Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@lenama18 Cili brada mimca miri k bolestivemu mistu? To je spravne.
Ja treba kojim celkem v pohode ale mam mensi problem s levym prsem. Smerem k podpazi je cast dvorce jakoby vic vtazena, bradavka se na tu stranu staci, je plossi. Z te strany mi take v jednom miste mleko odteka z dvorce a nikoli z bradavky. A prave na te strane se delaji zatvrdlinky v pravidelnych intervalech, protoze bosorka nema sanci to mleko odtamtud poradne dostat. Mne pomaha hodit ji na fotbalistu a potom kdykoli to zacne bolet, tu cast prsu odstrikat. Ale jenom tu stranu, zbytek prsu nechat na pokoji. Potom to nekolikrat denne promasirovat hodne silne, opravdu to boli. Dale nekolikrat denne to misto vzit co nejvic horkou sprchou. Do tri dnu mam pokoj. Mne na to studene moc dobre nedela, asi to chce vyzkouset.
@MaDoRaBe ja prave mam vpaceny bradavky, tak kojim pres kloboucky, mala se na tu moji bradavku neprisaje
prso si masiruju ale jakmile jdu do sprchy a vylezu mam hroznou zimnici
uvazuju i o tom ze reknu gynekolozce at mi da nejake prasky na zastaveni laktace protoze ty horecky se fakt uz nedaj ![]()
@lenama18 Proc ti nedaji antibiotika? Horecku 39,5 jsem mela u prvniho ditete (a bylo to neznalosti specifik toho leveho prsu), doktor nespekuloval a dal ihned leky, do dvou dnu bylo dobre.
Jinak dite lze prisat i pri vpacenych bradavkach, akorat to v ceskych porodkach sotva kdo umi. Pro mimino je podstatne nacpat do papulky vetsi cast dvorce, aby se ucinne nakojilo, bradavkou to neni. Odstrikavas rucne? Ja nejsem zadna bojovnice za kozounovani do padnuti, proc ti ale nedaji leky fakt nechapu, jsou i antibiotika naprosto slucitelna s kojenim. Co detska/y dr., neptala ses tam?
Taky nechápu, proč ještě nemáš ATB
. Tolik dní teplot, evidentně ti to neprospívá, nevím, na co tolik trápení. Už jsi mohla mít klid…
Lenamo, a který doktor ti říkal, že antibiotika ne, když píšeš, že bys zašla za gynekoložkou? Já myslela, že to byl gynekolog. Ten mi tedy hned dal antibiotika. Takhle se fakt s horečkami nedá fungovat, natož kojit s bolestivými prsy. (já tedy je vůbec nenahřívala, tím se mi zánět jen podporoval, já je jen chladila, trochu, no a hlavně od druhého dne měla antibiotika) Snad bude brzy líp, soucítím s tebou.
@MaDoRaBe Nevím byla jsem u doktora v úterý, to jsem měla horečku 38,5 a říkal že mám odstříkávat a vzít si na horečku paralen, ten ale malé nesedl hrozně se potila.To kojení ani zkoušet nebudu, sama to nezvládnu se to naučit a jsem ráda že přes klobouček mi malá pije, měli jsme s tím v porodnici docela problém s tím kojením
Malé je 14 dní teprve @KPKristy mě právě jeden den prso bolí, naskočí horečka a přes noc to vypotím, pak den se vzpamatovávám z teploty a další den už bolí zas třeba druhé prso a zase horečka
V pondělí zavolám na gyndu a zeptám se co a jak, kdyžtak mi řeknou ať přijedu a podívají se mi na to, jinak už si nevím rady
Já na tyhle zatvrdliny bohužel taky hodně trpím, ale vždycky se to obešlo bez ATB, vždy mám horečku okolo 38 1 den, pak je to lepší. teď jsem měla v levým bolest minulý čtvrtek, a v pravým včera
dneska už je mi dobře..a to už je mladšímu rok. JInak u mladšiho jsem to kromě těch posledních 2 epizod měla jen 1, 3 týdny po porodu, pak rok klid, a teď 2krát
. a u staršího od jeho 3 do 15m asi 10 krát, pak už ne. A jednpu jsem to dokonce měla v obou prsech zároveň, to byla lahůdka, měla jsem skoro 40 teplotu
Teď je zase dobrý, že pořád pije i starší, ten mi to většinou krásn vytáhnul, ale teď se 2krát nepovedlo
. Některý ženský na to bohužel trpí, mockrát mě napadlo, radši se na kojení vykašlat..jenže si nedovedu představit odstavování, to by mi už zatvrdlo úplně ![]()
@slavuska1 tak doufam ze to nebudu mit podobne jak ty.take si neumim predstavit to odstavovani kojeni, to bych se z tech horecek snad ani nevyhrabala
@MaDoRaBe ne u praktickeho jsem nebyla, byla jsem v nemocnici na gynekologii, tak mi rekli pokud to neprejde mam jit ke sve gynekolozce.
@lenama18 píše:
@KPKristy mě právě jeden den prso bolí, naskočí horečka a přes noc to vypotím, pak den se vzpamatovávám z teploty a další den už bolí zas třeba druhé prso a zase horečkaV pondělí zavolám na gyndu a zeptám se co a jak, kdyžtak mi řeknou ať přijedu a podívají se mi na to, jinak už si nevím rady
To je začarovanej kruh a nemá to smysl. Akorát tě to zbytečně vyčerpává. Já zašla k praktickýmu, a když jsem mu ukízala prso (zarudlé a celé tvrdé) a řekla, že mám druhý den skoro devětatřicet, hned mi předepsal ATB, že prý to už ničím nerozeženu, že to mám hodně rozjeté. Kdybych se s tím mořila sama, tak akorát přestanu kojit ![]()
@KPKristy jenze ja to prso nemam zarudle a tvrde ho mam treba pul dne pak to prejde a horecka ustoupi. objevi se mi to treba za dva dny uplne necekane v pulce dne jako se mi to stalo vcera. vzala jsem si brufen a za 6 hodin horecka prestala a bolest v prsu taky odeznela.ted cekam kdy me to zase prekvapi.
@lenama18, tak snad tě to nebude trápit dlouho, je to otravný ![]()
Maminky nevite jak odstavit mlicko? uz toho mam dost do 10ti dnu uz jsem mela 5 zanetu. teplota 39,zimnice no proste des. malou nekojim protoze je po tom mliku nevrla jak mam teplotu, takze mliko odstrikavam
@lenama18 píše:
Maminky nevite jak odstavit mlicko? uz toho mam dost do 10ti dnu uz jsem mela 5 zanetu. teplota 39,zimnice no proste des. malou nekojim protoze je po tom mliku nevrla jak mam teplotu, takze mliko odstrikavam
Podle mě bys prostě měla vybrat ATB. Asi tam něco máš a sama se toho nemůžeš zbavit. Určitě bys i zachovala kojení ne by ses aspoň netýrala ![]()