Prosím o názor učitelky z MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
3.5.21 22:09
@Anonymní píše:
@Pears206 Proč se stále ohanis predskolakem, jako ze ty musí vzít v jakékoli situaci? A proč nezměnim bez vyšetření jejich pocit jestli ho nechteji nebo nezvladnou? Ten pocit se přeci nemění, nebo jim to SPC dá návod “jak na nej”? Moc se omlouvám za blbé dotazy, jen to potřebuji pochopit, abych v tom měla více jasno. Z toho, co píšeš, tedy rozumím ze z pohledu školky má smysl to SPC či PPP uhanet i jen tak, tak jo, zítra se připomenu klinické ohledně zprávy, s tím pak zkontsktuju SPC či PPP - které je lepší/ vhodnější pro nás případ prosím?Jinak všem moc děkuji za zajímavé podněty, nechci se hadat se skolkou, chci to vyřešit. Ale mám dojem ze už se tam syn blbě zapsal a ze už to možná řešení nemá, nebo ne v této skolce :,( Smyslem téhle diskuse pro mě je, abych pochopila, o co tam asi jde a co by teda asi školka potřebovala od nás, pominu-li jejich požadavek na docházku na 2 hodiny denně, který odmítám,‘protože to už je fakt lepší mít děti doma anebo někde, kde ho budou mít rádi cele dopoledne.

Protože předškolní rok je povinný. Protože vyšetření ve školském poradenském zařízení má určité postupy a jejich doporučení je pro školku závazné.
Těžko říct, co je lepší. SPC u nás jsou rozdělena podle typu postižení, dítě, které má jen ADHD a nerovnoměrný vývoj, bych já tady vzala do PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.21 22:15

@Pears206 @Klara178 Aha, moc dekuju, začíná mi to dávat smysl. Jak už jsem psala, zkusím popohnat klinickou psycho a dle obsahu její zprávy zkusím jedno nebo druhé.

Víte, smutné je, ze tohle je prý (dle SPC) nejlepší školka pro nej v našem okolí. A ja tak nějak cítím ze ty sociální hendikepy (ze si prý neumí s dětmi hrát nebo nezvládá kolektiv), s nim doma nemám jak natrenovat. Nevím nakolik je schopen do toho dozrat; naštěstí se ale všechny psycho shodují ze je dost chytrý a ze to snad časem intelektem dorovna.

Mne by vyhovovalo víc, kdyby ředitelka za zavřenými dveřmi řekla co přesně s nim nezvládají, jak to navrhuje řešit a proč (klidně třeba at začneme chodit za rok), a ne toto.. kdyby to třeba aspoň naznačila. Tohle je pro mě nervy drasajici, syn dnes i plakal ze musí domu ze všech nejdřív a prosil ze chce zůstat ve skolce. Tak díky za vás čas a rady🙏

• Citovat
  • Upravit
44193
3.5.21 22:22
@Anonymní píše:
@Pears206 @Klara178 Aha, moc dekuju, začíná mi to dávat smysl. Jak už jsem psala, zkusím popohnat klinickou psycho a dle obsahu její zprávy zkusím jedno nebo druhé.

Víte, smutné je, ze tohle je prý (dle SPC) nejlepší školka pro nej v našem okolí. A ja tak nějak cítím ze ty sociální hendikepy (ze si prý neumí s dětmi hrát nebo nezvládá kolektiv), s nim doma nemám jak natrenovat. Nevím nakolik je schopen do toho dozrat; naštěstí se ale všechny psycho shodují ze je dost chytrý a ze to snad časem intelektem dorovna.

Mne by vyhovovalo víc, kdyby ředitelka za zavřenými dveřmi řekla co přesně s nim nezvládají, jak to navrhuje řešit a proč (klidně třeba at začneme chodit za rok), a ne toto.. kdyby to třeba aspoň naznačila. Tohle je pro mě nervy drasajici, syn dnes i plakal ze musí domu ze všech nejdřív a prosil ze chce zůstat ve skolce. Tak díky za vás čas a rady🙏

Je fakt, že chování ředitelky je přinejmenším podivné. Měly jste si to vyříkat. A ještě, pokud byla školka doporučená jako vstřícná k dětem se spec. potřebami :nevim: Chápu, že Tě to mrzí a chodit domu v 10 hodin je pitomost. Normálně by se to dalo domluvit, aby vám místo za udržovací poplatek podrželi :nevim: A že Ty se pokusíš mezitím zajistit ta vyšetření. Nečekej zprávu od klinické psycholožky, objednej ho hned, než přijdete na řadu, zprávu pravděpodobně mít budete. A i kdyby ne, není to podmínka. Stačí, když řekneš, že si ho všimli z SPC při depistaži a jak se chová doma, oni ještě pošlou dotazník do školky. Celá úvodní část je odběr anamnezy.

Syn je ještě malý, kdyby zůstal do září doma, určitě nebude nijak sociálně strádat a v určitých oblastech dozraje.

Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
3.5.21 22:23
@Anonymní píše:

Chudák malej, no to by mě taky drasalo srdce. Jsi prostě hodná a slušná, já bych ho tam nechala.
To, že si ve 3,5 letech neumí hrát s dětmi a nezvládá kolektiv je u takhle malého dítěte argument jak noha, fakt že jo…
Nechapu, proč se narovinu učitelky nezeptas, proč ho posílají domu a co konkrétně jim vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.21 22:25

@Pears206 Dekuju, konečně mi to začíná dávat smysl. Syn teda půjde do ZS skoro v 7, ale ja bych ho raději mela ve skolce ne rok, ale dva, aby si opravdu poradně zvykl, když už ted s nim jsou takové potíže.

Do toho dcerka je prosincova a budu se muset vracet do zaměstnání ´, takže ho tam potrebuju aby mi je vzali oba, s ni už si nebudu moci dovolit nějaké hrátky tohoto typu, ja dělám i nyní, ale z domova, takže to tak ve skolce asi neberou, ale děsí mě to… a ještě víc jestli by se takto chovali třeba i k pracující samoživitelce :,(

Už mi zde jedna maminka říkala ze v nasi skolce třeba v jedné třídě nedovolují deckam být déle než do oběda pokud mají doma maminky na RD s mladšími dětmi, takže bůhví jak to tam mají :roll:

Tak ještě jednou díky a jsem zvědavá, jak dopadneme…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.21 22:36

@Klara178 Těch důvodu padlo víc, ale většina byly ty, které jsi popsala “argumenty jako noha” :mrgreen: Dále jsem pochopila ze se nechová normálně ve smyslu jako většina dětí, a ze zřejmě dost vyrusuje, ale nevím jak přesne. Někdy vyluzuje různé pazvuky, to prý ADHD dělají. Dal je prý těžce emočně pod průměrem, nezná empatii a lítost, ale jestli to brali v situacích, kdy se s někým mlátil o kyblicek, tak teda ani jeho spolužáci co jsem viděla na hřišti, tak se nechovali bůhví jak super. ja naopak viděla jak kolikrát na písku utěšuje cizi plačící dítě… ale je fakt ze minule na hřišti stále běhal za dvěma cizími kluky a nedokázal pochopit ze si s nim nechtěli hrát :roll:

V té původní třídě bil děti, v zimě tam prý měl jakysi incident… ale s tou holčičkou se ted normálně bavíme a kamaradime, a syn mi říkal ze ji prý tehdy před někým bránil, tak je hrozně těžké říct jak to bylo…někdy tak moc objímá sestru, až to muže vypadat ze ji skrti, ale opravdu se jen tuli… tak jestli to není třeba timhle, ze jak je velký (má přes 104 Cm), tak se ho ty děti hned boji,‘přitom on jim primárně ublížit nechce :nevim: plus je hrozné nemotorny, casto rozbije hračku aniž chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.21 22:38

@Dermabion Děkuji za podporu i Tobě :srdce:

@Klara178 @Pears206 Opravdu jste mi pomohly, mám z toho dnes slušnou depku. Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
30408
3.5.21 22:41
@Anonymní píše:
@Klara178 prosím nechytej mě za slovíčka. Ja nepsala ze na něm vůbec nic nepozorujeme, bylo to myšleno tak, ze nechápu, když tam mají i více postižené deti (různé dysfazie apod), co je na synovi tak strašného, ze ho odmítají na více než ty 2 hodiny. Psycholožky (z SPC a klinická) obě řekly ze je jasný ADHD s převažující impulzivitou.Asertivni je v tom, ze pokud něco chce, umí nasadit “gramofonovou desku” a až obdivuhodné dlouho ji drží.Toho jsem si všimla už dávno, třeba na hřištích tímto vyhrává nad mnohem staršími detmi… přemýšlím jestli mu tohle neubira na oblibenosti :think: ale skutečně je to malý kluk, s nim není moc možné se bavit o pocitech (a prosím neradte mi emusaky, máme je, resp emoční puzzle, ale nezabraly tak, jak jsem si představovala :mrgreen: )

Takže on není ani tak asertivní(význam si zjisti), jako spíše nasertivní. To hodně vysvětluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
3.5.21 22:50
@Anonymní píše:
@Klara178 Těch důvodu padlo víc, ale většina byly ty, které jsi popsala “argumenty jako noha” :mrgreen: Dále jsem pochopila ze se nechová normálně ve smyslu jako většina dětí, a ze zřejmě dost vyrusuje, ale nevím jak přesne. Někdy vyluzuje různé pazvuky, to prý ADHD dělají. Dal je prý těžce emočně pod průměrem, nezná empatii a lítost, ale jestli to brali v situacích, kdy se s někým mlátil o kyblicek, tak teda ani jeho spolužáci co jsem viděla na hřišti, tak se nechovali bůhví jak super. ja naopak viděla jak kolikrát na písku utěšuje cizi plačící dítě… ale je fakt ze minule na hřišti stále běhal za dvěma cizími kluky a nedokázal pochopit ze si s nim nechtěli hrát :roll:V té původní třídě bil děti, v zimě tam prý měl jakysi incident… ale s tou holčičkou se ted normálně bavíme a kamaradime, a syn mi říkal ze ji prý tehdy před někým bránil, tak je hrozně těžké říct jak to bylo…někdy tak moc objímá sestru, až to muže vypadat ze ji skrti, ale opravdu se jen tuli… tak jestli to není třeba timhle, ze jak je velký (má přes 104 Cm), tak se ho ty děti hned boji,‘přitom on jim primárně ublížit nechce :nevim: plus je hrozné nemotorny, casto rozbije hračku aniž chce.

Od dítěte ve 3,5 letech nemůžeš ocekavat nějakou empatii, mám dceru naproti zdravou v tomto věku a empatická není taky, že by projevila lítost taky ne, když bráchovi něco provede a on brečí, utěšovat ho neběží atd…tohle jsou fakt malé děti a nerodí se jako sociální inženýri, někomu to jde líp někomu hůř…můj syn a adhd vyluzoval rád pazvuky, ale dcera bez adhd taky…na tom co píšeš není moc tak strašného, aby nemohl být ve školce…ještě být pochopila, kdyby tam ležel půl dopoledne v záchvatu, řval, bil všechny okolo, mlátil hlavou o zem, tak to by byla jiná, ale to co popisujes fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
3.5.21 22:52
@Klara178 píše:
Od dítěte ve 3,5 letech nemůžeš ocekavat nějakou empatii, mám dceru naproti zdravou v tomto věku a empatická není taky, že by projevila lítost taky ne, když bráchovi něco provede a on brečí, utěšovat ho neběží atd…tohle jsou fakt malé děti a nerodí se jako sociální inženýri, někomu to jde líp někomu hůř…můj syn a adhd vyluzoval rád pazvuky, ale dcera bez adhd taky…na tom co píšeš není moc tak strašného, aby nemohl být ve školce…ještě být pochopila, kdyby tam ležel půl dopoledne v záchvatu, řval, bil všechny okolo, mlátil hlavou o zem, tak to by byla jiná, ale to co popisujes fakt ne…

To se mi snad ani nechce věřit, že by ti o tříletém dítěti řekli, že je emočně pod průměrem, když není empaticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.21 22:57
@hanka.br. píše:
Takže on není ani tak asertivní(význam si zjisti), jako spíše nasertivní. To hodně vysvětluje.

Ja mam za to ze vyznam slova chapu spravne. Tuhle toto pouzil na bandu asi sestiletych fracku co terorizovali mladsi na skluzavce, a dal to, aniz by musel pouzit fyzicke nasili. Skluzavku opustili a nechali tam mladsi.

Casto takhle reaguje, kdyz ma pocit ze neco neni fer. Ale souhlas ze ne vzdy se to hodi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.21 23:03
@Klara178 píše:
To se mi snad ani nechce věřit, že by ti o tříletém dítěti řekli, že je emočně pod průměrem, když není empaticky…

V tehle souvislosti to o nem prohlasuje opakovane ta jeho nova AP. Jinak to ale potvrdily i dve psycholozky, akorat ze u klinicke jsem presne nepochopila, jak to bylo mysleno, a zpravu bohuzel nemam, jak jsem uz psala… jo, presne, on je zivej, divokej kluk, ma pitomy napady. Bych o vzala kdyby treba rekly ze se ho boji brat na ulici, aby neskocil pod auto, tomu bych treba rozumela… ale oni tak nejak podivne mlzi, jeste si vybavuju cosi o tom, ze tam nejsou od toho, aby sledovaly kdo si zacne a ze to delaji pro jeho dobro, aby si na nej nahodou ostatni nestezovali nepravem a naschval 🙈 Jako…
co si mam myslet o ucitelce ktera mi pred vanoci vola, ze okamzite musi syn domu, ze podezreni na covid a kdesi-cosi, pritom syn doma nekaslal (nejsem blb abych ho davala na 2 hodiny do skolky s nemoci) a pozdeji vysvetlil, ze se zakuckal cajem pro svacine :mrgreen: Touto logikou bych musela vse, co reknou, delit 4… proste tezko rici jak to tam je… ale samozrejme muze byt, ze se tam chova silene, ja ho bohuzel nikdy nevidela v plne tride. Jo a jeste rikaji ze nezvlada hluk, jak deti hluci.

• Citovat
  • Upravit
1421
3.5.21 23:13
@Anonymní píše:
V tehle souvislosti to o nem prohlasuje opakovane ta jeho nova AP. Jinak to ale potvrdily i dve psycholozky, akorat ze u klinicke jsem presne nepochopila, jak to bylo mysleno, a zpravu bohuzel nemam, jak jsem uz psala… jo, presne, on je zivej, divokej kluk, ma pitomy napady. Bych o vzala kdyby treba rekly ze se ho boji brat na ulici, aby neskocil pod auto, tomu bych treba rozumela… ale oni tak nejak podivne mlzi, jeste si vybavuju cosi o tom, ze tam nejsou od toho, aby sledovaly kdo si zacne a ze to delaji pro jeho dobro, aby si na nej nahodou ostatni nestezovali nepravem a naschval 🙈 Jako…
co si mam myslet o ucitelce ktera mi pred vanoci vola, ze okamzite musi syn domu, ze podezreni na covid a kdesi-cosi, pritom syn doma nekaslal (nejsem blb abych ho davala na 2 hodiny do skolky s nemoci) a pozdeji vysvetlil, ze se zakuckal cajem pro svacine :mrgreen: Touto logikou bych musela vse, co reknou, delit 4… proste tezko rici jak to tam je… ale samozrejme muze byt, ze se tam chova silene, ja ho bohuzel nikdy nevidela v plne tride. Jo a jeste rikaji ze nezvlada hluk, jak deti hluci.

A od čeho tam tedy jsou?
Jako vaše adhd nerozporuji, ale syn se choval podobně, ne li hůře, a nikdo ho nevyhazoval, ani, když tam ap nebyla. Věděli moc dobře, že si musí poradit. Je to o lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
4.5.21 02:38

Teď mne, když jsem měla wc noční budíček ze synem osvitilo. Žádné čas až za rok v SPC. Mají lhůtu max 3 měsíce od podání žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.21 06:07

@Klara178 @Dermabion Dekuji moc. Prave jsem poslala email do PPP, treba se ozvou brzy.

Celou noc jsem kvuli tomu nespala, manzel mi vecer pred usnutim trosku netakticky sdelil, ze ho vcera pristup skolky uz taky sokoval, jak nas drsne odmitli s pozadavkem aby byl syn u nich do obeda, to ani on necekal, a to je klidas a doted mu prislo jejich jednani prijatelne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML