Kojím a mám zánět prsa

862
12.2.13 21:26

prosim o radu kojim a mam zanet prsa

Zdravim maminky, prosim poradte, dneska se mi udelal zanet v prsu, mam zimici a horecky skoro 39.doktor mi doporucil brat paralen, jelikoz kojim mala mi po kojeni furt breci, nechce spat a je spocena. nemuze to byt po tom paralenu ze ji ho davam v mlicku? nevim co mam delat je mi zle a do toho mala hodne breci :( nemate s tim nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
12.2.13 21:31

Prso chladit, před kojením naopak nahřát.. Zatvrdliny rozmasírovat.. Co nejvíc kojit.. Pokud ti bude blbě, dojdi si znovu k dr. pro antibiotika.. Jinak proč se malá potí, nevím, moje malá takhle nidky nereagovala :nevim: A je lepší Ibalgin - je i protizánětlivý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
12.2.13 21:33

@gabriela82 ibalgin se může při kojení? Já myslela, že jen Paralen. Často kojit a před kojením nahřát, zkoušet masírovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.2.13 21:33

Máš doma brufen (nurofen atd)? Pro kojící by to měl být lék první volby, nechápu tu upjatost na paralen, brufen se uvolňuje do mlíka jen ve stopovém množství, působí lehce protizánětlivě…

A dr ti nepředepsal antibiotika? Já když dorazila do porodnice na pohotovost denní, tak mi prso jen opatrně prohmatal a už psal recept :nevim:
Paralen mimču určitě nevadí, spíš bych řekla, že mlíčko neteče tak, jak je zvyklé.

Musíš z toho prsa hlavně kojit, před kojením nahřát, aby to teklo, přikládat i přes bolest, bylo by dobré měnit polohy při kojení, doporučuju pohrát si s polštáři a střídat takovou tu klasickou polohu s polohou na fotbalistu. Po nakojení ideálně plácnout na prso tvaroh, vytahuje horkost a zánět (pozor, po chlazení se ti bude dělat míň mlíka, neleknout se, ono se zase dodělá), případně se dají dát taky namražené zelné listy, obojí nechat v podprdě jak jen to jde

Odpočívat jak jen to jde, dostatečně pít, hlídat zatvrdliny, kojit bradičkou dítěte směrem k zatvrdlině, opatrně je případně rozmasírovat ve sprše a jak to jde, tak spát a spát.

Přeju brzké uzdravení, jen si vzpomenu, jak mi bylo šíleně, blé, hlavně světlo na konci tunelu - skončí to, během pár dnů bude po všem a dá se pak kojit jako dřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
12.2.13 21:34

Mně dal doktor rovnou antibiotika, která se mohou u kojení, zastával názor, že lepší antibiotika než aby se to rozjelo v něco horšího. Byla jsem za to ráda, protože taky zimnice, horečka, bylo mi zle a u toho se starat o děti.
Přikládala jsem i tvaroh, zelný list (prý odvádí horkost z prsa). U kojení se může paralen, ale ibalgin by se neměl, ne?
Dojdi si pro antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.2.13 21:35

@kotaska91 Pro děti jsou také sirupy na bázi Ibuprofenu.. Taky jsem se trochu divila, ale radila nám to i dr. při propouštění z porodnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034

Ibalgin, chladit, nejlépe studeným tvarohem, před kojením teplou sprchu a rozmasírovat zatvrdliny. Nelekat se vysoké teploty. Pokud za dva dny klesne, je to na dobré cestě a dá se to zvládnout i bez atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393

Kup si tvaroh a dělej si obklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
12.2.13 21:41

Taky mi pomohlo před kojením pořádně nahřád prso obklady, a kojila jsem co hodku a půl. a ve sprše pořádně promasírovala a mléko i při tom vytékalo samo.

• Citovat
  • Upravit
549
12.2.13 21:42

@lenama18 Drže se, je to hrůza, já to měla několikrát. Paralen je určitě v pohodě. NAOPAK, mě bylo v motole řečeno že jakmile máš vyšší teplotu než 38, je mat. mléko úplně k ničemu, je to jen voda. Takže srážej teplotu jak to jen jde.
Já jsem poprvé taky nedostala antibiotika a bylo to ještě horší. Po třech dnech jsem už nebyla schopná vstát ani z postele tak mi je dr. napsala a druhý den mi bylo mnohem líp.
jak už tady bylo řečeno. Nahřát a kojit. Případně jdi do horké sprchy a snaž se to odstříkat. Mě to moc nepomáhalo ale co bylo dobré, co mi poradila kamarádka zdravotní sestřička: Pokud si nahmatáš místo zánětu, třeba nějakou bouličku nebo tvrdé místo, přikládej miminko BRADIČKOU (ČILI SPODNÍM RTEM) K TOMU MÍSTU. Fakt to pomáhá, má tam největší sílu při sání a zánět vytáhne. Já jsem takhle malou kojila vleže a vzhůru nohama. ale zabralo to.
A ještě je dobrý studený tvaroh na prso napatlat. Uleví ti to, vytáhne to horkost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.2.13 21:43
@lenama18 píše:
Zdravim maminky, prosim poradte, dneska se mi udelal zanet v prsu, mam zimici a horecky skoro 39.doktor mi doporucil brat paralen, jelikoz kojim mala mi po kojeni furt breci, nechce spat a je spocena. nemuze to byt po tom paralenu ze ji ho davam v mlicku? nevim co mam delat je mi zle a do toho mala hodne breci :( nemate s tim nekdo zkusenost?

A co zítra zajít rovnou pro ATB? :nevim:
Já měla zánět, když byly malému tři týdny. Rozjel se během pár hodin, teplota, prso v jenom ohni, nemohla jsem se ho ani dotknout a kojení bylo tak bolestivý, že jsem brečela. Nepomohl tvaroh, teplo, ani zima. Na noc jsem vzala Ibalgin a ráno mazala k mudr. Když to viděl, rovnou mi napsal ATB a do druhého dne byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
12.2.13 21:49

Kamarádce v lékárně doporučili nějaká homeopatika.Do dvou hodin byla v pořádku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
12.2.13 21:51

Jo, a v porodnici doporučovala sestra Paralen, prý hezky spouští mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
12.2.13 21:53

@Maky.C jo to přesně jsem i já dělala, že jsem si dítě přikládala tam kde to místo bylo zavrdlé. Sestřičky mi v porodce říkali, že i dělávají, že mimčo dají přez rameno mamině 8o a taky jsem masírovala často i to samotné zatvrdlé místo a pomohlo mi to :)

• Citovat
  • Upravit
549
12.2.13 21:56

@111verunka111 Mě to samotné moc nešlo ale když bylo nejhůř, mamina mě posadila na vanu, držela mě a babička mačkala… Bylo to žrádlo :cert: ale pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová