlčky ve dveřích a toto cele vzniklo až když jsme se s mužem zeptali, ze se nám něco nezdálo na synově chování.
Dobra vůle v čem? Měl nárok nastoupit 1/10 a zadržovali to, co mohli, musela jsem volat asi 4× než ho milostive vzali koncem listopadu
Doteď jsme se naopak chovali velmi slušně, asi až moc. Nevidím důvod proč se nedojit zeptat na Radnici, jak to teda mají, a kdo mi v téhle situaci pomůže, když skola opakuje ze si nemůžou dovolit riskovat vzít ho na déle jak 2 hodiny, SPC má čas cca za rok a PPP jej říká at držím pusu… a do jediné školky pro těžce postižené děti se mi nemá šanci dostat, tak berou 10 děti z cele městské části
Tak by mě zajímalo co mi paní radní poradi, to je cele… jsou placeni z našich dani, tak mám přeci právo se informovat, je to přeci moje dítě a chci vedet co mi pro nej můžou nabídnout nebo jak to mám podle nich řešit. Děsí mě představa ze budu muset mít dítě v domácím vzdělávání.
@Pears206 Proč se stále ohanis predskolakem, jako ze ty musí vzít v jakékoli situaci? A proč nezměnim bez vyšetření jejich pocit jestli ho nechteji nebo nezvladnou? Ten pocit se přeci nemění, nebo jim to SPC dá návod “jak na nej”? Moc se omlouvám za blbé dotazy, jen to potřebuji pochopit, abych v tom měla více jasno. Z toho, co píšeš, tedy rozumím ze z pohledu školky má smysl to SPC či PPP uhanet i jen tak, tak jo, zítra se připomenu klinické ohledně zprávy, s tím pak zkontsktuju SPC či PPP - které je lepší/ vhodnější pro nás případ prosím?
Jinak všem moc děkuji za zajímavé podněty, nechci se hadat se skolkou, chci to vyřešit. Ale mám dojem ze už se tam syn blbě zapsal a ze už to možná řešení nemá, nebo ne v této skolce
Smyslem téhle diskuse pro mě je, abych pochopila, o co tam asi jde a co by teda asi školka potřebovala od nás, pominu-li jejich požadavek na docházku na 2 hodiny denně, který odmítám,‘protože to už je fakt lepší mít děti doma anebo někde, kde ho budou mít rádi cele dopoledne.
@Anonymní píše:
@Kelsey ale vždyť on měl AP i v té své původní třídě, kam chodil cca 2 měsíce, jen ho prehodili protože v té druhé třídě se odhlásilo dítě či co, ani nám to neuměli poradně vysvětlit, každý říkal něco jiného, předávali nám ho mlčky ve dveřích a toto cele vzniklo až když jsme se s mužem zeptali, ze se nám něco nezdálo na synově chování.Dobra vůle v čem? Měl nárok nastoupit 1/10 a zadržovali to, co mohli, musela jsem volat asi 4× než ho milostive vzali koncem listopaduDoteď jsme se naopak chovali velmi slušně, asi až moc. Nevidím důvod proč se nedojit zeptat na Radnici, jak to teda mají, a kdo mi v téhle situaci pomůže, když skola opakuje ze si nemůžou dovolit riskovat vzít ho na déle jak 2 hodiny, SPC má čas cca za rok a PPP jej říká at držím pusu… a do jediné školky pro těžce postižené děti se mi nemá šanci dostat, tak berou 10 děti z cele městské části
Tak by mě zajímalo co mi paní radní poradi, to je cele… jsou placeni z našich dani, tak mám přeci právo se informovat, je to přeci moje dítě a chci vedet co mi pro nej můžou nabídnout nebo jak to mám podle nich řešit. Děsí mě představa ze budu muset mít dítě v domácím vzdělávání.
Jsi očividně moc slušná a hodná. Ke zřizovateli zajdi a podej rovnou stížnost.
Takhle s tebou vymetat nemůžou. Zjisti si svá práva a trvej na nich a nedej se, jinak s tebou budou akorát vyjebavat, taková je bohužel realita.
Taky mám kluka ve školce s adhd plus vd a v životě by si nedovolili mi říci, ať si pro něj za dvě hodiny přijdu, to vědí sami, že by se že zlou potazali.
@Anonymní píše:
@Kelsey ale vždyť on měl AP i v té své původní třídě, kam chodil cca 2 měsíce, jen ho prehodili protože v té druhé třídě se odhlásilo dítě či co, ani nám to neuměli poradně vysvětlit, každý říkal něco jiného, předávali nám ho mlčky ve dveřích a toto cele vzniklo až když jsme se s mužem zeptali, ze se nám něco nezdálo na synově chování.Dobra vůle v čem? Měl nárok nastoupit 1/10 a zadržovali to, co mohli, musela jsem volat asi 4× než ho milostive vzali koncem listopaduDoteď jsme se naopak chovali velmi slušně, asi až moc. Nevidím důvod proč se nedojit zeptat na Radnici, jak to teda mají, a kdo mi v téhle situaci pomůže, když skola opakuje ze si nemůžou dovolit riskovat vzít ho na déle jak 2 hodiny, SPC má čas cca za rok a PPP jej říká at držím pusu… a do jediné školky pro těžce postižené děti se mi nemá šanci dostat, tak berou 10 děti z cele městské části
Jsi očividně moc slušná a hodná. Ke zřizovateli zajdi a podej rovnou stížnost.
Takhle s tebou vymetat nemůžou. Zjisti si svá práva a trvej na nich a nedej se, jinak s tebou budou akorát vyjebavat, taková je bohužel realita.
Taky mám kluka ve školce s adhd plus vd a v životě by si nedovolili mi říci, ať si pro něj za dvě hodiny přijdu, to vědí sami, že by se že zlou potazali.