Jak dál? Bývalý manžel a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6256
3.8.12 15:20

Já bych šla napoprvé spolu, říct co vás trápí a třeba pak se z toho vyvinou individuální návštěvy. Nebul :hug: :hug: hlavě, že on uznal, že je to špatně a má tu ochotu a snahu to změnit. To je to nejduležitější. Užívej si těhotenství :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 15:32

Je logické, abysme tam byli oba, uznávám. Je to náš společný problém. I když u sebe nevidím, že bych měla nedostatek empatie. Myslím si, že právě naopak. Ale někde ten zakopaný pes bude.

• Citovat
  • Upravit
6256
3.8.12 15:39

Já taky nechapu, kde je ten nedostatek empatie :think: :think: z čeho je to usuzováno. No to je jedno, běžte tam oba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
3.8.12 15:41
@Anonymní píše:
Je logické, abysme tam byli oba, uznávám. Je to náš společný problém. I když u sebe nevidím, že bych měla nedostatek empatie. Myslím si, že právě naopak. Ale někde ten zakopaný pes bude.

Jasně, mohu se plést, neznám Tě a nechci Tě diagnostikovat podle pár příspěvků. Sám potřebuju sebe diagnostikovat, protože jsem psychicky narušený, jak mi píše exinka. Ten zdroj jeho obav a malého sebevědomí může být z dřívějška, ale může být podporován i v současném vztahu. Zkus popřemýšlet, jak může Tvé chování ovlivnit jeho sebevědomí a pocit jedinečnosti pro Tebe. A to jak pozitivně, tak negativně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.12 15:45

Děkuji, pokusím se popřemýšlet :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.14 14:58

Ahoj, potřebuji pomoci. S bývalým přítelem už spolu nejsme rok a pul. Nynější přítel hrozně žárlí na bývylého? Nevím, jak to už pochopit. Je pravda, že ze začátku, když jsme spolu začli, s bývalým jsme byli docela dost na nože. Nechtěl platit, nechtěl se s malým stýkat, přítel nám do toho nemluvil, jen se mě zastal, když na mě zvýšil ve dveřích ex hlas. S bývalým jsme si vše vyříkali a už je dýl jak půl rok klid, s malým se stýká 2krát týdně na max 2 hodky, platí řádně. Za což jsem ted velice ráda, že je klid. Ale přítel má pořád ke všemu připomínky, otec dítěte, když je škaredé počasí, jde za malým ke mě domů, mě to nevadí, ba aspon vidím, jak se k němu chová. Přítel když mu to řeknu, že má za malým přijít, nic na to neřekne, až doma když přijede z práce mi to vyčte, co tu dělal, že tu už nemá, co dělat. Někdy bývalému volám s hlídáním, jestli by nemohl pohlídat kluka a vzít si ho ven, že nutně někam potřebuji něco vyřídit, přítel opět, ikdyž si ho bral ven, mi vyčte že mu vůbec volám. At už na něj zapomenu, že už bych s ním neměla být vůbec v kontaktu jen když jde skrz důležitou věc. A to mi otázku pokládá docela často, volala jsi mu dnes? Kontroluje si mě prostě. Nebo třeba včera, ex si přišel pro malého, tak jsem malému řekla, táta za tebou za chvíli přijde a půjdete na hřiště, přítel na mě vylítl," jakej táta? ty tomu říkáš táta, bu. erant to je, žádný táta. otec by mu někdy něco koupil, bral by si ho víckrát než dvakrát týdně ven, a kdyby byl tak dobrý táta, tak tu nejsem já, ale on",když jsem mu řekla, at toho už nechá. Tak na mě začal" ty se zastáváš toho bl. ečka, už si uvědom, že se mnou žiješ, on je pro nás už cizí člověk, ani malého bys mu ho už neměla dávat, vzpoměn si jak se k tobě choval a k malému". Pořád jsem ho upozornovala, at tak před malým nemluví(sice tomu ještě nerozumí), ale nechci aby před ním špinil jeho tátu. na to mi argumentoval" však at ví, jaký je jeho otec, já mu lhát nebudu", holky poradte, vím že je má chyba, že jsem mu říkávala o našich problémech, ale nečekala jsem, že se bude takto chovat a vážně mi to už vadí a nevím, co dělat, aby toho už nechal. Jinak je to skvělý chlap, syna miluje, stará se o něj fakt hodně, ikdyž není jeho vlastní, ale je tam ta averze vůči bývalýmu a já nevím, co s tím.

• Citovat
  • Upravit
670
10.7.14 15:14

Blbý, přítel žárlí na Tebe a chce tě úplně odstřihnout od tvé minulosti. Bohužel má smůlu - když si najde holku s dítětem, musí do vztahu inkorporovat i otce dítěte. Já osobně zažila něco podobného, vadila mi bývalá přítelkyně, s níž měl dotyčný 2 děti a vztah na tom prostě skončil, musela jsem s najít někoho bez dětí. Takže na jednu stranu příteli rozumím, i když tak hluboko, aby před malým očerňoval jeho tátu, by klesnout neměl, protože se shazuje i v Tvých očích. Podle mne na tom ten vztah skončí, jde jen o to, kdy a jak dlouho a moc Tě bude trápit podobným chováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.7.14 15:30

Je těžké posoudit proč to přítel dělá, nemusí jít o žárlivost, ale třeba jen o životní priority a zásady a pokud se k tobě bývalý nechoval zrovna hezky, tak tvého nynějšího přítele chápu a přijde mi že bude dobrý parter. Jen by opravdu měl tohle vynechat před dítětem a to jak si to zařídíš nechat na tobě. Měla by jsi si s ním promluvit, ve smyslu, že jsi ráda, že se tě zastává, že jsi šťastná, že se o vás tak stará, že nemusí žárlit, ale že bývalý je otec syna a jsi ráda že platí a že jsi radši, když si s ním pohraje u vás, než někde aby s ním byl sám atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.7.14 15:34

Přítel si musí uvědomit, že s otcem dítěte budeš trvale spojená. Otec se myslím stará dobře. A nikdo nemůže brát dítěti tátu. mají na sebe právo. Už jen z morálního hlediska.
A je logické, že po rozchodu vztahy haprovaly, nyní je to OK, tak to hlavně nenič kvůli příteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.7.14 15:43

No bohuzel tvuj pritel nepobira fakt, ze vas s ex jeste dost let bude pojit dite (na dozivoti, nicmene od jeho dejme tomu osmnacti se to zlepsi). Mela bys mu to vysvetlit a taky mu pripomenout, ze ze zakona ma na dite pravo i otec a i kdybys ty nechtela stejne jako tvuj pritel, nic s tim nenadelas. Pravdou je, ze kdyz bych chtela nekam jit zarizovat, asi bych se nejdriv obratila s hlidanim na pritele a az potom na biootce. Ted ho precejenom nejspis vychovava on. Jinak ti to nezavidim, pokud to pritel nepochopi, bude to stat mezi vami a driv nebo pozdeji na tom vas vztah ztroskota :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.7.14 17:12

Budeš mu muset vysvětlit, že táta je táta i kdyby bůhvíjak špatný byl. On má asi moc rád tebe i vašeho syna a chtěl by vás mít jen pro sebe. Ale to přece nejde. To že bývalý nasekal chyby neznamená, že je špatný táta nebo že by pozbyl cokoli ze svých rodičovských práv či povinností. Zkus o tom s ním promluvit někdy v klidu, až bude dobře naladěný a hlavně ho ujistit, že ho máte oba moc rádi, že si vážíte, že to či ono..no však víš sama. Jestli to přítel nepochopí, bude to problém. A v jedno máš pravdu. Jestli chce mít řeči na bývalého, tak rozhodně ne před malým!!! Táta je a bude pro něho důležitý a tohle začne vnímat dřív než si myslíš a strašlivě mu tím ublížíte. Jestli z něho chceš mít sebevědomého, rozvodem psychicky nezmrzačeného kluka/chlapa, tak mu nesmíte tátu hanět. To není o lhaní.. ale některé věci se před dětmi prostě neřeší. A chyby mámy nebo táty především ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.14 17:28

@berushkacz „Měla by jsi si s ním promluvit, ve smyslu, že jsi ráda, že se tě zastává, že jsi šťastná, že se o vás tak stará, že nemusí žárlit, ale že bývalý je otec syna a jsi ráda že platí a že jsi radši, když si s ním pohraje u vás, než někde aby s ním byl sám atd. :think:“ todle jsem mu říkala už hodněkrát, vždy mi řekl, že to rozumí a změní se, ale pak je to tu na novo :(
@lasička1 ne to se neboj, ničit vztah s ex nebudu, mám ráda klid, který chci i doma…
@Janha S tím zařizováním, přítel dělá dvanáctky v práci, sám ví, že mi s hlídáním nepomůže. Už jsem mu říkala, když ti to tak vadí, tak nech práce ten den a pojd malého hlídat, na to mi neodpověděl, protože ví, že v práci být musí skrz chlapi, co má pod sebou
@lekarnicka28 To jsem mu už řekla několikrát, at takto nemluví před malým, snažila jsem mu vysvětlit proč tak mluvit nemá, jednou řekne, nebudu tak mluvit, podruhé, že mu lhát nebude. Vždy když to skončí mezi námi hádkou, to už musí fakt přehnat řečma, stejně přijde omluví se a že už se bude mírnit, ale bum a je to tu zase.

• Citovat
  • Upravit
2418
10.7.14 19:05

No tak pak uz je jen jedna rada, ale ta se ti libit nebude a asi tusis, jak by znela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
10.7.14 19:45

Našel si tě s dítětem a to musí tolerovat. Je výborné, že má pěkný vztah k dítěti a rozhodně bych kvůli žárlení parnera neustupovala. Je to jeho táta a má právo ho výdat. Chválím, že se ho zastáváš. Myslím, že správný chlap se chová jinak a pokud se časem nesrovná, asi bych ho opustila, protože toto je problém na velmi dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
10.7.14 22:45
@Anonymní píše:
@berushkacz „Měla by jsi si s ním promluvit, ve smyslu, že jsi ráda, že se tě zastává, že jsi šťastná, že se o vás tak stará, že nemusí žárlit, ale že bývalý je otec syna a jsi ráda že platí a že jsi radši, když si s ním pohraje u vás, než někde aby s ním byl sám atd. :think:“ todle jsem mu říkala už hodněkrát, vždy mi řekl, že to rozumí a změní se, ale pak je to tu na novo :(
@lasička1 ne to se neboj, ničit vztah s ex nebudu, mám ráda klid, který chci i doma…
@Janha S tím zařizováním, přítel dělá dvanáctky v práci, sám ví, že mi s hlídáním nepomůže. Už jsem mu říkala, když ti to tak vadí, tak nech práce ten den a pojd malého hlídat, na to mi neodpověděl, protože ví, že v práci být musí skrz chlapi, co má pod sebou
@lekarnicka28 To jsem mu už řekla několikrát, at takto nemluví před malým, snažila jsem mu vysvětlit proč tak mluvit nemá, jednou řekne, nebudu tak mluvit, podruhé, že mu lhát nebude. Vždy když to skončí mezi námi hádkou, to už musí fakt přehnat řečma, stejně přijde omluví se a že už se bude mírnit, ale bum a je to tu zase.

Ano, to je přesně to, co bych tipovala…x-krát si o tom promluvíte, x-krát slíbí, že se to změní a nic z toho…časem tě to přestane bavit, protože to nikam nepovede, prostě nedokáže přijmout tvého ex-partnera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí