Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já sem dneska 20DC a pořád ještě čekám na ovu..BT mám podezřele klidnou, bez skoků a dole, tak se jen modlim aby každým dnem vylítla nahoru a já v den očekávané ms našla //.Tak strašně bych chtěla letňátko ![]()
Ahojky všem, jak tak pročítám vaše články tak se mi chce znova brečet. I já patřím mezi ty které přišli o miminko, u nás to bylo naše rozhodnutí, ale stále se ptám proč a proč zróvna my.
Já byla ve 22.týdnu těhu.,když nám na genetice pani doktorka oznámila, že jsem prodělal Cytomegalo virus, tak jsme byla v šoku. vůbec jsem nechápala co to je v životě jsem o tom neslyšela, tak nám vše dobře vysvětlila. Je to virus, který prodělá spousta žen, ale jen pár žen v těhotenství, tento vir může ovlivnit postižení miminka, slepotu, hluchotu ale i jiná vážnější postižení. vbec jsme nevěděli co dělat, ptala jsem se kde mohla, četla jsem vše co se dalo. spousta lidí mi řeklo, že to postižení se nemusí projevit hned po narození, ale až v roce miminka. Nakonec jsem se rozhodli dát miminko pryč. bylo to a je stále hrozně bolestivé je to už 5 týdnu ale ještě to nepřebolelo, hodně sil mi dává naše malá dcerka, která bude mít v lednu 2 roky, aspon že jí máme. Musí být hrozné pro vás, když ztratíte první miminko, ale když je člověk zdraví je tady pořád naděje. stále si říkám jestli jsem udělali dobře a našeho chlapečka jsme dali pryč. Naše holčička se narodila 29.1. a chlapeček měl být 1.2. tak krásně by nám to vyšlo. Vím že je těžké se ptát, ale holky myslíte že jssme udělali dobře? stále do kola si říkáme co kdyby opravdu bylo nemocné, dokážeme se postarat a co naše holčička měla by zkažený život, musely bychom se stále starat o toho nemocného chlapečka. ach jo holky musíme bojovat.Moc toužím po dalším miminku, ta doba čekání až budeme moc je hrozně dlouhá.
Držím vám všem palečky at vám vše klapne!!!
Ahojky věřim že to bylo težký rozhodnutí a vůbec nevim jak já bych se rozhodla…Nám termín porodu vycházel na 5.3.2013 2dny po manželovích narozeninách byl by to krásnej dareček
a ted už se těšíme na další mimi a věřim že vše bude v pořádku
přeju Ti hodně sil a určitě s znovu brzo dočkáš
![]()
Jarčo-5 týdnů je zatím velice krátká doba, aby bylo nějak o moc lépe. My to máme 2 měsíce a stále se mě to zdá čerstvé.
Musím to prvně přijmout a pak se s tím i vyrovnat
.A tak to máme všechny…
Já myslím pokud Ti tohle závažné a velmi bolestné rozhodnutí mudr. navrhla, určitě věděla proč…
Taky furt hledám chybu, nebo co se mohlo udělat jinak, jaké by to bylo apod.,chce to se otočit, pochopit, že je to definitivní a jít dál…bohužel, ale je to tak.
Tak hodně sil
Je to všechno ukrutně smutné. Pokud chceme ale jít dál, musíme se snažit srovnat se s tím, co se stalo a neřešit coby kdyby, protože to už nezměníme. Nejvíce pomáhá čas, a pomáhá velmi rychle z mého pohledu. Každým týdnem je to lepší a lepší. A taky myšlenka na budoucnost, že to nakonec všechno dopadne dobře.
Posílám odkaz na cvičení, koho bolí záda jako mě, třeba vám to trošku pomůže:
http://cvicime.cz/…a/cviky.html
Zdravím,
bohužel i já potratila v 18tt. Jsou to skoro tři měsíce a stále to bolí a bolet to bude ještě dlouho. Bylo to naše první mimi a ještě po 2.IVF ![]()
Někdy jsou dny kdy to jde, ale někdy bych nejraději strčila hlavu do písku a jen a jen brečela
Umím se vžít do vaší situace. Já mám už 2 kluky, jeden je těžce postižený a ted v listopadu se mi měla narodit holčička. Ale bohužel to dopadlo špatně. Narodila se v polovině sedmého měsíce. Začala jsem hodně krvácet, takže jsem po abrupci placenty. Malá ještě žila 2 hodiny, ani jsem se sní nemohla rozloučit, protože mně operovali přes 2 hodiny. A ted mám výčitky svědomí, že jsem se sní ani nerozloučila. později už mě k ní nechtěli pustit.jsou to 3 měsíce a stále to bolí a hned to tak bolet nepřestane.
@Ghiotta To je moc smutné, je mi to moc líto.
Než se to stalo mně, vůbec jsem netušila, že se takovéto věci stávají, a to celkem běžně a často. Krutý život!!
@tehu3 ahojky možem sa ta spýtat že ked si mala 1:700 to je dost vysoka šanca ako to že sa potvrdilo downov syndrom ja som mala 1:198 a synček nemal podla amnio DS je mi to luto že ti to tak dopadlo len nechapem tie vysoke čísla, aj ja som prišla o mojho chlapčeka v šiestom mesiaci tehotenstva takže už vysledkov z amnio sa nedožil dostala som infekciu placenty ![]()
@žirafka Ahojky.Přišla jsem o miminko ve 20týdnu. Prostě přestalo být srdíčko, do té doby bylo vše v pořádku. Je to 5 měsíc, ale stále mě to tápí a trápit bude. Dělali mi vyšetření z krve v Gennetu a zjistili mi, že mám problém s krví, asi krevní sraženiny. Nebyla jsem ještě na gyndě, tak mi to ještě nikdo nevysvětlil normálně česky.
Mákm dvě děti a u obou jsem krvácela, bohužel teď to dopadlo takhle. Miminko bylo i podle pitvy v pořádku, takže jestli trpím nějakými sraženinami, tak se asi ucpal ten pupečník. Uvidím, co mi řekne doktorka.
Jinak mě se také špatně odpovídá na otázku jak se máš???
Většinou odpovím, už celkem dobře:-(
Ahoj, jsem tady nova a bohuzel musim rict ze 13.4 2011 jsem se taky musela rozloucit z nasim milackem
Me dr na gynde porad tvrdil ze je vsechno v poradku a najednou ze nemuze poradne videt hlavicku a tak nas poslal do porodky a tam se me zhroutil celej svet. Miminko nemelo zacelenou hlavicku a mozek byl na volno.VV neslucitelna s prezitim
Je to uz pres rok a porad neustala kazdy den myslim na naseho broucka ![]()
@lasenecicka Tak to je mi líto. A v jakém měsíci si byla???
Uz mam dve deti a tohle jsme chteli na rozmazlovani a muchlanicko.byla jsem ve 20tt vsechno bylo driv pohyby jsem citila uz od 15tt a nakonec tohle, stejne si myslim ze dr neco zanedbal, jenze pravdy se uz nedovolam a hlavne me to uz nepomuze.Bylo to pro me strasne tezky obdobi, chtela jsem umrit jen jsem brecela a neuvedomovala jsem si ze mam jeste dve deti, ale v tu chvili me to bylo jedno… ![]()
@lasenecicka Tak koukám, že jsme na tom životně skoro stejně. Taky mám dvě děti a taky jsem o miminko přišla ve 20tém týdnu. Mě tedy zase naopak drželi děti hodně nad vodou.
A ještě plánujete miminko?
My ano.
Ahoj holky, jestli něco zanedbal doktor už nikdo nezjistí já byla v 16 týdnu na kontrole přesně to bylo 16+0 a vše se zdálo v pořádku. No a na další kontrole 20+0 nebylo srdíčko a vývoj zastaven v 16tém týdnu. Taky nechápu jak je to možné musel umřít někdy hned po kontrole, protože celou dobu říkaly že je větší skoro o týden. Já jsem pohyby necítíla bylo to moje první těhotenství tak jsem ani nevěděla jaké to je a navíc jsem dost silná tak to se prý poznává hůř.
Ani mě se nechtělo žít měla jsem pocit, že se mi zhroutil celý svět no a na pitvě samozřejmně nic nepoznali, prý tam žádná VVV nebyla
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.