Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucie1906 kup si digitální testy a doktorovi nevěřím moc… Prostě je ovulace a pak za 9-14 dní přijde menstruace. Na testech pozitivní ovulace není bohužel vidět, ale někdy odezní během hodiny, testuj kolem oběda a pak třeba večer, ne ráno.
@Skiria Mě právě taky dneska zeslábla
ale tak nevzdávám to a budu testovat dal, ty peníze prostě obětuju. Ultrazvuk za zjištění ovulace stojí 200,– a v měsíci musím 3× to je 600,– za měsíc a pokud mám opravdu posunutou ovulaci tak bůh ví kolikrát budu muset jít, to mě ty Ovu testy vyjdou levněji
taky držím palce ať máš brzy dvě jak na Ovu tak na TT
a neboj občas se stane že je cyklus anovulační, nebo jsi měla Ovu ještě před 12DC, i to se stává
![]()
@Bubla_Bučková Testují každý den kolem 12te dopoledne, takže pokud netestuji alespoň 2× denně tak to nemá smysl?
já právě myslela že když jsou // na Ovu testu tak k ovulaci teprve dojde takže by to měl zachytit i test druhý den ![]()
@Lucie1906 četla jsem, že ty pravé silné čárky na ovu testu mohou být na testu vidět jen několik hodin. To pak vede k tomu, že člověk bere nejsilnější test jako pozitivní, ačkoliv ty čárky prostě stejné nejsou. Kup ten digital a aspoň jeden měsíc testuj dvakrát denně.
@Bubla_Bučková Tak jsem dala na tvou radu a testovala ráno a teď, posílám foto poslední v právo je teď z večera a předposlední z rána. Čárka za ten poslední týden +-,, je nejsilnější. Moc se v těch testech nevyznám, a je mi jedné ze ani ta z dneška ještě není pozitivní ale doufám že třeba za 2dny bude, co myslíš?
![]()
Zkoušej dal, ale fakt to musí být stejně velké dálnice
cyklus může být i anovulačni a kdyby se neobjevila zkusila bych digitální, tam to ukáže ano - ne
@Bubla_Bučková Chápu, určitě budu testovat dal, dopodlene i večer a uvidíme. Každopádně děkuji za rady ![]()
@Lucie1906 @Bubla_Bučková Já jsem na ovulačním testu nikdy stejně silné čárky neměla a ovulace probíhá (měřím teplotu, takže podle toho to poznám).
Nejvhodnější doba pro ovulační testy je v odpoledních hodinách cca 16-17 hod a předtím aspoň 2 hodiny nepít.
Uvažuji že bych příští cyklus pokud to teď nevyjde taky začala měřit, ale někde jsem četla že pokud se to neměří už nějakou dobu tak se v tom pak člověk nevyzná tak nevím no
ale tak když budu měřit tak tím nic nezkazím ![]()
Pokud nebudeš mít nějaké extra divoké křivky, tak už z prvního měsíce měření v pohodě poznáš, jestli a kdy byla ovulace.
Když měříš dýl, dá se z toho potom odvodit nějaká pravidelnost, např. já jsem zjistila, že mám ovulaci 18.-22. DC. A to jsem si vždycky myslela, že ovuluju žak 12.-14.DC.
Holky tak že by už dorazila ta ovulace která nemá vůbec přijít? Vrchní dělaný kolem 12 a spodní teď ![]()
Jo jo, trpělivost růže přináší, spousta žen by vzala za dobu ovulace cca šestý test z obrázku s tím, že to přece sílilo, ale opravdu to musí vypadat tak jako dnes ![]()
@Bubla_Bučková Super
takže chápu správně že ovulace by měla nastat v rozmezí 12-48 hodin?