Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Klara178 píše:
@Kelsey no tak ty jsi hustá. Mě se zdá, že domluva není ze školkou, paní se snaží.
Taky na mě zakladatelka nepůsobí afektovane, ale spíš zmateně. V situaci se neorientuje s potřebuje poradit.
Co ale nevíme, jestli je objektivní důvod poslat ho domů nebo ne. Dítě zatím nemá PO a žádné doporučení. Kdyby třeba na zahradě někomu rozbil hlavu kamenem nebo vypíchl oko klackem, kdo za to bude odpovídat? AP určitě ne, v této chvíli není pro kluka sdílená.
Snad by to ředitelka měla srozumitelně vysvětlit a měli by se domluvit na nějakém postupu řešení. K oboustranné spokojenosti. Na takovou komunikaci je kompetentní ředitelka, případně učitelka, AP ne.
@Magical-eyes píše:
Souhlasím, projev zakladatelky působí hodně nepříjemně. Při jednání s ní bych se snažila dodržet vše co mám, ale ani ň navíc… I když děti za rodiče nemohou.
tak ale oni nedodržují ani to co mají
@Klara178 píše:
tak on brečí, že tam chce zůstat a chce s ostatníma na zahradu a ty krávy ho pošlou domů? to je teda fakt šílený.
Uklidni se. Znáš pouze jednu verzi příběhu na netu a velmi to prožíváš. Může jít do školky a pozvat sem učitelky, ať se k tomu vyjádří. Proč situaci řeší, jak je popsána
. Rodiče často vidí červený prapor, kde není. Nebylo popsáno, jak dlouho si třeba školka představuje adaptování. Že je chyba v komunikaci školka - rodič. To jsem psala hned včera.
I já umím být občas nesoudná a vidím fialově-zeleně, podezíravě, když jde o mé děti, že se jim křivdí. Než se uklidním a situaci si srovnám v sobě. Pak teprve se zeptám uč. (klidně, bez emocí), kde je problém? Nemám ráda scény, žalovaní zřizovateli atd.
@Anonymní píše:
@Pears206 nedostal nic, resp abych nekecala, na ústrizku papíru e-mail s telefonem, co si taky dokážu najít na netu.Jo, jsem už z toho zoufalá, fakt mě to nebaví dokola řešit a točit se v bludných kruzích. Díky moc, ted už to myslím nějak posunu. Do PPP je napsáno, klinickou upomenu, naše známa mi zprostředkovala telefonát s ředitelkou jiné MS ze třeba něco poradi a zastavím se za paní radní, at ví, ze když se to neposune, budu je obtěžovat na podzim oficiálně, protože takhle to dal nejde, odkládat to do nekonečna a brát syna na 2 hodiny
Nerozumím tomu, proč jdeš neoficiálně za paní radní?? Co od toho očekáváš? Že tam udělají kontrolu na anonymní podnět a tvoje jméno tam nebude figurovat? Úplně by stačilo napsat ředitelce mejl, že bys chtěla od ní vyjádření, jak by tato situace z její strany šla řešit ( platíme plnou docházku, ale od října smí chlapec docházet pouze na 2 hodiny, poté je předán zpět do rodičům). A když by se to nepohlo, tak bych to přeposlala zřizovateli, budou tam i data a je zase na něm co udělá. Takhle jdeš akorát paní radní žalovat. Problémy se dají řešit slušně a efektivně, ale ty působíš, že jsi s nervama v háji a startuješ na první našlápnutí. Problémový rodič, který si sice vydupe všechna svá práva a nároky, ale svému dítěti tím rozhodně dobrou službu neudělá.
@Pears206 Tohle je pro me moc dulezite, diky ze jste to zminila. Prosim, kdo by byl v tomto pripade za syna zodpovedny? Pocitam ze stale my jako rodice? Nebo se lze odpovednosti “zbavit” tim ze je syn ve skolce? Ono mi to tak trochu z naznaku pripada, ze neceho okolo odpovednosti se skolka boji… ale nerekli ceho. Spatne se mi s nimi jedna, jak je corona, nikdy na nic poradne neni cas, ani nestihnu reagovat na jejich sdeleni a uz konci schuzka…
@Anonymní píše:
@Pears206 Tohle je pro me moc dulezite, diky ze jste to zminila. Prosim, kdo by byl v tomto pripade za syna zodpovedny? Pocitam ze stale my jako rodice? Nebo se lze odpovednosti “zbavit” tim ze je syn ve skolce? Ono mi to tak trochu z naznaku pripada, ze neceho okolo odpovednosti se skolka boji… ale nerekli ceho. Spatne se mi s nimi jedna, jak je corona, nikdy na nic poradne neni cas, ani nestihnu reagovat na jejich sdeleni a uz konci schuzka…
jeste jednou, res to pisemne. Je covid, minimalizace kontaktu, resit to ve školce není cas…
@Anonymní píše:
Vy určitě ne, odpovědná osoba ve školce, která ho měla na starost v tu chvíli.
Pokud by syn byl nebezpečný sobě nebo okolí a není předškolák, školka se může bránit ho přijmout. Pokud by někde způsobil nějakou škodu, mohou ji vymáhat na vás.
@Kelsey píše:
Uklidni se. Znáš pouze jednu verzi příběhu na netu a velmi to prožíváš. Může jít do školky a pozvat sem učitelky, ať se k tomu vyjádří. Proč situaci řeší, jak je popsána. Rodiče často vidí červený prapor, kde není. Nebylo popsáno, jak dlouho si třeba školka představuje adaptování. Že je chyba v komunikaci školka - rodič. To jsem psala hned včera.
I já umím být občas nesoudná a vidím fialově-zeleně, podezíravě, když jde o mé děti, že se jim křivdí. Než se uklidním a situaci si srovnám v sobě. Pak teprve se zeptám uč. (klidně, bez emocí), kde je problém? Nemám ráda scény, žalovaní zřizovateli atd.
Sorry, ale takovéto chování to fakt šíleně vytáčí a netolerovala bych to.
Fakta jsou taková, at se to někomu líbí nebo ne, že hoch tam byl řádně přijat a má tedy právo tam chodit a to klidně i od šesti do rána do čtyř do odpoledne. Takhle to prostě je. Neexistuje, aby někdo někoho vyhazoval po dvou hodinách. Pokud se s chlapcem něco nezdá, může školka doporučit návštěvu poradenského zařízení a je na rodiči, zda tam pujde nebo ne. Školka si musí poradit, je to jejich věc a jejich problém. Mě jako rodiče to nemusí vůbec zajímat. Takhle to prostě je.
@Magical-eyes S nervama v haji jsem, to ses naprosto trefila.
Chci tam jit na anonymni bazi a zeptat se ji, jak by se to resilo dal. Do specialni fakultky se syn nema sanci dostat, to uz jsem tu taky psala. Tak jestli nebude mit treba jeste nejaky jiny spasny napad.
Napadlo to maminku holcicky s jinym postizenim, ktera do nasi skolky take chodi, kdyz videla ze se to neposouva, a mne to nepripada tak zle. Vzdyt ja “zaluji” i v SPC nebo PPP, kdekoli kdyz bych prosila o schuzku, protoze ta musi byt v 8:00 jinak nestihnu vyzvednout syna zase ze skolky
O tatinkovi mi tu prosim nepiste, ma vazne duvody proc semtam vyzvedavat proste nemuze, a mimojine nas vsechny zivi.
@Kelsey píše:
No. Podívej se, jak afektovaně a arogantně odpovídáš. Ke všemu máš argument.
Takhle komunikuješ všude i ve školce? To se nediv, že komunikace vázne, jestli s tebou žádná domluva není. Působíš tak.
Na mne pusobi zakladatelka v pohode. Chudak dite, ktere jeste v kvetnu chodi jen na 2 hod, a s puncem divnosti nesmi s ostatnimi na prochazku.
@Cuddy Oni chteji schuzky, ne ja. Na kontakty reaguji svolanim schuzky, chteji z toho i muze takze musime a sebou mit i malou. Vetsinou strasne narychlo ze nesezenu hlidani.
@Pears206 píše:
Vy určitě ne, odpovědná osoba ve školce, která ho měla na starost v tu chvíli.
Pokud by syn byl nebezpečný sobě nebo okolí a není předškolák, školka se může bránit ho přijmout. Pokud by někde způsobil nějakou škodu, mohou ji vymáhat na vás.
Dekuji
@Klara178 píše:
tak ale oni nedodržují ani to co mají
To ale nikdo nerozporuje. Též by se mi to nelíbilo, ale řešila bych to jinak než zakladatelka. Zastávám názor, že téměř vše se dá řešit slušně a přátelsky ( tím myslím pozitivně a ne že je všechny půjdu stavět do latě, protože to dělají blbě a já mám právo). A musím říct, že se mi to vyplácí. V případě, že to po dobrém řešit nejde, tak je pak lepší písemná forma prostá zbytečných emocí. V tom osobním jednání to často dopadá tak, že i když třeba inteligentní bytosti se dohadují jak dvě trhovkyně a každá si jede to svoje a obvykle vyhrává ta hlučnější a omezenější.
@Klara178 píše:
Sorry, ale takovéto chování to fakt šíleně vytáčí a netolerovala bych to.
Fakta jsou taková, at se to někomu líbí nebo ne, že hoch tam byl řádně přijat a má tedy právo tam chodit a to klidně i od šesti do rána do čtyř do odpoledne. Takhle to prostě je. Neexistuje, aby někdo někoho vyhazoval po dvou hodinách. Pokud se s chlapcem něco nezdá, může školka doporučit návštěvu poradenského zařízení a je na rodiči, zda tam pujde nebo ne. Školka si musí poradit, je to jejich věc a jejich problém. Mě jako rodiče to nemusí vůbec zajímat. Takhle to prostě je.
Není, vidíš to hodně jednostranně. Kluk nemá zatím povinnou předškolní docházku.
A u nás ve všech školkách právě pro takové případy je zkušební doba 3 měsíce, ta už sice uplynula. Pokud by dítě bylo nebezpečné sobě nebo svému okolí, školka a dokonce i škola má postupy, jak to řešit.
Dík za zpětnou vazbu, Ty a @Alriga na mne také pusobite velice nepříjemně, ale to je vedlejší. Jo, nemusíme si sednout každý s každým, nicmene když je ve hře děcko, je to blby. Mrzí mě ze má @Alriga postižené dítě, ja ale nejsem ve srovnatelné situaci co do stupně postižení, syn se projevuje dost normálně na to, aby měl právo chodit do školky, byť s asistentem.
Nechci být jen tak pronic zanic se synem doma do jeho 5 let, tot holy fakt, ale pokud by mi to někdo doporučil, budu o tom uvažovat, to zas ano. Ale není těžce postiženy, to bychom přeci museli už dávno vedet.
Pro mě je cíl mít ho na dopoledne ve skolce, abych se mohla naplno někdy věnovat i jen mladší dceři. Myslím ze to je rozumný cíl, a nemusí to být ted, stačilo by mi od září nebo od ledna 2022, dětem se myslím věnuji nadstandardne, ale kolektiv jim nenahradím.
Ostatním děkuji za cenné rady 🙏