Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky asi to je vážně osud ale smířit se s ním je už horší, mám strašný strach aby se mi to zase nestalo třeba ve 30. týdnů to bych asi už nezvládla. vůbec nechápu jak se něco takového může stát , jsem si vždycky myslela když přežijem genetiku a první 3. měsíce dobře že už se jí nic nestane a teď moje Klárka žije někde nahoře. ![]()
i me se pred 14ti dny stalo zatim to nejhorsi co se mi asi mohlo stat
miminko jsme s pritelem planovali a moc se tesili, od zacatku tehotenstvi bylo vsechno v poradku, nemela jsem zadne nevolnosti, vsechny ultrazvuky a genetika v poradku, vlastne jsem si uzivala to nekrasnejsi obdobi v zivote
vzdycky jsem si myslela ze nejrizikovejsi jsou prvni 3 mesice, jenze jsem pak z niceho nic v 21t zacla hodne krvacet, takze okamzite do porodnice. po vysetrenich mi zjistili krvaceni je kvuli hematomu, ktery se z niceho nic objevil (3 dny pred tim jsem byla na UZ a vsechno bylo v naprostem poradku) drzelo me jen to, ze mala je v poradku a nic ji nechybelo, bohuzel se ale nedalo nic jic jineho nez cekat a doufat ze to prestane. celou domu mi bylo dobre, zadne bolesti, citila sem jak se mala hybe, jen to krvaceni, ktere bylo chvilemi skoro proudem. asi nejhorsich nekolik hodin, dostala jsem nejake leky a po par hodinach se zacala lepsit a rikala si ze vsechno bude v poradku. jenze najednou se krvaceni zase zhorsovalo, ja uz byla uplne mimo, slaba a bala se ze o malou prijdeme. nakonec jsem musela okamzite podstoupit cisare s verdiktem ze mala neprezije
nejhorsi bylo asi probuzeni po narkoze, kdyz jsem si uvedomila co se vlastne stalo, prvni dny jsem jen lezela a brecela a rikala si proc se to musela stat???
ted uz sem relativne v pohode, psychicky se drzim jen diky podpory pritele a rodiny, rikam si, ze je hlavni ze ziju, vsechno bude zase v poradku a miminko muzeme mit dalsi.. nejhorsi je ale ta myslenka co jsem udelala spatne, sami doktori nezjistili pricinu, pry se to obcas stane a neda se nic udelat, pry vyssi moc.. s dalsim tehotenstvim nam doktori i moje gynekolozka doporucili pockat rok, nez se vse zahoji a ja se dam psychicky dohromady, ale to mi prijde neskutecne dlouha doba!! miminko si moc prejeme ale hrozne se bojim ze se to muze opakovat znovu ![]()
ahoj veru, určitě bys mela nějaký čas počkat ale rok se mi zda taky hrozně dlouho já jsem o miminko přišla ve 36.týdnů oddělila se nám od placenty a taky nám řekli jenom to že se to stává ale doporučili nám počkat 3 menstruace a potom klidně můžeme znova, tak držím palečky ať příští těhotenství zvládnete lépe
to me moc mrzi
hlavne to clovek asi nesmi vzdavat a verit ze priste uz to vyjde
v nemocnici me strasne moc psychicky podporili, potkala sem tam maminky, kterejm rekli ze deti nikdy moct mit nebudou a jedna z nich ma dve dospeli, ktery se narodili prirozenou cestou ![]()
mě hrozně pomáhá o tom mluvit s maminkama kterým se to taky stalo, ty jediné to pochopí ![]()
mluvit o tom je urcite dulezity, vzdycky se mi trochu ulevi, kdyz se muzu nekomu sverit..
Holky, můžu se vás zeptat jak dlouho vám doporučovali lékaři počkat po potratu s následnou revizí? My jsme o miminko přišli ve 23 tt kvůli VVV.č V nemocnici mi nic neřekli, genetik říká min. 6 měsíců, můj gyn. taktéž 6m. Vím, že po revizi v 1.trim. se doporučuje pauza alespoň 3 měsíce.
Po psychické stránce by mi pomohlo začít se snažit co nejdřív, nepatřím bohužel k těm, co by otěhotněly hned. Na druhé straně se přirozeně bojím, aby zase něco nedopadlo špatně (mám za sebou zamlklý potrat v 10 tt a ted VVV ve 23 tt).
Díky všem za info.
my o miminko prisli ve 21t, delali mi cisarsky rez a revizi delohy.. gynekolozka mi doporucovala pockat rok. lekar, ktery me operoval i dalsi, kteri se o me starali mi take doporucovali pockat idealne rok, nez se vsechno zahoji, ale ze kdybych otehotnela drive nemel by to byt problem.. prijde mi to sice strasne dlouha doba, ale na druhou stranu je to mozna idealni doba na to, aby se clovek dal se do psychicky dohromady a tolik na to nemyslel..
kazdopadne drzim moc palecky at si co nejdriv v poradku a mas krasnyho zdravyho prcka ![]()
dr v nemocnici mi říkali počkat tak 3-6 měsíců co doktor to názor a když jsem byla na genetice kvůli testům tak mi dr řekl asi (2 měsíce po potratu 24 týden) že se můžem začít klidně snažit hned a dodal mi fakt hodně síly a povzbudilo mě to,no ale nakonec se nám zadařilo až 9 měsíců po potratu asi to tak mělo být… takže po císaři bych asi počkala minimálně těch 6 měsíců a po potratu bych do toho šla klidně po 6 nedělí až ty 3 měsíce…Na psychiku je stejnak nejlepší otěhotnět co nejdříve to jediné je lék na duši…
V nemocnici nám říkali 6 měsíců, má doktorka 3 měsíce. V rámci čínské alternativní medicíny doporučují rok. My jsme to nechali přírodě - otěhotněla jsem po 4 měsících a teď jsem ve 30. tt. ![]()
ja rodila 25+5 holcicku 680g zivota schopnou po peti dnech umrela na selhani ledvin a krvaceni do mozku,pul roku jsem nesmela otehotnet a hned po te pauze jsem otehotnela a zadarilo se hned ted mam doma Lucinku ![]()
ahojky já jsem zažila něco podobného 13 pátek nejhorší den mého života to bude,ve 28 týdnu dostal malý trombozu pupečníku a přestalo mu bít srdíčko taky budeme čekat 3 měsíce a vrhneme se na to ,je to hrozné co ta příroda udělá,odkud jsi?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky ananym máš skvělou otázku také jsem si jí už několikrát položila a musím říct,že mám hrozný strach mám doma pětiletého kluka a chtěla jsem mu pořídit brášku nebo ségru tak poprvé jsem musela na revizy v 11tt,protože se mimi nevyvíjelo po 3 mněsících jsem do toho šla znova a doufala,že jsem si smůlu již vybrala a ouha následoval porod ve 24tt vývojová vada neslučitělná se životem mimo mně. Doporučení čekat rok a pak být co nejvíc v pohodě a hurá nato rok to bude v červnu miminko chci hrozně moc,ale strašně se bojím. Touha je však sylnější a tak půjdu dotoho znova.