Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Moc držím palce, ať vše dopadne co nejlépe. Dokud nebudeš mít výsledky z plodovky a vyjádření kardiologa, můžeš jen spekulovat. Kdy jdeš na tu plodovku a na konzultaci ohledně srdíćka? je mi líto, co prožíváte a budu na vás moc a moc myslet.
Ahoj.moc mě to mrzí. Vím, jak je to těžké. Nezbývá ti než počkat, my měli kritickou vadu srdce, takže tudy cesta taky nevede.Kdy máte další vyšetření?
Všem moc děkuji za reakce.
Ještě tady neumím moc psát přímo s odkazem na pisatelky.
takze odpověď pro pe-terka: MUDr. Vlašín prohlédl malou celou, ptal se, jestli bylo vidět měkké patro i s jazykem(MUDr. Frank byl mírně zaskočen ale já i sestra jsme si vzpomněly, že ano), pak mi vysvětlil, o jakou vadu srdce se jedná. Přišlo mi, že se mnou mluví velmi šetrně. Ptal se, jestli mě vyděsil k smrti a jestli budu plakat. Pak mi řekl, že je na místě plodovka a kardiologie ale samozrejme mě do ničeho nemůžou nutit. O žádném dalším problému se nezmínil. Sestra se mnou domluvila termíny a byla velmi příjemná, asi i proto, že jsem jim tam bulela jako želva. Vím, že MUDr. Vlašín je odborník. Na netu jsem se dočetla, že dost záleží, které druhy krevních testů (těch placených) ti dělají. Existují 3 druhy ale jen dva z nich, odhalí kromě běžnějších VVV i ty méně časté syndromy, kdy chromozomy naopak chybí. Ze zprávy od genetičky není nic konkrétního-myslím samotné výsledky- jen konatatování, že Edwards nám vyloučili a je negativní. Ovšem nevím, na co vše se při rozboru zaměřili.
LadySi: obavy jsem měla před Vánocemi a taky jsem hodně unavená a bolí mě záda, tak jsem si kolikrát říkala, že tohle je očistec (při prvním těhu jsem byla uplne ok) ale nenapadla mě možnost, že bych ji nedonosila do konce. Asi jsem měla běžné obavy jako maminky, co už dítě jedno mají, jak to budu zvládat a jak ji přijme starší dcera atd. Hned jak jsme se dozvěděli, že to bude děvčátko, muž se radoval- chtěl holčičku, aby ji rozmazloval jako tu starší.
123Soňa: na plodovku jdu zítra, na kardiologii k MUDr. Jičínské 16.2.17, což mi přijde jako strašně dlouhá doba i když ta vada asi nezmizí, že…ale už pro ten pocit, že jsem o něco informovanější, co a jak ![]()
Vím, že studování na netu je o nervy ale pro mě je to přijatelnější alternativa. Všechny dotazy a otázky si průběžně píšu, právě abych nic neopoměla. Všichni mi radí, ať nehážu flintu do žita…jenže ja prostě musím vědět, co všechno může nastat, ptže když se budu konejšit nadějí, asi to pak bude pro mě daleho horší a smutnější. Radost mi dělá starší dcera ale nějak teď nemám sílu s ní nikam chodit mezi lidi. Každý se vyptává, co miminko a kdy se narodí atd…a ja brečím jen když mi dcera sahá na břicho a mluví na segru.
@claire.de.lune Srašně moc ti přeji, ať je to v pořádku. Vypadá to, že jsi v péči schopných odborníků. Vím, že je to na palici, ale je fajn, že jsi neproklouzla sítem a nezjistili to třeba až ve 30tt, což se bohužel může stát taky.
Já bych se taky snažila vyzjistit všechny možné informace, ikdyž to ubíjí.
myslím na tebe
![]()
@claire.de.lune syn měl taky podezření na diGeorge sy, nakonec se nepotvrdil. U nás tedy vada srdce byla komplexní, neoperovatelna, neslučitelná se životem a těhotenství jsem ukončila. Už mám další zdravé dítě. Váš nález mi nepřijde nikterak hrozny, určitě je šance že je to izolovaná vada a dá se pak řešit např. operativně.
@claire.de.lune držím ti pěsti, at je vše v pořádku, resp. vada at je řešitelná, slučitelná se životem
. Pokud by nedejbůh nebyla, asi by bylo dobré se dohodnout na postupu, co dál. Pro některé ženy je snazší ukončení, pro jiné miminko donosit a nechat dění na přírodě.
Ale to je předčasné - podle všeho to vypadá na tu lepší variantu ![]()
Ahoj všem, co na mě mysleli. Odber plodovky mam za sebou, rychle a vcelku pohodové. Výsledky snad koncem týdne nebo začátkem příštího. Díky za podporu ![]()
Ahoj všem. Takže výsledky plodovky vyloučily naprosto vse, co se vyloučit dá. Testovali metodou array. Vyšetření na kardiologii potvrdilo pouze pravostranny aortalni oblouk s tim, ze ještě budeme chodit na další kontroly, jak se srdicko vyviji a zda bude potřeba nějaka korekce. Opravdu si cenim všech osubek, které mi tu odpověděly a radily. I za podporu. Díky ![]()
@claire.de.lune Krásná zpráva
drž se a věř, že tvoje dítko to všechno krásně zvládne a bude to úžasná prdelka. ![]()
@Jule přišli jsme o holčičku loni v říjnu též 24tt ještě žila, ale měla tzv. ztrojeny gen, tím pádem hodně postižená… Tři dny mě Vyvolávali porod, ale co bylo to nejhorší, malou mi injekcí asi jako na plodovky přes břicho uspali.. Napořád…Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat a plně tvou bolest chápu
momentálně už máme i po genetických testech a vše ok… Na miminko však máme doporučeno rok počkat. ![]()
@Adelcatch píše:
@Jule přišli jsme o holčičku loni v říjnu též 24tt ještě žila, ale měla tzv. ztrojeny gen, tím pádem hodně postižená… Tři dny mě Vyvolávali porod, ale co bylo to nejhorší, malou mi injekcí asi jako na plodovky přes břicho uspali.. Napořád…Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat a plně tvou bolest chápumomentálně už máme i po genetických testech a vše ok… Na miminko však máme doporučeno rok počkat.
Jo holka, přesně co já..hroznej zážitek ta injekce-však víš, nebudu to rozepisovat ![]()
Jinak já ´´rodila´´ v červenci a ted jsem ve 20tt, tak si to spočítej. Otěhotněla jsem hned
@SlecnaSally gratuluju… To je takové to nejkrásnější lepitko na srdce - nové miminko. My ještě dost smutnime takže se do toho nehrnem. ![]()
@Adelcatch píše:
@SlecnaSally gratuluju… To je takové to nejkrásnější lepitko na srdce - nové miminko. My ještě dost smutnime takže se do toho nehrnem.
No já taky ještě nechtěla, ale jeden večer nám to ujelo
V květnu měla být svatba a až po ní..no osud to tak chtěl
Zatím bez gratulací, až bude mimčo na světě ![]()
@SlecnaSally už to čekání je dar
přeju nejvíc zdravíčka a tehu bez komplikací ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.