Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda někdo máte zkušenosti s biochemickou graviditou. Před 3 týdny po vynechané MS jsem si dělala těhotenský test, který byl pozitivní. Hned za dalších pár dní jsem šla ke gyn., který potvrdil těhotenství a pozval mě na další týden na kontrolní UZ - těhotenství nebylo příliš patrné na UZ. Následující týden jsem začala krvácet a měla bolesti v podbřišku. Hned další den jsem šla na gyn., kde na UZ nebylo nic vidět, jen ztluštělá sliznice cca 10mm. Byla jsem na krvi HCG 120j. DG: Biochemická gravidita. Nevíte o tom někdo víc? Kdy je možné se znovu snažit o mimi?
Mě se to samé, co Tobě stalo 2×. V obou případech jsem našla pozitivní testíky - v prvním případě jsem byla u doktora, hladina hcg mi stoupala pomalu a tuším, že týden na to přišla silnější MS. Po druhé jsem ani k doktorovi nešla.
Ale mám pro Tebe dobrou zprávu - tělo se Ti vyčistilo samo a tudíš není potřeba dávat si přestávku ve snažení. Můj doktor mi dokonce řekl, že je zvýšená šance otěhotnět, protože tělo má „pohnojeno“ a je na těhu připraveno. A musím říct, že měl - alespoň u mě - 100% pravdu. Hned po první nezdařené graviditě jsem otěhotněla a mám dcerku. Po druhé se mi to stalo v lednu letošního roku a hned únor byl můj měsíc - viz. můj metřík.
Držím Ti pacle, aby Ti toto smutné pohnojení přineslo rychlé štěstí jako mě ![]()
Ahoj,
moc díky za podporu. Byla jsem z toho moc smutná, člověk se hned začne těšit a pak nic. Ale věřím, že to příště už vyjde. Jak dlouho potom jste se začali zase snažit. Je třeba čekat na další MS? V pátek jdu na kontrolní UZ, ale budu ráda když budu vědět víc ještě předtím. Moc díky
Jj, taky se mi to stalo a i mě MUDr říkal, že není potřeba čekat, že se můžem začít snažit hned. Držím palce.
Mysko, my se začali snažit hned do první MS (s kterou odešlo to nepovedené těhotenství). A v obou případech jsem otěhotněla okamžitě v následujícím cyklu ![]()
Budu ti moc držet palce, ať Ti od smutku pomůžou // na těhu testíku a to co nejdříve ![]()
Ahoj holky, nevím zda mi tady někdo napíše,ale zkusím to. 19.5. jsem by na svém prvním IUI. 3.6. mi bylo z krve zjištěno 294.5hcg. 7.6. jsem šla znovu protože mě lehce pobolívalo bříško a HCG 0.500.
Prostě se to vypařilo a přitom nešpiním nic!!!
Co se to stalo.
Ahoj, tak jsem dneska zjistila // na těhotenském testíku
. Asi jste holky měly pravdu a vyšlo to
. Ale trochu mě pobolívá v podbřišku, nevím zda je to normální.Je to hlavně ráno a večer. Máte někdo takové zkušenosti? Mám strach, abych o to nepřišla. Mám poměrně náročný koníček - doma 7 koní, o které se s přítelem staráme. Samozřejmě, že se ode dneška budu hlídat. Ale po minulém zážitku už se bojím i jít ke gyn. Myslíte, že mám počkat až po 8 týdnu, ale tam jít raději už co nejdříve?
Maky, mi se stalo to samé, co tobě, tzn biochemické těhot. v březnu, taky mi bylo doporučeno hned se snažit dál, takže jsem opravdu hned následující měsíc otěhotněla a opět to odešlo se zpožděnou ms, tenokrát až po 14 dnech
Takže tento měsíc si dáváme pauzu, zítra jdu na konzultaci s dr, co s tím mám dělat (k tomu mám za sebou ještě ZT v říjnu minulého roku…).
Držím moc palce, at ti to vyjde, jen z vlastní zkušenosti radím, neupínej se na to, já to zvládla dobře díky tomu, že jsem si říkala, že u mě to nic neznamená, že jsem otěhotněla, a taky že ne…
Ale vidíš, u kolika holek to vyšlo hned napodruhé, tak u tebe to snad bude taky tak!
i.
Jo, ještě k tomu tvému dotazu, kdy jít na kontrolu, jsou dvě možnosti - bud půjdeš hned a pokud na utzv bude něco vidět (což ale nemusí, protože to je hodně brzy), mohl by ti dr napsat utrogestan na udržení. Nebo vydržíš a půjdeš až kolem toho 8tt.. já jsem jít nechtěla, ale byl mi doporučen právě ten utrog., jenže na utzv nebylo nic, takže mi ho dr nepsal. A jak jsem říkala, ms přišla se 14denním zpožděním.
Ahoj, to je mi moc líto. Asi počkám až do toho 8 týdne. Příští týden to ještě vydržím. Naštěstí ho mám docela dost našlapaný v práci, tak se to nějak přežije. Dost se od toho snažím distancovat a netěšit se, i když to moc nejde. Ale beru to zatím s chladnou hlavou, i když mám strach, že to zase přijde. Mně minule klesla hladina HCG hrozně brzy, již po 3 dnech po prvním vyšetření na 0. Měla jsem také slabší test. Teď jsem první čárku měla silnější než tu kontrolní. Tak uvidíme. Jestli se můžu zeptat, jak to probíhalo u tebe? Víš o té biochem. graviditě víc? Mně gyn. říkal, že jde v podstatě jen o oplození bez nidace vajíčka a růstu. Díky moc a držím pěstičky, aby ti to vyšlo.
MAKY: Chci se zeptat když jsi byla těh. Kolik jsi měla hcg, když ti to pak spadlo na 0 běhěm tří dnů??
Mě se totiž tohle stalo teď taky, jenže ms ještě vůbec nepřišly a já nevím co se děje?!Naposledy jsem měla ms 1.května. 19. na IUI-inseminace.
Ahoj, já měla poslední MS 23.3., pak jsem šla 27.4. na UZ, protože jsem měla pozitivní test. Pak jsem 4.5. začala krvácet, a to už prý dle gyn. to odešlo s normální MS. Na Krvi jsem byla 7.5. HCG 120j. a další pondělí už bylo na HCG 0. Tobě k tomu tvůj gyn. nic neřekl?
No ve čtvrtek jdu na UTZ. Já měla HCG 3.6. 294.5 a v pondělí tj. 7.6. 0.500…
Byla jsem v šoku a hlavně proto, že to vůbec neodešlo.
Takže teď nevím co se mnou bude. Včera mě celý den popíchávalo v podbříšku, cítila jsem to až na pahorku a dnes jen malinko. Jinak nic. Předtím jsem měla bolení v podbříšku každý den, jako když to mám dostat a bradavky mám citlivé stejně.
Půjdu si lehnout jsem po noční 12-tce a ještě jedna mě čeká. Ufffff. ![]()
Po třetí se sem půjdu podívat, tak budu ráda když napíšeš.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.