Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Dnes jsem byla poprve na celkovo KO v nemocnici, jsem v 39tt.
Doktor se me pri vysetreni ptal kde nejvic me malej kope a rikal, ze mam velke bricho abnorm. tvaru. A do zpravy mi napsal dg. 0348 Pece o matku pri jinych abnormalnich tvarech panevnich organu. Ale to sem si precetla az venku. Jinak nic nerikal, jen ze je vse v poradku. Mate s tim prosim nektera zkusenosti? Je neco s mimi? Mam ted docela strach
..predem dekuju za reakce.
Zkušenost nemám, ale proč nezavoláš tomu doktorovi a nezeptáš se jeho???
Protoze nechci zbytecne plasit..a taky jsem vzdycky ze vseho vyjukana
Pokud ekl že je vše v pořádku, vůbec bych nepřemýšlela nad tím co mám ve zprávě, zbytečnej stres. Kdyby se něco dělo, věř tomu že už to víš
@kacenka.sks no prvně píšeš že coto je, protože tě to evidentně trápí, ale doktorovi volat nebudeš ať neplašíš. To fakt dává smysl ![]()
At neplasim v porodnici, doma plasim celejch devet mesicu porad s necim tak jsou na to zvykly ![]()
Pochybuju, že se na tvaru břicha dá stavět seriozní diagnoza, a proč by to někdo v době ultrazvuku dělal, že?
Pokud řekl, že je vše v pořádku, tak je vše v pořádku, tvar břicha má každá nějaký, velký má taky každá jinak, číselnou diagnozu bych vůbec nebrala v potaz, každé vyšetření se musí zakodovat nějakou číselnou diagnozou a někdy je prekérka vybrat z daných tu nejpřiléhavější. A někdy se to vystřelí přibližně od boku, páč není čas či chuť listovat v knížce a hledat
.
Tak se podívej do MKN - mezinárodní klasifikaci nemocí, co ta dg. znamená, jistě to vygooglíš, podle mne to nebude nic světoborného
O348 Péče o matku při jiných abnormalitách pánevních orgánů
ale nijak bych se tím nestresovala, prostě budou muset být při porodu třeba opatrnější, víc tě hlídat, ev. víc myslet na ukončení sekcí:-)
Dekuju holky:)…manzel je jeste vetsi blazen nez ja a kdyz si to v te zprave precetl tak hned koukal co mam se zadkem a premyslel jestli se mi tam teda prcek vejde, protoze Dr.rekl,ze bude mimco i vetsi, ale vse jen podle pohledu na me
…takze si pockam na pristi tyden co mi reknou, ale i tak moc dekuju. Hlavne, ze to nesouvisi s miminkem, se mnou at se deje co chce ![]()
@kacenka.sks šmarijá, ty si budeš strkat mimino do zadku, že to manžel kontroloval? Dík za prodloužený život, já tu hýkám smíchy… ![]()
Ty chceš být v klidu, ale do porodnice nezavoláš. Místo toho se nervíš, že víš kulový, s manželem vymejšlíte kraviny a místo doktora, se ptáš lidí, který o tom ví stejný prdlajs, takže ať řekneme cokoliv, informační hodnota nula. To mi hlava nebere…
![]()
@Samamama píše:
@kacenka.sks šmarijá, ty si budeš strkat mimino do zadku, že to manžel kontroloval? Dík za prodloužený život, já tu hýkám smíchy…
Mimino ne, ale manžela už to nebavilo poslouchat, tak chtěl po vzoru pštrosa nstrčit hlavu…někam… ![]()
Myslim, ze neni nutny bejt neprijemne…diskuze je od toho abych se zeptala jestli s tim ma nekdo zkusenost…vim, ze muzu zavolat do porodnice ale jen jsem se tu zeptala
..takze dekuju za nazory