Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6388
27.2.17 20:14
@Adelcatch píše:
@SlecnaSally už to čekání je dar :))) přeju nejvíc zdravíčka a tehu bez komplikací :hug:

Děkuji ti a tobě do budoucna taky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
27.2.17 20:18

@SlecnaSally taktéž děkuji snad se brzo budem obě chlubit těma maličkýma laskama :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 16:00

Prosím o radu a zkušenosti

Zdravím, bohužel musím obnovit takhle smutné téma. Bylo mi doporučeno z velmi závažných VVV ukončit těhotenství. Naše vymodlené miminko by buď umřel během těhotenství, po porodu nebo by byl odkázán na přístroje.. takže jinou možnost bohužel nemáme. Zítra budu volat do Bohunic na příjem, kdy bude ten den D. Prosím o Vaše zkušenosti.. co si s sebou mám vzít, může být muž u porodu (kdyby chtěl), mohou mi dát nějaké léky na uklidněnou a abych to zvládla, co s laktací po porodu? Jak dlouho Vám porod trval (jsem prvorodička), za jak dlouho jste šly domů? Jakým způsobem jste se rozloučili s miminkem? Viděli jste ho nebo ne, litovali jste rozhodnutí? Určitě bychom ho chtěli mít v urničce, lze to? Nyní jsem ve 23tt. Jak se to zařizuje přes pohřební službu? Budeme dělat pitvu, lze to i tak? Děkuji. Vím, že otázek je mnoho, ale vážně mě do minulého týdne nenapadlo, že místo vybavičky budeme vybírat urničku pro našeho chlapečka.

• Citovat
  • Upravit
11820
26.10.22 16:15
@Anonymní píše:
Zdravím, bohužel musím obnovit takhle smutné téma. Bylo mi doporučeno z velmi závažných VVV ukončit těhotenství. Naše vymodlené miminko by buď umřel během těhotenství, po porodu nebo by byl odkázán na přístroje.. takže jinou možnost bohužel nemáme. Zítra budu volat do Bohunic na příjem, kdy bude ten den D. Prosím o Vaše zkušenosti.. co si s sebou mám vzít, může být muž u porodu (kdyby chtěl), mohou mi dát nějaké léky na uklidněnou a abych to zvládla, co s laktací po porodu? Jak dlouho Vám porod trval (jsem prvorodička), za jak dlouho jste šly domů? Jakým způsobem jste se rozloučili s miminkem? Viděli jste ho nebo ne, litovali jste rozhodnutí? Určitě bychom ho chtěli mít v urničce, lze to? Nyní jsem ve 23tt. Jak se to zařizuje přes pohřební službu? Budeme dělat pitvu, lze to i tak? Děkuji. Vím, že otázek je mnoho, ale vážně mě do minulého týdne nenapadlo, že místo vybavičky budeme vybírat urničku pro našeho chlapečka.

Osobní zkušenost nemám, doporučuji ovšem kontaktovat perinatální hospic dítě v srdci tam vám se vším pomůžou vysvětlí poskytnou i psychologickou podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 16:23
@Anonymní píše:

Vem si s sebou věci na pár dní do nemocnice - košili člověk dostane, ale jestli je ti pohodlnější vlastní, župan a tlusté ponožky (můžeš mít zimnici), hygienické potřeby. Muž u porodu být může, minimálně při vyvolávání je asi fajn nebýt tam sama, jinak se ti věnuje normálně porodní asistentka, ale nemůže tam být pořád. Můj pak na samotný porod šel pryč, to jsem nechtěla aby tam byl, ale byl se mnou zas potom. U mě to šlo rychle, vyvoláno během pár hodin a druhý den ráno mě pustili. Ale může to trvat klidně dva tři dny, než tělo na vyvolávání zareaguje. Budou se vás ptát, jestli miminko chcete vidět a budeš vyplňovat papíry, jak s pohřbem. Já se nerozloučila, bylo to narychlo v šoku, nepromyslela jsem to a moc lituju dodnes, nikdy už bych se tak nerozhodla. A v papírech vyplníš že pohřeb chceš. Můžeš to říct i do nějaké doby po porodu. Kdybys řekla že ne, pohřbívají do společných hrobů. Potom můžeš dojít normálně na pohřební službu jako při úmrtí kohokoli a pohřeb domluvit, objednat co chcete. Na zastavení laktace dostaneš injekci, případně ještě léky nebo co je třeba. Mě dávali i maximální medikaci proti bolesti do kapačky, i nějaké oblbováky abych byla trochu mimo a epidurál, aby to bylo co nejmíň traumatizující ještě takhle. Není důvod to nedat. I potom prášky na nervy a na spaní, i když to mi teda nezabralo. Určitě by měli dát psycholožku krizovou interventku, je dobré se rovnou zeptat i jak jí kontaktovat i potom - já jsem v tu chvíli ani o ničem mluvit nechtěla, přesto mi dala pár krizových dobrých rad, ale poději jsem ji potřebovala, nevěděla jak ji sehnat a neměla sílu na to něco zjišťovat. Kdybys pak potřebovala sdílet svoje pocity nebo měla jakékoli dotazy, je tu uzavřená skupinka Prázdná náruč a na Facebooku Dítě v srdci… hodně síly :hug:

• Citovat
  • Upravit
2377
26.10.22 16:25

Paneboze, drz se. :hug: :hug: Ja mam osobní zkušenost ze 14. tydne, dávají tablety na vyvolání po 3 hodinach, mne zabrala třetí, takze jsem nekolik hodin lezela a nic se nedělo. Jinak samotný porod byl temer bezbolestny, pět minut a bylo po vsem. Pak narkoza na 5 min a dočištění revizi. Malyho jsem viděla a nelituju, ale každý je jiná povaha. Druhy den jsem sla domů. Zbytek teda neporadim. Měli by ti pak dát i kontakt na psychologa, kdybys potrebovala.

Příspěvek upraven 26.10.22 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.10.22 16:27
@Anonymní píše:
Vem si s sebou věci na pár dní do nemocnice - košili člověk dostane, ale jestli je ti pohodlnější vlastní, župan a tlusté ponožky (můžeš mít zimnici), hygienické potřeby. Muž u porodu být může, minimálně při vyvolávání je asi fajn nebýt tam sama, jinak se ti věnuje normálně porodní asistentka, ale nemůže tam být pořád. Můj pak na samotný porod šel pryč, to jsem nechtěla aby tam byl, ale byl se mnou zas potom. U mě to šlo rychle, vyvoláno během pár hodin a druhý den ráno mě pustili. Ale může to trvat klidně dva tři dny, než tělo na vyvolávání zareaguje. Budou se vás ptát, jestli miminko chcete vidět a budeš vyplňovat papíry, jak s pohřbem. Já se nerozloučila, bylo to narychlo v šoku, nepromyslela jsem to a moc lituju dodnes, nikdy už bych se tak nerozhodla. A v papírech vyplníš že pohřeb chceš. Můžeš to říct i do nějaké doby po porodu. Kdybys řekla že ne, pohřbívají do společných hrobů. Potom můžeš dojít normálně na pohřební službu jako při úmrtí kohokoli a pohřeb domluvit, objednat co chcete. Na zastavení laktace dostaneš injekci, případně ještě léky nebo co je třeba. Mě dávali i maximální medikaci proti bolesti do kapačky, i nějaké oblbováky abych byla trochu mimo a epidurál, aby to bylo co nejmíň traumatizující ještě takhle. Není důvod to nedat. I potom prášky na nervy a na spaní, i když to mi teda nezabralo. Určitě by měli dát psycholožku krizovou interventku, je dobré se rovnou zeptat i jak jí kontaktovat i potom - já jsem v tu chvíli ani o ničem mluvit nechtěla, přesto mi dala pár krizových dobrých rad, ale poději jsem ji potřebovala, nevěděla jak ji sehnat a neměla sílu na to něco zjišťovat. Kdybys pak potřebovala sdílet svoje pocity nebo měla jakékoli dotazy, je tu uzavřená skupinka Prázdná náruč a na Facebooku Dítě v srdci… hodně síly :hug:

Mockrát děkuji za zodpovězení všeho co jsem potřebovala! Moc mi to pomohlo :srdce: přeji mnoho zdraví! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.22 16:28

Je mi moc líto, co vás potkalo.
Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka musela taky okolo 24,tt ukončit těhotenství kvůli vvv. Mimimko vidět nechtěli, ale doteď lituje, že se s miminkem nerozloučili :,(. Hodně sil!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.22 17:26

Je mi to moc líto. Možná T18 jako my? Já jsem dostala dva dny předem prášek a šla domů. Pak mi ještě před nástupem do porodnice praskla voda a miminko bylo do dvou hodin na světě - úplně samo a snadno. Mohla jsem ho mít celou noc u sebe. Druhý den jsem šla domů. Máme taky urničku. Bylo pro mě důležité, aby malý zůstal s námi. Drž se :hug:

• Citovat
  • Upravit
17319
26.10.22 18:14
@np10021 píše:
Mockrát děkuji za zodpovězení všeho co jsem potřebovala! Moc mi to pomohlo :srdce: přeji mnoho zdraví! :hug:
Želvo?!? Co Ty tady v tèhle diskuzi? :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.10.22 18:15

@azaleila ano, je tomu bohužel tak..

• Citovat
  • Upravit
17319
26.10.22 18:17
@np10021 píše:
@azaleila ano, je tomu bohužel tak..

Neeee… Ježíš! Je mi to tak líto :hug: sleduji Tě v jiných diskuzích a ani nevíš jak moc jsem vám držela palce… fakt nevím co víc říct… tolik na Tebe myslím :srdce: koukni do té skupiny “prázdná náruč” tady… jsem v ní taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.10.22 18:19
@Anonymní píše:
Je mi to moc líto. Možná T18 jako my? Já jsem dostala dva dny předem prášek a šla domů. Pak mi ještě před nástupem do porodnice praskla voda a miminko bylo do dvou hodin na světě - úplně samo a snadno. Mohla jsem ho mít celou noc u sebe. Druhý den jsem šla domů. Máme taky urničku. Bylo pro mě důležité, aby malý zůstal s námi. Drž se :hug:

Děkuji za odpověď.. při 2.screeningu se doktorovi nezdálo něco v hlavičce.. odebrali mi plodovku, mě i muži krev na DNA a mě na CMV, plus jsem šla na magnetickou rezonanci.. MR odhalila krvácení do levé strany mozečku. Kvůli krvácení odumřela tkáň.. takže mozeček by po porodu nefungoval.. proto nemáme jinou možnost.

• Citovat
  • Upravit
np10021
26.10.22 18:20

@azaleila děkuji.. po porodu se tam přidám, nevím zda by mě tam přijaly holky nyní..

• Citovat
  • Upravit
17319
26.10.22 18:26
@np10021 píše:
@azaleila děkuji.. po porodu se tam přidám, nevím zda by mě tam přijaly holky nyní..

Ono přijetí do té skupiny není vyřízené hned… a myslím že před nebo po jedno…
Co je miminku? Proč…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty