Mám jít k lékaři?

Anonymní
13.5.10 16:39

Prosim poradte. Mam jit k lekari?

Ahoj, muzete mi prosim nektera poradit? Jsem prave 28DC a priblizne 15DPO. V pondeli a v utery jsem mela slabe pozitivni tehotenstky test, ale dnes tam byl jen opravdu duch a odpoledne jsem zacala slabe krvacet. Normalne mivam cyklus delsi - kolem 32DC. Myslim, ze se bohuzel mimco neuhnizdilo a ze proto jsem zacala predcasne kmenstuovat. Mam ale jit radsi dnes k lekari (na pohotovost) nebo se s tim telo vyrovna samo? Mam diagnosu mirne formy trombofilie (MTHFR homozygot) a proto se bojim komplikaci. Mimodelozni tehotenstvi to byt asi nemuze, ze?
Prosim poradte. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
13.5.10 16:44

Já myslím, že pokud krvácíš normálně jako při MS a nebojí tě nijak víc břicho, tak bych asi počkala. Kdyby sis nedělala test, tak bys to taky brala jako MS (tím nechci říct, žes něco udělala špatně, jen pro srovnání). Ale kdyby to krvácení bylo moc silné nebo trvalo dlouho nebo tě hodně bolelo břicho, tak bych jela hned a o tom pozitivním tt bych se zmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.10 16:50

Ahoj, dekuji za radu. A nevis, zda v pripade, ze by to bylo mimodelozni, zda by se to projevovalo stejne? Zatim krvacim velmi slabe (spis spinim)a boli mne bricho jako u klasicke menstruace…

• Citovat
  • Upravit
15674
13.5.10 16:53

a bolí tě na jedné straně víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.10 16:56

No boli mne to o trochu vic na leve strane, ale mozna si to jen vsugerovavam… Zadne velke bolesti nemam.

• Citovat
  • Upravit
15674
13.5.10 17:01

Tak to bude nejspíš normální MS. Kdyby se to nějak víc zhoršovalo, tak zavolej doktorovi (třeba i na pohotovost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.10 17:03

No snad to opravdu bude klasicka menstruace. Dekuju za radu a vyslechnuti. Jsem z toho zklamana a asi to dneska obrecim. Ale takovy je zivot. :cry:

• Citovat
  • Upravit
48576
13.5.10 17:05

Muže jít o ranný potrat a nebo také teprve teť se mimčo zahnízduje a krvácení přestane.
Také to však muže být mimoděložní těhu a každá minuta kdy se na to přijde včas muže být zásadní.
Sama bych si to nelajzla čekat tim spíš když máš problém s krví.Já bych prostě jela.Nikdo tu neni doktor a nikdo nemuže vědět co ti je.Je lepší jet 100× zbytečně než jednou pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
13.5.10 18:20

Ahoj,
já bych asi též jela. Za prvé máš problém s krví. Za druhé budeš ve stresu a i to ti může přitížit. Prostě vysvětli situaci a oni na tebe mrknou. Přesně je lepší ject 100× zbytečně, než jednou pozdě.
A držím palce ať jsi brzy těhulka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.10 20:10

Ahoj, tak mi to nedalo a opravdu jsem zajela do Krce na gyn. pohotovost. Bohuzel jsem ale narazila na mladeho doktora, ktereho jsem zjevne desne obtezovala uz svym prichodem. Jednou rukou mi sahl na bricho a zeptal se, zda to boli. Tak jsem rekla, ze ano. Potom mne vysetril (sono), i kdyz slovo vysetril se snad v tomto pripade ani neda pouzit. Trvalo to cele tak 5-10 vterin. Pak rekl, ze se muzu oblect a beze slova zacal psat zpravu. Tak jsem se zeptala, jak to se mnou teda vypada… rekl „Mate menstruaci“. A kdyz jsem se ptala na ten pozitivni tehotesnky test a zda se teda mohlo jednat o nevydarene tehotenstvi, tak rekl „Jak to mam asi vedet“… Take jsem mu rikala, ze mne prekvapilo, ze jsem zacala menstruovat uz ted, kdyz bych to mela dostat az za tyden. Tak rekl „A proc myslite?“. Tak jsem odpovedela, ze mam normalne cyklus 32 dnu. Tak rekl „Aha“. Kdyz jsem se 2× zminila o tom, ze jsem sledovana na hematologii a vnucovala mu svoji zpravu z hematologie, tak si ji ani neprecetl… :pocitac:
No proste idiot (omlouvam se za ta silna slova):(. Zitra si radsi zavolam na svoji gyndu a zeptam se tam…
Diky za rady a mejte se. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
739
13.5.10 21:27

Anonymni, tak to me mrzi, takovy pristup. Fakt des. Bohuzel Krc je timhle pristupem vyhlasena, aspon jsem teda cetla od hodne holek takovehle stiznosti.
Tak zkus tu tvoji gyndarku, preci jen zna tvou anamnezu. Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.10 21:30

Dekuju :-) Dam vedet pokud by byl nejaky vyvoj :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty