Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
952
26.4.13 14:18

@barca0140 určitě je vše ok mě je taky občas výjimečně líp tak se chci radovat a druhy den je mi zas od rána zle. No snad už to brzy přejde. Mě řekli na screeningu, že jsme zas o týden větší prý nechápeme čím to krmite :-). Jinak to dopadlo dobře i z krve. Teď mám jen vyšší cukr tak doufám, že nebude cukrovka. Jsem úplně krásně naladěna jak je venku teplo. Tak ti moc držím všechno co jde a pak dej vědět co kontrola. To čekání nemám vůbec ráda. Byla jsem minule zvyklá na ultrazvuk co dva týdny a změnila jsem doktora a to je starý praktik a ten nechce dělat ultrazvuky často, prý to škodí miminku :-) je to takový zlatý dědeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
27.4.13 07:54

@nurse.007 Já mám teď taky občas takové světlé,,hodinky'' kdy mi vůbec nic není, ale jen co si řeknu že j to divný a jestli je vše v pořádku tak mi je v zápětí zle a to si pak říkám že chchi ještě chvíli klidu, nebo se to snažim zaspat, někdy zajist piškotama :mrgreen: Jinak já si naopak říkala že teď mrňouse uvidim častěji, když si na mě dr. dohlídne, ale nechat mě čekat 3 týdny hned takhle ze začátku, to od něj nebyo hezký :mrgreen: Ale uteklo to rychle a já za 3 dny uvidim mrňouska, snad bude vše v pořádku…Utroš už jsem dodělala v úterý tak je zobu těhu vitaminky..Bylo by fajn kdyby jsme to taky trochu dohnali, alespon na tech 8+2 i kdyz budu 9+2 :) Snad se ta cukrovka nepotvrdí a konečně budeš mít pohodové těhu a vše bude v pořádku.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
2.5.13 21:15

@barca0140 @nurse.007

Ahoj holky, jsem cca 11 plus 5 po prvním IUI to bylo, chtěla jsem to urychlit. :mavam: Byli jsme Barčo taky o týden menší a pak se to srovnalo, tak uvidíš. Jsem ráda, že se vám daří, také myslím na všechny holky, které tu psali ve stejné době jako já. Sice nevím, jak to dopadne teď, našli mi trombofilní mutace, tak píchám každý den injekce na ředění krve a manžovi naopak nevyšla genetika, tak budu muset v 16tt na plodovku, nicméně život jde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
3.5.13 10:22

Ahoj holky, tak už jsem 3 dny po kontrole.. :) Nakonec jsem šla asi o hodinku dřív, prootže už od rána jsem měla špatný tlak a zvracela, takže jsem odešla z praxe dřív rovnou na oční, protože se mi na oku udělal vřídek a celé se mi podlilo krví, tak mám Episkleritis(zánět skléru oka) a kapu atb kapičky, ale už je to o hodně lepší a pak abych nemusela nikde courat po měste v tom nepoužitelnym stavu, tak jsem cinkla sestřičce a ona mi řekla ať přijdu hned.Tlak jsem měla 90/60 což mám teď pořád, ale snažim se fungovat co to jde..I když zvracim teda denně, dole mám 4kg a nevolnosti mě zlobí nonstop..Na utz už byla krásná fazolka s blikajícím :srdce:,byla jsem tak šťastná jak tam poskakovalo to srdíčko a miminko se mělo k světu. Podle utz jsme přesně o týden menší a odpovídali jsme 8+2 místo 9+2,ale dr. rikal že vzhledem k tomu memu cyklua pozdejsi ovu je to v pořádku..Teď v úterý mě objednal do nemocnice na genetiku, nejspíš screening, kvuli tomu jak se minule nevyšetřila ta příčina, tak bude určitě vše v pořádku, strašně tomu drobečkovi věřim..Jsem teď trochu nachlazená, škrábe mě v krku, tak asi doberu ten celaskon co mám doma, četla jsem že se v těhu může tak snad mi bude líp..Jinak příští kontrola u dr. nás čeká 28.5 a budeme 12+2 jestli to ještě trochu nedoženeme.. :hug: Holky strašně vám držím palečky aby bylo vše v pořádku.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
3.5.13 10:41

Ahoj, pěkná fotečka :* Někde jsem četla, že by vitamín C neměl denně překročit 600mg u těhotných, tak pozor na ten celaskon. Jsem byla taky nachlazená, asi 14 dnů, první krk zvýšená teplota 75,5, pak kašel asi 14 dnů, pořád mě lechtaly průdušky. Nic jsem nebrala, ani u doktora jsem nebyla. Nechtělo se mi trávit dopoledne s dalšími nemocnými. Takže jen: obklady, odvar z cibule s majoránkou a medem a na krk jsem papala vincentkové tabletky, ty jsou fajn, by ti udělaly dobře. Ten kašel jak pořád neustával, tak jsem podlehla a užívala teda vlastně Stodal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.5.13 19:50

Ahojte holky chodím se na vás sem tam kouknout a mám z vás obrovskou radost :potlesk: strašně moc vám to přeju :hug: :hug: a taky trochu závidím. Psala jsem si s vámi loni na podzim, taky jsme přišli o miminko v srpnu. Nám se bohužel další IVF neujalo :,(.
V podstatě jsem to už vzdala, je mi čtyřicet a už na další pokusy nemám čas, sílu a ani finance.
Všem vám držím pěstičky a dávejte na sebe pozor. Užívejte si ten krásný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
3.5.13 19:52

@Ornel tak to je hezké :-D. Já už jsem 14+2 pokud dobře počítám. Je to hezké jak se tu scházíme těhotné ve stejnou dobu :-). Tak hlavně samé dobré zprávy. Já bych si teda bohužel vodu brát nenechala. Mám špatné zkušenosti s vpichy do břicha. Jinak si taky musím píchám fragmin každé ráno.
@barca0140 krásná fotečka ;-). Neboj určitě to doženete. To zvracení mě taky už moc nebaví. Nemám to teda pořád, ale často je mi špatně jen nehubnu :-). Jen tak dál holky ať nám to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
3.5.13 19:59

@zandulka1973 ahoj pokud aspoň trošku můžeš tak to nevzdávej. Mě taky nevyšlo první IVF po potratu, ale další už se pěkně vyvíjí a jsem rada, že jsem do toho ještě šla, i když jsem si taky myslela, že už nebudu mít dost síly. Drž se já věřím na zázraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
4.5.13 16:26

Barčo, Nurse-moc vám to gratuluju a přeju ať je vše OK a hlavně ať to dotáhnete do zdárného konce. :kytka:
Mě teď MS hodně blbne, po… to bylo 4 měsíce dobré, teď si to dělá co chce, chodím na injekce agolutinu a teď mě dal nějaké léky na úpravu tak uvidíme, snad se to srovná
PÁÁ opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.5.13 22:16

Ahoj holky, moc Vám, těhulky, gratuluji :-) Je to opravdu velmi radostné :-) Na tuto diskusi jsem chodívala v roce 2011, kdy jsem velmi pozdně potratila/předčasně porodila (23. tt.) - bylo to hrozné období, nerada na to vzpomínám. Ale čas uběhl a já už mám 10ti měsíčního chlapečka, který mi samozřejmě dělá jen samé radosti. Držím moc palečky Vám všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
9.5.13 15:30

@nurse.007 Ahoj, no já taky stále váhám, jestli na plodovku jít nebo ne. Mám opravdový strach. Mám jít začátkem června a fakt nevím. Diagnostikovali nám na genetice možnost postižení 11% :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fany62
9.5.13 16:10

Ornel a nurse.007

Ahoj holky,
být vámi vůbec bych neřešila jestli na plodovku jít nebo ne, když ta možnost je, určitě na ni jděte. Vůbec nic to není a ani to nebolí. Myslím, že jde především o psychický blok. To mi přijde odběr krve horší. Věřte mi. A obzvláště bych na ní šla, pokud by mi řekli o riziku 11%!!! Vím taky, že plodovka nenalezne všechno, ale aspon napoví. Mě také nenašla vadu u malého malformaci plic, ale to zas našel UTZ. Holky, využijte vymožeností dnešní doby :palec:. Fany

• Citovat
  • Upravit
32
9.5.13 22:52

Ahoj holky, já Vám nedám odpověď na to, zdali plodovka ano či ne. Ale jen Vám řeknu ve stručnosti svůj příběh. Jsem v rizikové kategorii, protože mi je nad 35 let. První těhotenství jsem na odběru plodové vody byla, brala jsem to jako automatickou věc, nikterak jsem o tom nic nevěděla a ani mě to nenapadlo zkoumat, zdali je to či není špatně. Jednoduše jsem se řídila doktory, v tomto ohledu jsem plně oddaná. Po třech týdnech z čista jasna, bez předchozích nějakých problémů, po dvou prohlídkách a UTZ jsem začala předčasně rodit, nebo spíše potrácet (23. tt.). Nikdy se nenašel důvod, objasnění, proč se tak stalo. Dle pitvy byla malá v pořádku a dle následujících vyšetření u mě bylo také vše v pohodě. Velmi brzo jsem otěhotněla zas a na plodovka opět šla - pravda v té době už mě hodně lidí od toho zrazovalo. Naštěstí to dopadlo dobře a já donosila synka v pořádku (38. tt.). Teprve poté jsem slyšela různé zprávy a informace, že se v poslední době kupí mnoho předčasných porodů bez předchozích důvodů a v období do jednoho měsíce po odběru plodovky. Dokonce se prý od této metody ve světě ustupuje. Tak nevím, kde je pravda… Určitě bych se snažila k tomu najít co nejvíce informací a pročíst si nějaké zahraniční zprávy. Každopádně po odběru bych striktně!!! dodržovala klidový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
9.5.13 23:23

Tak já byla těhotná v 36 a 40 letech, a na plodovku jsem nešla ani jednou, nevím, ale proč zbytečně riskovat, je to hodně invazivní zákrok, ve světě se to už nedělá. Já měla riziko myslím 1: 200, ta procenta nevím, ani doktorka mě na to nehonila, má na to celkem rozumnej názor. Řekla jsem si ale o podrobnější ultrazvuk, jela jsem si do fakultní do Hradce. Doktor mě celou projel, vše zkontroval, a řekl, že mimi se mu zdá úplně v pořádku. A taky bylo :hug:.Moje kamarádka mi řekla, že jsem blázen, když na to nejdu, a když potratila v 16. týdnu, při dalším těhotenství na ni už taky nešla. Ale to si musí každý zvážit to riziko sám. Nikdo Tě nenutí, ta zodpovědnost je na TObě. Hrozné jsou obě možnosti, že půjdeš, a pak potratíš zdravé dítě, nebo nepůjdeš, a narodí se s pošlozením. Radši jsem na to nemyslela! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
10.5.13 17:07

Plně rozumím tomu, když chce někdo jít pro svůj klid. Já viděla kočku co po odběru plodovky druhy den nemělo miminko ani kapku vody a musela těhotenství ukončit. Já sama musela ve 12 tt podstoupit redukci ze tří plodů na jeden a ve 20tt amnioinfuzi a na doplnění vody a samotný vpich než se zacelí je riziko úniku. Každý musí jednat podle sebe já vím, že bych toto nepodstoupila je to opravdu můj psychicky blok a nebudu už riskovat vůbec nic. Jsem pod dohledem dr Vlašína což je pro mě kapacita tak mu věřím a on sám mi řekl, že by mě na odběr nepustil. Takže to je pouze můj osobní názor a jak píšete pokud se od toho upouští ve světě nevím proč tu to doporučují. No a odběr krve teda snesu i o půl noci ale tu bolest co jsem zažila při amnioinfuzi bych už ani zažít nechtěla. Tak hodně sil všem co v tom nemají jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty