Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@np10021 píše:
@azaleila jo? Tak já tam pošlu pozvánku hned, ať se mám pak kam jít vyplakat a přečíst si, že na to nejsem sama.. i když teď taky nejsem, pomáhá mi muž, ale víš jak to myslímMinulé úterý jsem měla 2.screening a doktorovi se něco nezdálo v hlavičce, ale nedokázal nám říct co.. plus ještě přišel na golfové nožičky, ale to jsme brali, že je to “detail” a s tím bychom se poprali.. další den byl na UZ nález stejný a šli jsme i na genetiku, vzali mi plodovku, krev mě i muži.. ten týden byl neuvěřitelný stres, ale v hloubce jsme pořád doufali. V pondělí jsem šla na magnetickou rezonanci.. a dneska nám řekli výsledky.. DNA žádnou odchylku spojenou s nálezem na UZ nepotvrdila, infekce vyvrácena.. ale magnet potvrdil krvácení do levé části mozečku, takže odumřela tkáň.. takže zde není nad čím přemýšlet.. buď by se nedožil porodu, nebo by chlapeček umřel po porodu, musel by být na přístrojích.. nikdo nám nedokáže říct, proč se tak stalo.. ale dle genetika za to nemůžu já, ani genetika.. zkrátka patříme k těm 3%, které postihlo tohle nevysvětlitelné neštěstí.
Jojo… určitě se do té skupinky přihlaš a jdi se tam vyplakat… že při Tobě stojí muž je super a je dobře že držíte při sobě… ale ta skupinka to je přeci jen něco jiného… přeci jen ženy to vnímají jinak a ta zkušenost je nepřenosná…
Je mi to nesmírně líto sledovala jsem to vaše těhot od začátku a už jsem si fakt myslela že jste za vodou a z nejhoršího venku… nikdy bych nečekala že to dopadne takhle hrozně…
Moc moc moc na Tebe myslím a posílám moře sil
![]()
@np10021 to mě tak moc mrzí! Psali jsme si ohledně hematomu
. Drž se. Já jsem 14tt a pořád komplikace - zbytek hematomu, ale hlavně problem s placentou a málo plodové vody. Bojím se, že to skončí taky a moc mě to děsí, jak postupují týdny dál a dál…
Je to tak nespravedlivé. Moc mě to mrzí
@Shen je to šílený, co se děje.. já si naivně myslela, že od 24tt už budu klidnější, jelikož miminko umí zachránit.. a hele.. myslela jsem, že když mám po 1.screeningu, který dopadl skvěle, tak že 2.screening dopadne stejně, i když se člověk bál celou dobu, jelikož zná ty rizika a za těhotenství jsem byla vděčná.. přeci jenom je to má druhá ztráta letos.. poprvé v dubnu v 6tt a nyní ve 24tt..
Plodová voda se stále doplňuje, další kontrolu už jí může být tak akorát
držím palečky ![]()
@np10021 tak se drž, ať to zvládneš v nemocnici
. Moc děkuji, už teď je to zázrak, v jakým stavu to u nás je, uvidíme dál no
. ![]()
@np10021 Je mi to moc líto
Znám tě z jiných diskuzí a i jsme si psaly… Moc jsem ti miminko přála.
Znám případ, kdy rodičům řekli, že dítě umře při porodu nebo bude tezce postizene. Taky údajně něco v hlavičce, rodiče odmítli veškerý další postup a srovnavali se s osudem. Dítě zdravé.
Krom toho mozek má regenerační schopnosti a také se stává, že některé funkce přebere jiná, nepoškozená část. Miminkum by také měly pomáhat kmenové buňky, což jsou univerzální buňky, které dokáží opravit poškozené místo. https://cs.wikipedia.org/…1_bu%C5%88ka
@Anonymní píše:
Znám případ, kdy rodičům řekli, že dítě umře při porodu nebo bude tezce postizene. Taky údajně něco v hlavičce, rodiče odmítli veškerý další postup a srovnavali se s osudem. Dítě zdravé.
Krom toho mozek má regenerační schopnosti a také se stává, že některé funkce přebere jiná, nepoškozená část. Miminkum by také měly pomáhat kmenové buňky, což jsou univerzální buňky, které dokáží opravit poškozené místo. https://cs.wikipedia.org/…1_bu%C5%88ka
Dělala se plodu MR? Nám MR potvrdila, že levá část mozku je mrtvá a to právě skrz to krvácení, které nastalo. Nikdo nám teď nedokáže říct, kdy k tomu došlo.. genetik nám to přirovnal k mozkové mrtvici.. samozřejmě mě taky napadlo, co když se stane zázrak a nebude to tak vážné.. ale tohle nám genetik vyvrátil.. zázraky se dějí, ale ne v našem případě, kdy se jedná o tělíčko bez fungujícího mozečku.. a i přesto, že nám to genetik vyvrátil a doufat celé těhotenství v zázrak, kdy se pak nestane.. a pak koukat na to, že se miminko narodí mrtvé nebo jej budou držet při životě přístroje? Na to nemám.
@azaleila děkuji za optání
mám chvilky kdy brečím a pak i chvilky, kdy se dokáži i usmát.. je se mnou muž, tak nejsem sama.. to mi hodně pomáhá..
nového asi to, že v pondělí v 8 ráno mám nástup do nemocnice.. tak snad to bude rychlé a fyzicky co nejméně bolestivé ![]()
@np10021 píše:
@azaleila děkuji za optánímám chvilky kdy brečím a pak i chvilky, kdy se dokáži i usmát.. je se mnou muž, tak nejsem sama.. to mi hodně pomáhá..
nového asi to, že v pondělí v 8 ráno mám nástup do nemocnice.. tak snad to bude rychlé a fyzicky co nejméně bolestivé
Ono se to asi komplikuje i tím jak je zítra ten svátek…
Budu na Tebe moc myslet a budu čekat až se ozveš ![]()
Posílám hodně moc síly…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@azaleila jo? Tak já tam pošlu pozvánku hned, ať se mám pak kam jít vyplakat a přečíst si, že na to nejsem sama.. i když teď taky nejsem, pomáhá mi muž, ale víš jak to myslím
Minulé úterý jsem měla 2.screening a doktorovi se něco nezdálo v hlavičce, ale nedokázal nám říct co.. plus ještě přišel na golfové nožičky, ale to jsme brali, že je to “detail” a s tím bychom se poprali.. další den byl na UZ nález stejný a šli jsme i na genetiku, vzali mi plodovku, krev mě i muži.. ten týden byl neuvěřitelný stres, ale v hloubce jsme pořád doufali. V pondělí jsem šla na magnetickou rezonanci.. a dneska nám řekli výsledky.. DNA žádnou odchylku spojenou s nálezem na UZ nepotvrdila, infekce vyvrácena.. ale magnet potvrdil krvácení do levé části mozečku, takže odumřela tkáň.. takže zde není nad čím přemýšlet.. buď by se nedožil porodu, nebo by chlapeček umřel po porodu, musel by být na přístrojích.. nikdo nám nedokáže říct, proč se tak stalo.. ale dle genetika za to nemůžu já, ani genetika.. zkrátka patříme k těm 3%, které postihlo tohle nevysvětlitelné neštěstí.