Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Docela se divím, že ho tvůj syn má tak rád, když ví, jak nesnáší jeho otce a nesmí o něm moc mluvit.
Ja bych mu napsala, ze se zachoval jako nejlepsi budouci otec na svete, bravo a dal mu nic nepsala, nedavala ani spacak.at se ukaze jak se umi projevit a co od nej muzes cekat. jestli vybuchne, bude agresivni aspon budes vedet na cem si a co je zac. kluka je mi moc lito:-(,treba se to uklidni…kdyz ne tak tatinka ma.deti to nesou tesce, ale stejne tesce nesou to dusno doma. nekdy je lepsi zvolit cestu bez chlapa, nez s nim.
Přijde mi, že teď ví, že tady doma sedím a brečím a že ho to asi „baví“. Pak si to uvědomí a bude se omlouvat.
Já bych mu tam ten spacak asi dala a nej položila fotku z ultrazvuku. At ma o čem přemýšlet…
Bonanza, já mu ze začátku pořád říkala, že nesmí před malým dát najevo, že nesnáší jeho otce. A on se to sice snaží respektovat, ale párkrát to dal najevo, jen obličejem. Malej o taťkovi samozřejmě mluví a přítel většinou nijak nereaguje. Nebo jen jednoduše odpoví. Malej strašně trpěl, když bývalý manžel odešel. Teď je strašně šťastný a já mu to vezmu… to je tak hrozný.
Už mi volal, nezvedla jsem to, přišla mi smska, že se chtěl zeptat, jak mi je, co bříško.. to fakt není normální. Nereaguju. Já vím, že mě zase bude prosit, ať mu odpustím. Nechci s ním být, ale ani bez něj. Miluji ho, i když se mi tímto strašně hnusí. Jinak je ale naprosto dokonalý. Nebýt toho… Ale holky, já ani nezaplatím poplatky za byt…
Ke všemu mě od včerejška dost bolí břicho a není divu. Nejsem v práci, abych se nenervovala, proto jsem doma. To je fakt absurdní.
Nenapsala jsi, proč jste se rozvedli, ale z toho vyprávění to vypadá, že sis o dost pohoršila
.
Oba jsme byli mladí, vztah byl krásný. Byli jsme spolu 8 let. On se dost všech zájmů vzdal, přestože jsem to tak nechtěla.. přátele nepotřeboval, chtěl být pořád se mnou. Pak jsme se rozhodli pro mimčo. S miminkem přišly starosti (měl večerní koliky - často plakal) a pak najednou přišel s tím, že ho to takhle nebaví, že si chce užívat, že je mladý.. a tak začal více chodit do společnosti. Já zůstávala s malým sama. Byla jsem smutná.. začaly hádky. Pak mi řekl, že už mě nemiluje a že odejde do Prahy a bude za námi jezdit. COž jsem zase nechtěla já. Rozvedli jsme se rychle. První dva roky po rozvodu jsem si pořád přála, aby se vrátil a pořád jsem ho milovala. Pak byla nějakou dobu sama, uvědomila jsem si, co v životě chci a co ne.. a pak jsem potkala přítele. Byl úžasný, vlastně je stále úžasný, až na tohle, co tady píšu.
Taky jsem se zrovna chtěla zeptat, proč jste se vůbec rozvedli, proč bývalý manžel odešel. Myslím si, že to dítě vycítí samo, že nemá rád jeho tátu, i když se to snaží nedávat tolik najevo. Já jsem taky sama s devítiletou holkou a ta naopak nechce, abych někoho měla, kdo by s námi žil. A pěkně mě to štve.
Já chápu o co mu jde ..je to manipulátor…nejsem psycholog, ale bohužel to vidím špatně…tolik bych chtěla napsat, že to bude dobrý a že je nějaké řešení ale myslím, že spíše to bude jen horší, až se Ti narodí dítě budeš na něm ještě více závislá…někdy si myslím, že než psychický teror tak by člověk vydržel pár po hubě…jedině snad opravdu poradna, kde přesně pojmenují to co dělá a co by dělat neměl, ale jak to tak vidím, tak on si nepřizná, že něco je blbě…obávám se, že tohle sami nevyřešíte
držím Ti moc palečky a přeji hodně sil..budeš je potřebovat…hlavně v klidu, chlapi přicházejí a odcházejí…dítě zůstává…
A opravdu vztah s ex
…jen si přečti co tady holky zkouší a musí vydržet.....je super, že se k sobě chováte hezky
A to teatrální gesto se spacáčkem..bože kde to jsme…úplně se mnou vibruje vztek
No podle toho, co čtu, to sama nezvládneš ten vztah ukočírovat - na Tvém místě bych ho nechal dělat co umí. Jen mu dát najevo, že o něj stojíš a že chceš, aby se vrátil. A dost. Nedoprošovat se. A jestli se bude chtít vrátit, tak jedině pokud přistoupí na to, že zajdete za odborníkem, který vám oběma pomůže situaci zvládnout. Jinak učit dítě říkat tati nevlastnímu otci v situaci, kdy dítě má vlastního otce a stýká se s ním, je naprostá chyba a páchání zvěrstva na dítěti. Používat křestní jméno je lepší.
Snaží se mi volat a psát a protože je mi z něj zle a neodepisuju, tak napsal. Tohle je fakt konec, Petro. Žádná Peťulinka. Holky, já to musím opravdu skončit.. je to tak ubohý… jenže sama se dvěma dětma to nezvládnu. Myslím finančně. Ještě do toho dodělávám vysokou. Teď už nebudu mít ani auto. Já to sama nedám…
Rada s tím odborníkem je dobrá. V případě, že on se bude chtít vrátit. Já mu o to říkat nechci. On udělal chybu a musí si to uvědomit.
Jinak, já neučila dítě říkat mu táto, já mu řekla, že to říkat může.. on to tak sám začal používat a říkat ještě dřív. Tenkrát, když bývalý manžel odešel, mu bylo něco málo přes dva roky. Když jsem se seznámila s přítelem, bylo mu k pěti.
Mám kde být, byt je můj. On se přistěhoval, změnil práci, aby s námi byl denně. On nemá kam jít. Práci má tady. Myslím, že když si sedneme a budeme si o tom vykládat, nic nevyřešíme, už to tady bylo několikrát.
Mého syna má strašně moc rád, hodně se mu věnuje, je úžasný táta. Věřím, že rozdíle mezi dětmi by nedělal. Ale pokud malej bude mluvit o tatkovi a on se zase urazí, malej to pozná, uvidí, že nemá mluvit o taťkovi. Takhle to být nemá…
Strašně mu ublížím, už podruhé.. to je to nejhorší.
A druhé miminko chci, hrozně jsem si ho přála..
To je tak hnusný…
Poslal mi teď smsku, ať mu dám do sklepa spacák, že si ho tam potají vezme, aby ho malej neviděl.. Já mu tam nic dávat nebudu, ani psát mu nebudu.