Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jak se vám vede. Tak jsem amniocentézu nakonec podstoupila. Já byla spíše proti, ale manžel byl pro. Ten den jsem ze strachu brečela jak želva, jestě hodinu na recepci v nemocnici, pak jsem to ale dala. Smutné vzpomínky se holt vrací jako bumerang. Jsem 6.den po a zatím OK, tak to snad i zůstane. Výsledku se nebojím, věřím že je to v pořádku.
Jo, čekáme chlapečka…opět. ![]()
Ahoj holky, moc ráda čtu dobré zprávičky a doufám že tentokrát budou všechny těhu jen se zdravým miminkem v náručí..
Mě se teď začali vracet vzpomínky, jelikož jedné holčině v prosincové skupině se stalo skoro to samé co mě loni..Stále měly problemy se špiněním a krvácením a nakonec zjistili že jí odtekla skoro všechna plodovka..Za mrňouse bojovala co to šlo, ale nakonec už se nedalo nic dělat..Byla v 16tt jako tenkrát já a docela jsem si u toho pobrečela a zavzpomínala, ale věřim že i ona se dočká zdravého miminka.. **
Teď něco málo o nás..Jsme už v půlce 18tt a zatím vypadá vše naprosto v pořádku..Plodovky máme stále dost, screening negativní, riziko Downa 1:50 000,moč. měchýř + ledviny i průtoky krve miminkem v pořádku..Na kontrole jsme byly v úterý a bylo úžasné toho broučka po měsíci zase vidět..Taky nejspíš čekáme chlapečka, což mě moc nepřekvapilo, rpotože mi něco uvnitř říkalo že budeme mít klučinu..Jsem šťastná že je vše v pořádku a přikládám fotku jak jsme spokojeně celou kontrolu prospinkali.. ![]()
Moc gratuluji!!!
Jsme ve 20tt, plodovka dopadla dobře rozšířený genetický ultrazvuk taky, tak snad po krůčkách se dostanem všechny do 40tt a bude pěkné shledání ![]()
Ještě tak ta placenta, aby se vytáhla, mám jí vepředu nízko uloženou.
Ahoj holky u mě je taky všechno v pořádku a jsem 23tt a žádné potíže. Mám z nás všech velkou radost a musíme to dotáhnout co nejdál. Naše malá celkem dost kope a s přibývajícím časem to cítím mnohem intenzivněji což jsem tenkrát necítila
.
Ahoj, vsem vam, co cekate male, moc blahopreji a pridavam se take s malou info - uz jsem v 34.tydnu a tesim se na naseho chlapecka. A devcatum, ktere take prisly o predchozi detatko, snad dobrymi zpravami davame nadeji, preji hodne stesti. ![]()
@modrousko Tak to je paráda, to už máš za pár…
To čekání je neskutečně dlouhé.
@nurse.007 Zajímavé, mám naprosto stejný pocit, cítím pohyby mnohem více. ![]()
Holky, jsem moc ráda, že se vám všem úspěšně daří..
Nám teda začalo minulý týden tvrdnout bříško, ale možná to bude i tím, že mrňous začal konečně kopkat a konečně to cítím, je to vážně úžasný..
Za týden máme poradnu a teď jsme 20tt, strašně to letí, tak doufám že těch pár měsíců uběhne také rychle a dočkáme se zdravého miminka v náručí.. ![]()
Barčo, jestli Ti začalo tvrdnout břicho, řekni si raději doktorce o magnézium (např. Magnosolv). Já jsem měla v prvním těhotenství to samé a dopadlo to předčasným porodem ve 23 tt. Ve druhém těhotenství to bylo to samé, ale díky Magnosolvu se to podařilo udržet až do 38 tt. Opatruj se!
@Pavliss Já u dr. byla hned jak to začalo, prootže tvrdlo po půl hodince a měla sem strach abych se neotvírala, přeci jen po tom minulém těhu sem taková opatrnější..Nakonec si mě 3 dny nechali v nemocnici na kapačkách a,,prolili'' mě roztokem s magneskem a od te doby zobu 6tbl magneska denně a tvrdne mi max.5× za den, ale někdy třeba jen jednou, dvakrát..Ale přemýšlela sem, že se dr. v poradně zeptám na ten Magnosolv, doporučovalo mi ho už víc holek a prý zabírá líp než tablety.. ![]()
Ahoj mrzí mě, že to tak dopadlo..ale doporučuju dodržet tu dobu co ti poradil doktor…snaž se zregenerovat, papat vitamíny a připravit se na další těhotenství..
Ahoj…v neděli to bude šest týdnů co jsem ve 26tt porodila mrtvého syna, takže moc dobře vím, co prožíváš… s otázkou dalšího těhotenství Ti neporadím, mě sice nikdo nic neříkal, jak dlouho čekat, ale vím že se má ty 3 měs…na druhou stranu jsem si četla o otěhotnění ještě v šestinedělí a hodně maminek tak otěhotnělo..to u nás ale nehrozí, já bych moc chtěla, ale chtěla bych tam mít zpátky Šimonka. chci dál pokračovat a rodit na konci září, jak jsem měla..a taky bych byla bez financí, jsem po mateřské a od ÚP dostávám 3tisíce a to po dobu 6 měs a pak nic a to by jsme neutáhli..takže práce, za rok svatba a pak hned nejlépe o svatební noci miminko..doufám že se do té doby dám do kupy a doktoři mi řeknou, PROČ se to stalo…
Prožívám ted podobný příběh porodila jsem ve 20tt
a našla jsem k tomu hezký článek, kdyby jste někdo chtěl mrkněte sem
http://www.rodicka.cz/…-po-potratu/ ![]()
@lenka 1717 Ten článek nevím nevím, vůbec se v něm nepíše třeba o zabalování dělohy, kvůli kterému se ten odstup hlavně doporučuje. Mně dr. varovala, že mi může děloha nový plod stáhnout. A taky neřeší stupeň těhotenství, na něm taky určitě záleží.
My jsme se pokoušeli čtvrtý měsíc po, dříve jsem prostě měla strach a zadařilo se znova sedmý měsíc. Tělo si prostě řekne. Vím, taky jsem si přála nejraději otěhotnět hned, ale jsem ráda, že se zadařilo až později, byla jsem tak klidnější že se to nebude opakovat. Držím vám moc všem palce ![]()
@NikiNaty Rodila jsem mrtvého syna stejně jako ty, ve 27tt se zjistilo, že ve 26tt umřel. V září to budeš mít ještě těžké, těžce se smiřuje s tím, že rodit doopravdy nepůjdeš.
Mně doporučili čekat nejlépe 6 měsíců vzhledem k pokročilému těhotenství. Drž se!!!
@Ornel děkuji moc…no už se mi to pomalu blíží, měsíc a 2 dny do TP
taky se drž ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.