Prosím o názor učitelky z MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
4.5.21 06:34
@Anonymní píše:
@Kelsey ale vždyť on měl AP i v té své původní třídě, kam chodil cca 2 měsíce, jen ho prehodili protože v té druhé třídě se odhlásilo dítě či co, ani nám to neuměli poradně vysvětlit, každý říkal něco jiného, předávali nám ho mlčky ve dveřích a toto cele vzniklo až když jsme se s mužem zeptali, ze se nám něco nezdálo na synově chování.Dobra vůle v čem? Měl nárok nastoupit 1/10 a zadržovali to, co mohli, musela jsem volat asi 4× než ho milostive vzali koncem listopadu :cert: Doteď jsme se naopak chovali velmi slušně, asi až moc. Nevidím důvod proč se nedojit zeptat na Radnici, jak to teda mají, a kdo mi v téhle situaci pomůže, když skola opakuje ze si nemůžou dovolit riskovat vzít ho na déle jak 2 hodiny, SPC má čas cca za rok a PPP jej říká at držím pusu… a do jediné školky pro těžce postižené děti se mi nemá šanci dostat, tak berou 10 děti z cele městské části :nevim: Tak by mě zajímalo co mi paní radní poradi, to je cele… jsou placeni z našich dani, tak mám přeci právo se informovat, je to přeci moje dítě a chci vedet co mi pro nej můžou nabídnout nebo jak to mám podle nich řešit. Děsí mě představa ze budu muset mít dítě v domácím vzdělávání.

Ano. Je to tvoje dítě. Upřímně, kdybys byla moje dcera, Promluvila bych ti do duše. Má-li chlapec skutečně poruchu, očekávala bych, že se mu budeš věnovat především ty a jeho otec. Proč ho cpete do školky na celý den? Nebylo by lepší poskytnout mu vice času v domácím zázemí a braát ho jen tak mezi děti? Nechápu, proč by měl být t ve školce, když zjevně potřebuje větší péči. Máma je pro takové dítě důležitější než pro děti bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
44193
4.5.21 06:42
@Anonymní píše:
@Klara178 @Dermabion Dekuji moc. Prave jsem poslala email do PPP, treba se ozvou brzy.Celou noc jsem kvuli tomu nespala, manzel mi vecer pred usnutim trosku netakticky sdelil, ze ho vcera pristup skolky uz taky sokoval, jak nas drsne odmitli s pozadavkem aby byl syn u nich do obeda, to ani on necekal, a to je klidas a doted mu prislo jejich jednani prijatelne.

A mě zase osvítila jiná věc. Jak dělali tu depistáž, dostal syn nějaký papír? Jakoby žádanku, že na základě depistaze z toho a toho dne doporučuje se doporučuje vyšetření z toho a toho důvodu, buď razítko a podpis nebo hlavickovy papír s názvem zařízení určený přímo z těchto důvodů.. U nás to tak má PPP, SPC i klinictí logopedi. Nelze nic jen tak placnout mezi řečí. Ve školce i ve škole by měla situaci dovysvetlit učitelka, ve skolce při předání, ze školy se u nás volá.
To doporučení by vám mělo sloužit jako podklad k vyšetření.

Podle toho, co píšeš i jak tady působíš jsi z celé situace zoufalá. Nevíme, jak se chová Tvé dítě, ale chtělo by to trochu sebevědomí. Zvlášť při jednání s personálem školky. Protože ostatní si k Tobě dovolí pouze tolik, kolik jim dovolíš Ty.

Poradenská zařízení jsou teď přetížená, proto možná melou něco o roku. Normálně ho objednej, právo na to máš, nenech se odradit. A při odebírání anamnezy budeš mít dost prostoru vysvětlit, jak se chová. Umí ho kompletně vyšetřit sami, když nebude papír od klinické psycholožky, nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.21 06:47

@Pears206 nedostal nic, resp abych nekecala, na ústrizku papíru e-mail s telefonem, co si taky dokážu najít na netu.

Jo, jsem už z toho zoufalá, fakt mě to nebaví dokola řešit a točit se v bludných kruzích. Díky moc, ted už to myslím nějak posunu. Do PPP je napsáno, klinickou upomenu, naše známa mi zprostředkovala telefonát s ředitelkou jiné MS ze třeba něco poradi a zastavím se za paní radní, at ví, ze když se to neposune, budu je obtěžovat na podzim oficiálně, protože takhle to dal nejde, odkládat to do nekonečna a brát syna na 2 hodiny :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.21 06:51
@Alriga píše:
Ano. Je to tvoje dítě. Upřímně, kdybys byla moje dcera, Promluvila bych ti do duše. Má-li chlapec skutečně poruchu, očekávala bych, že se mu budeš věnovat především ty a jeho otec. Proč ho cpete do školky na celý den? Nebylo by lepší poskytnout mu vice času v domácím zázemí a braát ho jen tak mezi děti? Nechápu, proč by měl být t ve školce, když zjevně potřebuje větší péči. Máma je pro takové dítě důležitější než pro děti bez problémů.

A Ty jsi kdo prosím? Být Ty moji mámou, koupím Ti brýle na čtení a doporucim číst vše než se k něčemu začneš vyjadřovat. Kde je psano o skolce na cely den? Řeším ze mi syna, který měl právo nastoupit prvního října, a je of prvního října přijat k celodenní dochazce, bez vysvětlení akceptuji na pouhé 2 hodiny denně, ale požadují at platím za celodenní výuku :cert: To Ti připadá normalni???

• Citovat
  • Upravit
Alriga
4.5.21 06:57
@Anonymní píše:
A Ty jsi kdo prosím? Být Ty moji mámou, koupím Ti brýle na čtení a doporucim číst vše než se k něčemu začneš vyjadřovat. Kde je psano o skolce na cely den? Řeším ze mi syna, který měl právo nastoupit prvního října, a je of prvního října přijat k celodenní dochazce, bez vysvětlení akceptuji na pouhé 2 hodiny denně, ale požadují at platím za celodenní výuku :cert: To Ti připadá normalni???

Takže jsi psala, že 2 hodiny je málo, že platíš celý den… :nevim:
Nicméně, zjevně není na Mš zraly, asi by měl opravdu zůstat ještě doma…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.21 07:02

@Pears206 Oba tam totiž paní ze SPC nebyla zatím na syna koukat oficiálně; byla tam koukat na jiné dva hochy z jeho třídy, ale tak nějak je vzala všechny. Asi proto nedostal žádný papír. :nevim:

Asi tady působím jako dement, ale nejsem pedagog a jelikož s námi moc nekomunikuji, tak tomu plně nerozumím. Opakovaně se tam stávalo ze zástupkyně ráno něco řekla, a manžel přišel v deset s úplně protichůdnou info od AP nebo ředitelky…

Vam to tady muže být jasne, postupy a vše, ale ja jsem v tom úplný nováček, a čekala jsem ze nám jasne řeknou, co máme podniknout (typu tady je telefon, objednejte se, tlacte to a přineste posudek, potřebujeme ho), a samozřejmě bych začala konat. Ale to se nestalo, ředitelka se o to od doby, co syna prehodila jinam, nezajímá. Ja až tady zjišťuji co a jak, opravdu jsem si doteď myslela po rozhovoru se SPC, ze vyšetření u nich nemá smysl, pokud už syn chodí do třídy, kde AP mají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.21 07:05

@Alriga A Ty jsi evidentně jasnovidka křížena s odborným psychologem, ze? Ano, pokud by to takto řekli, nemám problem ho odhlasit, dat ho za rok, atd atd… Ale to se nestalo. Platíme jak blbci, ředitelka se prsila jak to vyřeší a ze jsou na deti se spec potřebami zvykli, mi známí kroutí hlavou protože jim syn připadá naprosto v pořádku, a kluk se s pláčem doprosuje zda by mohl s ostatními na zahradu.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
4.5.21 07:10
@Anonymní píše:
@Alriga A Ty jsi evidentně jasnovidka křížena s odborným psychologem, ze? Ano, pokud by to takto řekli, nemám problem ho odhlasit, dat ho za rok, atd atd… Ale to se nestalo. Platíme jak blbci, ředitelka se prsila jak to vyřeší a ze jsou na deti se spec potřebami zvykli, mi známí kroutí hlavou protože jim syn připadá naprosto v pořádku, a kluk se s pláčem doprosuje zda by mohl s ostatními na zahradu.

Nejsem jasnovidka. Jsem máma dospělé dcery, která měla jako dítě těžký handicap. Nikdy bych ji byla nedala do školky, dokud nebyla zralá. Zůstala jsem s ní doma do 5 let a nikdy jsem nelitovala.

• Citovat
  • Upravit
74217
4.5.21 07:12

No. Podívej se, jak afektovaně a arogantně odpovídáš. Ke všemu máš argument.
Takhle komunikuješ všude i ve školce? To se nediv, že komunikace vázne, jestli s tebou žádná domluva není. Působíš tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
4.5.21 07:17
@Anonymní píše:
@Pears206 Oba tam totiž paní ze SPC nebyla zatím na syna koukat oficiálně; byla tam koukat na jiné dva hochy z jeho třídy, ale tak nějak je vzala všechny. Asi proto nedostal žádný papír. :nevim:

Asi tady působím jako dement, ale nejsem pedagog a jelikož s námi moc nekomunikuji, tak tomu plně nerozumím. Opakovaně se tam stávalo ze zástupkyně ráno něco řekla, a manžel přišel v deset s úplně protichůdnou info od AP nebo ředitelky…

Vam to tady muže být jasne, postupy a vše, ale ja jsem v tom úplný nováček, a čekala jsem ze nám jasne řeknou, co máme podniknout (typu tady je telefon, objednejte se, tlacte to a přineste posudek, potřebujeme ho), a samozřejmě bych začala konat. Ale to se nestalo, ředitelka se o to od doby, co syna prehodila jinam, nezajímá. Ja až tady zjišťuji co a jak, opravdu jsem si doteď myslela po rozhovoru se SPC, ze vyšetření u nich nemá smysl, pokud už syn chodí do třídy, kde AP mají.

Hele nepusobíš jako dement, prostě jsi na začátku a plácáš se v tom, to je normální. školka se chová vysoce neprofesionálně a ty pořádně nevíš, co máte dělat.
Navíc jsi očividně slušná. Na ty si dovolují nejvíc. Chytnout nějakého ráznějšího rodiče, tak ten jim to vysvětlí tak, že by schody nestačili počítat. Prostě pokud chceš, at tam je do oběda, tak tam bude do oběda a at se ani neopovažují něco říct…
s tou poradnou do tří měsíců je pravda. Já jsem to tu nechtěla psát, protože jsem si nebyla jista, ale opravdu to tak je.
u nás to taky funguje, i ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.5.21 07:18
@Anonymní píše:

Vam to tady muže být jasne, postupy a vše, ale ja jsem v tom úplný nováček, a čekala jsem ze nám jasne řeknou, co máme podniknout (typu tady je telefon, objednejte se, tlacte to a přineste posudek, potřebujeme ho), a samozřejmě bych začala konat. Ale to se nestalo, ředitelka se o to od doby, co syna prehodila jinam, nezajímá. Ja až tady zjišťuji co a jak, opravdu jsem si doteď myslela po rozhovoru se SPC, ze vyšetření u nich nemá smysl, pokud už syn chodí do třídy, kde AP mají.

Však ano, oni původně přišli k vůli někomu jinému nebo zároveň na depistaz, každému, koho doporučí, by měli dát papír. U nás k tomu mají svůj hlavickovy formulář, nosí s sebou v dostatečném množství. Je tam i odůvodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
4.5.21 07:18

@Kelsey no tak ty jsi hustá. Mě se zdá, že domluva není ze školkou, paní se snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
4.5.21 07:19
@Anonymní píše:
@Cuddy Jo je tam ráno do procházky, asistentka je tam přitom cely den. A ano, tentokrat už obejdu ředitelku, ona obchází nás od doby co ho přijala a zameta s námi pod plastikem, ze to děla pro synovo dobro. Tím jak ho v půli února bez varování přeradila ze své třídy do jiné třídy, přitom musela vedet, ze ta asistentka z té druhé třídy odchází, u mne skončila.Zatím to půjdu řešit na anonymní bázi a jen mám v plánu zřizovateli popovídat co se jim to ve skolce děje, s tim, ze pokud v září vytahnou čtvrtý adaptak, budu to už řešit ofiko jak s ředitelkou, tak s MC. Mne nevadí ze tam syna nechteji, ale ze to nemá řešení a přěhazuji si nás jak horkou bramboru.

8o, jdu to dočíst, ale z tvého projevu to na mě působí, že jsi velmi rozezlená a vlastně nechápu o co ti jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
4.5.21 07:20
@Anonymní píše:

tak on brečí, že tam chce zůstat a chce s ostatníma na zahradu a ty krávy ho pošlou domů? to je teda fakt šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
4.5.21 07:23
@Kelsey píše:
No. Podívej se, jak afektovaně a arogantně odpovídáš. Ke všemu máš argument.
Takhle komunikuješ všude i ve školce? To se nediv, že komunikace vázne, jestli s tebou žádná domluva není. Působíš tak.

Souhlasím, projev zakladatelky působí hodně nepříjemně. Při jednání s ní bych se snažila dodržet vše co mám, ale ani ň navíc… I když děti za rodiče nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí