Jak dál? Bývalý manžel a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20885
2.8.12 14:37
@Anonymní píše:
Když to poprvé řekl malý u lékařky, tak jsem byla v šoku, ale na druhou stranu jsem si řekla, že když to tak cítí, že to tak nechám být.

jasně, neřešme to, je to vaše věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.8.12 14:40

Ahoj holky, přidám vám svoji zkušennost. Rozváděla jsem se a ažv průběhu rozvodu jsem potkala přítele, který věděl, že mám dítě-dceru. Manžel nechtěl se rozvést a dělal všechno možný jak mě dostat zpátky, ale já jsem k němu cítila odpor-nešlo to. Když nás rozvedli tak to pak po nějaké době přijal a přišel s tím, že by chtěl, ab to bylo mezi námi v pohodě. Dceru si bere většinou po 14dnech, ale když se domluvíme, že mají u nich nějakou akci tak tam jede a naopak. O prázdninách je u něho většinou týden. Přítel dceru miluje a myslí na ní, když jedem někam sami a ona se k němu chodí pomazlit víc než se mnou. A to jak mu říká? Já jsem jí říkala, že je to na ní. Jestli mu bude říkat táto, strejdo nebo jménem, že jednoho pravýho tátu má, který jí má rád a já nechci jí ho zakazovat. Myslím si, že udržovat manželství kvůli dětem je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taneček
2.8.12 15:24

Milá zakladatelko!

Tvůj přístup ke vztahům je úžasný a měla bys být čítankovým vzorem všech lidi ve vztazích.
PS: Táto Pájo, svůj plytký pohled jsi napsal, tedy nepřesvědčuj anonymku (jednak o to nestojí, poté jste minimálně mentálně k sobě v jiných rovinách). ;)

• Citovat
  • Upravit
luciášice
2.8.12 16:12
@Gjoa píše:
Když ženská dělá dramata, teatrální gesta, uráží se apod… tak je to k nesnesení… ale když to samé dělá muž, je to k nežití… podle mě jeden z nejhorších rysů, které chlap může mít… pojí se to s mindráky a žárlivostí, prostě malým sebevědomím…podle mě ty nic špatně neděláš :hug:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.12 17:50

Děkuju!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.12 17:52

Zakladatelko, nedám ti asi přímo radu, spíš jen povzbudím. U nás je to podobně, malá (4 roky) má taky tatínka, kterého miluje, se kerým mám dobré a přátelské vztahy, se kerým se na všem domlouváme a vycházíme si vstříc.
Model, který nám hodně rodin závidí a který si myslím, že by měl být. Stálo nás to ústupky z obou stran, došli jsme k tomuhle a jsem ráda, že to tak je.
A taky je to přítel, jsme spolu zhruba 2 roky, z toho rok spolu žijeme a mezi jím a malou je všechno ok, dokud nejde na delší dobu k tatínkovi. Nemáme to nijak upravené, prostě se navzájem přizpůsobujeme našim směnám a režimu malé. Přítel pracuje dlouho do večera, tak mu každou návštěvu malé u tatínka nehlásím, ale když si ji bere na delší dobu, vidím tam strašný rozdíl.
Do té doby si s ní hraje, vše je ok, ale když se malá vrátí, je odtažitější, víc ji ignoruje a já vidím, že mu to vadí. Když malá sem tam něco o tatínkovi řekne, tak on se jen zarazí, řekne třeba „jó?“ a dělá si svoje.
Malá tu změnu už vycíila a reaguje po svém. Prostě před ním o taínkovi mluví minimálně. Já šla taky cestou středu, prostě o spoustě věcech nemluvím před ním, pokud to není nutné.
Občas, když se na to téma zavede řeč, tak on má hloupé řeči že se k sobě stejně vrátíme když máme tak dobré vztahy, že je to jasný, nebo se zeptá jestli nemá uvolnit cestu.
Samozřejmě tatínek u nás tabu není, snažím se, aby malá trpěla rozvodem co nejméně tím, že nás má prostě rovnoměrně, každý den, nebo alespoň obden vídá toho druhého rodiče a strejda, to už je spíš jen takový ten doplněk.

Zakladatelko, myslím, že stejně jako u nás je to žárlivost, která povolí až se narodí vaše společné dítě. Teď se cítí odstrčený, chtěl by být tím tátou, ale není a prostě nemůže být. Uvidíš, že společným dítkem to přejde. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.12 17:56

A ještě k oslovení „tati“.
Spíš mi příjde smutný, kde je rodina o dvou dětech a jedno z dětí má maminku a strejdu a druhé mámu a tátu.
Známej to vyřešil „tatínkem“ a „taťkou Pavlem“,sestřenčin syn říká tati oběma, i otci, i novému manželovi, ale přesně ví, kdo je táta a kdo ne. Je mu patnác, tenkrát mu bylo 7 a chtěl to tak sám, protože mu prý bylo líto, že bráška mu může říkat tati a on ne.
Nenutila bych to dítěti, ale pokud to samo chce, tak proč ne.
U nás je přítel teda „strejda“, ale kdybysme měli druhé díě, nechala bych na dceři rozhodnutí jak mu bude říkat, aby se necítila méněcená.

• Citovat
  • Upravit
227
2.8.12 18:14

Teta dělá ve školce a je tam plno rozvedených rodin a nejsou mezi nima dobrý vztahy. Takový jako naše, že se s ex dokážeme dohodnout je opravdu menšina a přítel prostě musí tedy by měl vzít na vědomí, že prostě dcera nebo syn jestli mají dobrý vztah s tatínkem tak on (tatínek)bude na prvním místě a je jen na něm jak se zachová tak aby měl s nevlastním potomkem dobrý vztah. U nás to funguje a nikdo nežárlí jen nás trochu štve, že ji tatínek kupuje drahé dárky-jestli si kompenzuje to, že s ní není často-nevím, ale to je jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
2.8.12 19:47

Kdybych to vzala podle sebe tak moji rodiče se rozvedli když mi byly tři roky. Mamka pak měla desetilety vztah s „Mirkem“ a já nikdy neměla tu touhu mu říkat táto. Zato ve 14ti v největší pubertální třískanici k nám přišel „táta“ jak má být. A podotýkám, že tátu mám, 2× do měsíce návštěvy a jezdila jsem k nim na prázdniny. Máme spolu hezký vztah a v tomhle jsem vždycky měla jasno, ale druhý táta byl pro mě táta s velkým T :srdce: Škoda, že nám ho osud vzal až moc brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.8.12 20:00

Zvládneš to sama kdyžbudeš muset. Zůstávat v takovém vztahu je zbytečné. je to šmejd takhle tě týrat když jsi těhotná. Já bych mu do sklepa dala spacák a k tomu i veškeré jeho věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilemonka
2.8.12 21:01

Zakladatelko, jak to pokračuje???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.12 15:03

Holky, moc Vám děkuji, že jste mě podržely, přispěly zkušenostma, které máte i Vy s podobným tématem. Přítel se mi omluvil, že to podělal, řekl mi, že mě opustit nechtěl, že hrozně naštvaný, že jsem mu o těhotenství řekla já. V9m m, že se nic nevyřešilo, jen se to prostě zase na nějkoau dobu „oddálilo“. Včera náš rozhovor probíhal beze svědků, s velýma emocema a dala jsem mu prostě nůž na krk- že takhle se chovat nemůže, že to v pořádku není a že pokud mu za to stojíme a chce s námi zůstat, že vyhledáme nějakého odborníka a poradíme se s ním, jak dál v tom jeho problému. S tím souhlasil. Já se k němu chovám docela cize, rozhodně se mu nevrhnu kolem krku a budu dělat šťastnou. Chce to svůj čas. Malej odjel k taťkovi a k moři. Obrečela jsem to. Jsem fakt hodně přecitlivělá. Čekám, až se přítel vrátí z práce a že se to pomalu bude dostávat do normálu. A toho odborníka opravdu musíme vyhledat. Teď ho naštvalo to, že jsem mu prozradila, že budeme mít mimčo. Delší dobu se držel. Ze začátku mu vadilo snad všechno. Dnes, když malý mluví o taťkovi, tak vždycky jen řekne jo, hm.. a nijak na to nereaguje. Když mu telefonuje, tak už také nic neříká, dokonce to dospělo tak daleko, že když v poslední době jezdí pro malého, tak mu pomáhá nosit věci do auta a normálně se spolu baví, jaká byla cesta apod. Jen téma „miminko“ ho takhle ranilo. Mně na tom ale stále nejvíce vadí ta jeho sobeckost, když věděl, že mě to tak rozhodilo. Měl mi teda výslovně říct, co mu říkat nemám… a nebo říct, nemusela jsi mu to říkat, však by se to od malého dozvěděl a mávnout nad tím rukou. TOhle fakt nechápu. S tím mu já nepomůžu, to musí odborník.

• Citovat
  • Upravit
6256
3.8.12 15:11

Jsem ráda, že souhlasil s odborníkem. Můžete si to tam vyřešit a moc ti držím palce ať vám to výjde. Nemyslím si, že je špatný chlap. Jen z nějakýho důvodu nezvládá předchozího partnera.
Přeji ti pohodový těhu a ať se to všechno dá dokupy :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 15:17

Girlie, moc děkuji. Jsem také ráda. Opravdu si neumím představit být bez něj, i když mě takhle štve. Jak jsem psala, kdyby neměl tuto špatnou vlastnost, byl by naprosto dokonalým partnerem. Nic jiného mi na něm opravdu nevadí. Myslíš, že by za tím odborníkem měl jít sám, to asi spíš spolu, že? NEž jsme se rozváděli, byli jsme v manželské poradně a myslím, že nám to také pomohlo. Dozvěděli jsme se tam, že manžel je nedospělý a nezvládl otcovskou roli. Pak nás to jen ujistilo v tom, co jsme si mysleli a ukončili to. Jen pro mě to bylo hodně emotivní. Natož teď v těhotenství.. teď bulím neustále.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
3.8.12 15:19
@Anonymní píše:
vyhledáme nějakého odborníka a poradíme se s ním, jak dál v tom jeho problému. S tím mu já nepomůžu, to musí odborník.

Zakladatelko, nic ve zlým, ale je to váš problém, problém obou dvou. A připrav se na to, že psycholog na to půjde přes oba. U něj pravděpodobně nedostatek sebevědomí, u Tebe nejspíš nedostatek empatie. Oba máte co řešit. Držím palce, ať to zvládnete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky