Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Každá banka řeší RPSN dle historie a bonity klienta. Navíc vůbec nechápou nutkání půjčovat si na auto. Co když se pokazí a oprava bude nad vaše možnosti? Když už teď nejste schopni tohle řešit a půjčit si tak co budete dělat až budete muset platit splátku za vozidlo a to bude potřebovat opravu.
@Lykaon píše:
Každá banka řeší RPSN dle historie a bonity klienta. Navíc vůbec nechápou nutkání půjčovat si na auto. Co když se pokazí a oprava bude nad vaše možnosti? Když už teď nejste schopni tohle řešit a půjčit si tak co budete dělat až budete muset platit splátku za vozidlo a to bude potřebovat opravu.
Ty nebydlíš někde, kam jede autobus 3× denně a o víkendu vůbec, že?
@Havlova píše:
Ty nebydlíš někde, kam jede autobus 3× denně a o víkendu vůbec, že?
3krat denně, takovej luxus ![]()
@Lykaon tak zrovna na auto půjčka opravu nesmyslná není…
ohledně RPSN tě zadá banka do systému a nabídne ti konkrétní nabídku, u spotřebiteláků jsou srovnatelné, předchozí půjčka může být problém, pokud není úplně řádně splácena.. oslovila bych prioritně svou domácí banku - ty tam nemáš předschválený limit na úvěr??
jinak u ČSOB je přímo Autopůjčka, což je účelovka a tím pádem by měla být levnější..
my kdysi auto financovali Essoxem, ale tam byl úrok jako prase a chtěli velký techničák, každou STK jsme si ho pak posílali.. nebankovky nedoporučuju.
Obecně je nejlepší si vzít půjčku u banky, u které máš účet. RPSN v téhle době jsou zhruba všude stejné, nechte si každý vyjet vzorovou kalkulaci a podle toho se rozhodněte. Hlavně nic neberte u nebankovních institucí.
@Lucy75 píše:
@Lykaon tak zrovna na auto půjčka opravu nesmyslná není…
Pokud jsi OSVČ či právnická osoba, ideálně plátce DPH. Tam dává smysl i operák, nebo leasing.
Jinak co se týká zakladatelky, některé značky nabízejí vlastní úvěrové produkty, chce si to pořádně zmapovat.
@Lykaon píše:
Tak pokud to auto potřebuje, aby se někam dostali, nebo je vyloženě živí… takže půjčku na auto považuji za mnohem lepší nápad, než na Vánoce, akutní nutnou dovču na Kanárech atp. ![]()
Lepsi Airbank nez ve Sporitelne, v Airbank vyjde RPSN urcite mensi a hlavne mas vyhodu u te pujcky, ze muzes snizovat a zvysovat splatku, muzes predcasne splatit, nebo davat mimoradne splatky bez nejakych pokut, coz ve Sporitelne nemuzes.
@Havlova takhle to u nás jezdí když děcka chodí do školy, o víkendu jen v neděli a o prázdninách asi 2 autobusy.
Sám to mám do práce 70km. Proto mám vozidla s LPG. Největší úspora, u firmy levná čerpací stanice, celkově síť LPG stanic je v ČR velmi bohatá. Dá se začít i na nějaké Felicii za 15 tisíc která má rok a půl platnou STK. Opravy v řádech stokorun.
S tím že zakladatelka je živnostník jsem nepočítal, neuvedla to.
@shadowbabe Já nerozporuju s tím že pokud je auto zdrojem jejich obživy tak je to věc jiná. Půjčky na dovolené taky nechápu. Sám mám do práce daleko a provozuji dálkovou přepravu zvířat. Moc dobře vím kolik stojí údržba vozidla, ceny dílů a prací. Sám si spousty věcí servisuju sám ale je nutnost garáže a vybaveni. Ani já ani jiní diskutující nemáme podrobnější info. Klidně by postačila fabia combi s LPG a její provoz se rovná cca 1,5 kč/km. Čím víc najedou tím větší rozdíl vůči naftě. Chápu i touhu o novém autě. Otázkou je na jak dlouho je třeba se zavázat splátkama, zda podnikání a nebo příjem rodiny je stabilní a nic neohrozí možnost splácet. Nezapomínejme na servisní plán a cenu servisních úkonů aby šla uplatnit záruka. Taky je rozdíl pořizovat auto za mega a nebo do 400 tisíc. Z příspěvku moc informací není, a nové auto často může značit i auto z bazaru nebo druhé ruky, které je pro majitele jako že nové, protože to minulé už umřelo. A tady je otázka skrytých vad, a tady někdy nákladných servisních úkonů. Ve stínu splátek za vozidlo můžou být servisní úkony nad horní hranici rozpočtu rodiny a auto bude stát měsíc v servisu, splátky budou plynout a rodina bude bez vozidla.
Dobrý den, prosím vás… poradíte banku s nejlepším RPSN?? Potřebujeme akutně půjčku na auto, jelikož máme staré letité auto se kterým už není možné jezdit.

Chceme si vzít tedy půjčku na nové auto…
Muž má banku u České Spořitelny já u Air Bank.
Jednu půjčku už máme ale tam zbývá doplatit už asi jen 30 tis.
Mysleli jsme, že to vydrží do jara ale bohužel auto potřebujeme opravdu akutně.
Poraďte na co si dávat pozor, nebo jaká banka má teď v téhle době nejlepší nabídky. Nízký úrok ale hlavně nejlepší nabídka co se týče RPSN… jestli se někdo vyzná a mohl by mi poradit budu opravdu moc vděčná, děkuji