Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, čekali jsem jednovaječné dvojčátka. Celé těhotenství jsem měla bez problémů. Ve 21tt jsme byli na genetickém ultrazvuku a vše v pořádku. Ve 24tt mi na kontrole oznámili,že obě děti jsou bez srdeční činnosti. 11.4. mi vyvolali potrat a provedli revizi děložní dutiny. Nejhorší den mého života
Jsou to už tři týdny a nějak se z toho nemůžu dostat. Jediné ,co si teď přeju, je znovu být těhotná. Chtěla bych se vás zeptat, jestli má někdo z vás podobnou zkušenost a hlavně za jak dlouho jste se začali znovu snažit? Doktoři v nemocnici mi doporučili 3-6 měsíců počkat. V téhle chvíli je to ale pro mě nepředstavitelně dlouho. A mám taky strach,že mě to potká znovu. Předem moc děkuji za vaše rady.
Janča
mám podobnou zkušenost také mi ve 24 tt. hrozil potrat ale naštěstí jsme to zvládly
držim strašně moc palečky, aby miminko přišlo než se nadějete
Ahojky
je to strašne smutné co se ti stalo .Mě se to stalo ve 12 tt ale ve 24tt to je hrozný koukám ze dokud není mimi na světe tak clovek nemá vyhrano . Doktori doporucuji 3-6m ten muj rikal 3m takže teoreticky by sme se mohli zacit snažit v pulce cervna ale pritel chce pockat se snaženim až po svatbe která je v zari abych byla v klidu ale me to teda prijde neskutecne dlouho. No co jsem tak pročítala tak spousta holek necekala a huply do toho jeste v šestineděli nebo hned potom- ale ja bych se docela bala - přece jen se telo potrebuje trohu vzpamatovat .
Může se zeptat Jůli to bylo tve prvni tehotenstvi ?
posílám pohlazení a naději
![]()
19.května to bude rok co se náš chlapeček „musel narodit“ ![]()
Naší Lidušce je měsíc
Otěhotněla jsem hned po šestinedělí a ikdyž bylo těhu extrémně stresující tak teď chovám naši nejmilejší princeznu
![]()
Držím pěstičky a pokud budeš fyz. OK tak jděte do toho čekat není na co ![]()
Ahoj Gabko,
bylo to moje první těhotenství. Říkám si,že kdybych už měla jedno dítě,tak bych to možná snášela lépe,ale těžko říct. Chtěla bych ještě o něčem poradit. Četla jsem si zde různé příspěvky a holky tu píšou o odběrech krve po potratu a kontrole hladiny HCg. A taky že brali různé hormony. Mi doktor krev nebral a taky mi nikdo nic nedoporučil brát. Nevíš o tom něco? Taky mě týden před potratem začaly strašně v noci brnět ruce a bolet, pár dní po zákroku to přestalo,ale už to mám zase.
Milá Jule, přesně vím, co prožíváš a jak se cítíš. Žádná v tom nejsme samy, je spousta žen, kterým se podobný osud nevyhnul. Ale takový je život. V loňském roce jsme ve 23. tt přišli o holčičku. To bylo v polovině února. Snažit jsme se začali asi po pěti měsících, po osmi se zadařilo a já v 6. tt znovu přišla o miminko. Tehdy se to obešlo po revize, proto jsme se začali snašit už po třech měsícíh, po čtyřech to vyšlo, ale znovu skončilo tentokrát 9. tt revizí. Teď nás čekají vyšetření, která nám snad pomohou na cestě k tolik vytouženému miminku. Dnes je to od poslední revize téměř tři týdny, díky zahrádce jsem se myšlenkami přenesla k jiným starostem. Přesto vím, jak bolestné je vše, co provází ztrátu miminka. Nemyslím si, že slova jsou tím, co pomohou, ale věřím, že je to čas, víra a naděje, že jednou bude dobře. Každá trampota má svou mez, prosím věř, že to štěstí za Tebou brzy přijde, že trápení přebolí a na nebi vysvitne sluníčko. Nepřemýšlej proč se to stalo, stalo se to, takový je život a vše, co nám přináší, k němu patří, ikdyž chceme věci někdy jinak. Málokdy jsme schopní běh věcí ovlivnit. Poplač si, povídej si, pokud potřebuje, piš, jestli musíš, zkus ze sebe dostat vše, co potřebuješ, okolí pochopí. Ale pak už vykroč dopředu, těš se, užívej si i věcí, které nesouvisí s miminkem, zaměstnej se a hlavně ŽIJ. To miminko tam na Tebe někde čeká. Uvidíš. Moc moc držím pěsti ať nám to všem jednou vyjde ![]()
Děkuji ti moc za tvůj příspěvek. Jsi neuvěřitelně statečná a držím vám oběma moc palce,ať vše vyjde.
ahoj…
netusim jak se presne citis, protoze ja prisla o mimi v 9tt, je to podobne ale dle me se to neda srovnat…
v nemocnici mi dr rekla ze se doporuceje 3mesice pockat ale ze se to rika spis kvuli psychice maminky a muj dr rekl 6 mesicu… po prvni MS od revize nam to jednou uteklo bez kondomu, a malej byl na svete
dr se divil ze tak brzo, ale mam doma maleho caparta, skoro 2 leteho. rika se ze po revizi si jako pohnojena, a vim ze spoustu holek otehotnelo driv jak po 3 mesicich jedna znama tez jako ja a nic se nestalo. kdyby telo nebylo pripravene tak se to nestane, tady je nejdulezitejsi psychika… drzim pesti ![]()
Jule,je mi to moc líto ![]()
Naštěstí nemám podobnou zkušenost.
Mám známou,která čekala jednovaječná dvojčata.Obě musela porodit kolem 26.týdne,byly to holčičky,obě zemřely ještě v bříšku.Důvod - transfůzní syndrom dvojčat.Jedno bralo živiny druhému přes společnou placentu.Byla jistá naděje na záchranu jedné z nich,bohužel se to nepovedlo.
Otěhotněla asi po půl roce a narodil se zdravý chlapeček.
Držím pěsti,aby ses i Ty brzy dočkala vytouženého těhotenství,zdravého miminka.
JUli - moje bylo taky prvni . me teda tyden po zákroku doktor udelal jen ultrazvuk a řek že mám přijít na kontrolu až po prvni MS - a to jsem byla nekdy minulej pátek
vzal mi 4 zkumavky krve a udel mi asi 4 stěry .
Takže jen co si zhruba pamatuju (sem ted hrozná skleroza) tak to bylo na chlamidie ,toxoplazmozu, trombofoni mutace… zbytek si nepamatuju a doporucil mi objednat se do Podoli na imunologicke vyssetreni …takze nekteré vysledky budou za týden a nektere za 3 tydny - na imunologicke vysetreni jdeme 3.6.10.Tyto vyšetřeni ale vetsinou dokrori delaji co jsem tak cetla až když se to stane po2 nebo po 3 -ale já mám asi nějakého akčího doktora
sem za to ale ráda - cokli budu moc udelat proto aby se to neopakovalo tak to udelam .
Je pravda čas léči a ted mesic a pul po zakroku už to tolik nebolí ale pokaždé když vidím nějakou tehulku nebo kocarek s novorozenetem tak me polejete tak zvláštně smutnej pocit…ale verim že brzo bude lip a budeme zase , tentokrate uspesne tehu
Ahoj Jančo,
důvod úmrtí našich holčiček byl te stejný jako u tvé kamarádky.
Gábi, děkuji moc za rady. V pondělí jdu na kontrolu zase po měsíci,tak uvidím. Každopádně se ho na vše zeptám.
neni zac Juli -držim pestičky aby bylo lip.
Hezký den a když ti bude smutno tak klidne pisni ![]()
Jule je mi moc lito, co se vam prihodilo. Ja jsem potratila v 8. tydnu a otehotnela jsem znova po prvni MS, vlastne jeste v sestinedeli. Ale ja mela samovolny potrat, bez revize. Po revizi se ti musi ta seskrabnuta sliznice obnovit, ale ja uplne chapu tvou netrpelivost. Ja byla po potratu opravdu hodne nestastna a to dalsi snazeni me dost spasilo. Stejne bych tomu alespon ty 2 mesice dala. Sest mesicu mi prijde muceni za ziva… Drzim palce, at se brzo zadari
Jeste me napada, ze muzes zkusit pit caj z kontryhele, delozni sliznici pomaha obnovovat, je to takovy univerzal na zenske problemy.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.