Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nurse.007 -už jsem pár stránek stihla přečíst
,musím hledat chvilky, kdy mám čas a hlavně klid si to vychunat
Na druhý díl se chystám a ještě jsem si stihla vyhlídnout dárek k narozkám pro malou -velkou přírodopisnou encyklopedii ![]()
@barca0140 -tak to je super, ať teplota vydrží nahoře
.A kdyby náhodou…víš, že je tělo znovu nastartováno správným směrem ![]()
Já celkem dobře teď za 2dny zvládla věci z kterých jsem měla obavu-zajít do mojí práce, poslat MM účetní, gratulaci a dárečkem pro syna, co se jí nedávno narodil syn/osobně by to asi bylo pro mě horší, protože jsou vzpomínky, kdy jsme se setkaly u MM v práci a manžel si liboval, mít 2těhule v práci/ a taky, jak chodím pracovně nakupovat, tak mě to vydává paní, co bydlí u našich v baráku a věděla, že jsem těhu..tak chtěla nakouknout, přes okýnko, jak mě porostlo bříško
..chudera, byla z toho špatná..omlouvala se a mě opět selhával hlas, slzy v očích, ale byla se mnou dcera..tak jsme to za chvíli převedly jinam ![]()
Děkuji holky za podporu, určitě ji budeme my všechny ještě mooooc potřebovat. Už to celé nechci moc rozebírat s lidmi v okolí, kteří to nezažili, tady je to jiné, vy víte jaké to je a co se teď s námi děje.
Jak se máte a jak se vám vyvýjí regenerace těla?
Já jsem konečně dostala 2.MS…40den, už jsem byla nafouklá jako balón a hrozila se, co se to zase děje. Jinak fyzička stále nic moc.
HILDO - Já zvažovala vážně, že půjdu k psychologovi. Pak jsem si to rozmyslela, protože nechci brát prášky a zatěžovat organizmus. Místo toho jsem si koupila permanentku do centra, kde chodím na masáže, do posilovničky - na běžícím pásu jen trochu rychleji chodím, víc to prostě nejde, taky na břišní tance, vibro stroj. Hlavně ty masáže moc pomáhají. A teď vím, že už psychologa nepotřebuji. Jen když vidím těhotnou z našeho vchodu, která má podobný termín, jako bych měla já, to mi moc dobře nedělá…se jí snažím vyhýbat. Zítra jedu na víkendový wellness pobyt pro ženy, tak se tam těším, určitě mě to zase o krůček posune, dát se co nejrychleji do kupy. Jsem 70 dnů po, tak možná ještě měsíc a začnem zkoušet nanovo.
Ahojky, moc se omlouvám teď toho bylo tolik..ani nevim co sem psala naposledy…Ani tak nějak nevim čim začít..Možná tím že sem dneska 9DPO a teplotka zatim krásně nahoře, tak zkusim zítra testit a v neděli radši ještě taky..Sice si spíš myslim že to nedopadlo, ale bylo by krásný kdyby jo..
Včera sem zašpinila, tak sem si říkala že mrcha dneska přijde, ale teplotka vyskočila a kde nic tu nic..tak sem zvědavá..Ms by po te vyvolávačce měla přijít do středy..Holky kéž by nepřišla a já našla na testiku //
Grafík vypadá takhle:http://www.womenzone.cz/…ca0140/grafy?…
Za další..8.října o týden dříve porodila moje nejlepší kamarádka..Nikdy bych netušila že to s ni budu takhle prožívat..Pamatuju si živě na to jak mi oznámila že je těhu už 3 měsíce a zjistila to až teď a já ji tolik záviděla, přitom tou dobou už sem taky byla těhu, jen sem to ještě nevěděla..Plánovali jsme jak budeme vozit kočárky, dělili jsme se o svoje příznaky, fotky z utz, sledovali jsme jak nám rostou bříška..Bylo to krásné období..Bohužel, pro mě to krásné období muselo skončit. První 2 měsíce byly kritický, strašně sem se bála jí vidět, mluvit s ní..Ale jakmile sem zvládla prvni kontakt, už to šlo..někdy lépe, někdy hůř…Poslouchala sem její bříško, vyptávala se na každou kontrolu jak mrňous roste..Pak to přišlo, volala sem ji aby si došla do školy něco zařídit a ona že je na porodnim sále ajsou oba v pořádku. Malinkej Mathias má 50 cm a 3040 g. Když mi ho dala do rukou byl to krásný pocit a já plakala..napůl štěstím a napůl žalem po našem miminku..Hodně holek mi říkalo že musim být skvěla kamarádka když sem ji zvladla byt i po tom všem takhle na blízku, ale mě to vše přišlo jako samozřejmost..Zítra je pustí domu tak to k nim jdeme zapit, ale ja radsi jen jednou sklenickou, kdyby nahodou ![]()
Další věc je že když už sem za ni byla v porodnici stavila sem se na gyn. ambulanci co je s těmi výsledky..Tak mi to sestra našla, vyjela mi propuštěcí zprávu z července a poslala mě do gennetu ať si to vyzvednu..Ovšem v gennetu neměli vubec žádný vzorek, tak vrchní sestra volala do porodnice jak se tohle vubec muže stat..Sestra v nemocnici ani nevedela co rict a jedine k cemu se doslo tak že se vzorek tkáně nejspíš,,zapomněl' odebrat, nebo se nechal někde v lednici na sále..Polilo mě horko a nevěděla sem jestli budu křišet nebo brečet..Oči sem měla skleněné a nevěděla sem co má dělat..3 měsíce mě natahovali, psychicky ještě víc ničili a lhali mi do očí že ty výsledky už budou a nakonec nebyl ani vzorek..? Dupinka už mi k tomu psala svoje a ja s ni uplně souhlasim..Tohle prostě není už možný..:( Ještě mi pak ta vrchní říkala že je to ohromna škoda, protože vše ukazovalo na vadu ledvin, které často bývají genetické..Teď prý nezbývá než jen čekat jestli se to objevi u dalšiho těhu a pkud jo ohlidaji si už vzorky..ale ja doufam že už se to nikdy opakovat nebude..:(
Takže to je ve zkratce co se odehrálo za uplynuý týden..Myslim že toho bylo až až..ítra už možná zkusim testik, ale velké šance tomu nedávám..Ale věřim že do Vánoc se zadaří..
JInak poslednich par dni stále brečim..Nevim pořádne proč, ale rozbrečí mě uplně všechno..Bylo by krásné kdyby to znamenalo těhu, ale taky si to mužu jen nalhavat..Mějte se krásně ![]()
Ahoj holky,
MM s dcerou jeli na hříbky, tak jsem zůstala sama doma, ty vycházky mě omezují
.Dnes nad ránem se mě zdál sen, že se nám dřív narodila holčička, ale byla úplně v pořádku, chovala jsem si ji..taky jsem si uvědomovala, že jsem oblečení po dceři dala pryč, ale to mě vůbec nevadilo…pak jsem se bohužel probudila, chtěla jsem usnout a do snu se znovu dostat..nepovedlo se. ![]()
@barca0140 -tak co testík, jak to vypadá
,moc držím, aby s eto co nejdřív povedlo. A ty výsledky, to není možné
…to je bez komentáře.
Však při dalším těhu, budeš hodně hlídaná, stále se na vše ptej, nech zkontrolovat, vynuť si častější kontroly.
@Ornel -doufám,že si víkendový pobyt užila, správný přístup, taky se snažím hledat radosti.
Ale i přesto mě přepadají chvilky, kdy si myslím, že to nikdy nezvládnu, nevyrovnám se s tím, když pomyslím na vánoce je mě hodně úzko
.
Jinak regenerace těla-už jsem si doma začala cvičit, na spodní bříško, to ještě omezuju, to mě bolí, jestli děloha ještě chvíli chce, končím šestinedělí, poslední 2dny mám pocit jako bych to měla dostat, tak uvidím, v úterý jdu na kontrolu k OG. Dokonce jsme s MM naťukli téma dalšího dítěte, mu se nechce podstupovat další rizika spojené z těhu, má o mě strach, ale je asi vidět, kdybych chtěla, tak by snad do toho šel. Ale já mám v hlavě zmatek, chvíli chci moc, pak zas ne, že to nechám, tak jak to je. Protože myslím, že tím rodinu omezuju už dost, vlastně 1 a1/2roku jsme chodili do CAR než se zadařilo/nervy, peníze, marodění, zaml. těhu/,pak těhu/další určitá omezení pro rodinu/navíc také jsme nebyli u moře 2roky a malá by tak chtěla, nemůžu s ní absolovat výlety, co pořádá paní uč.,moc ji to mrzí..No mám v hlavě absolutní guláš, vypadá, co asi vím, že nechci chodit znovu do CAR…čekám, jak mě bude až v listopadu začnu chodit do práce.
Tak holky, dejte tělíčka dokupy a hus do toho
![]()
@barca0140 Už taky netrpělivě čekám, doufám že ti to vyjde!!!
@žirafka 76 Jsem stejný ročník jako ty a žádné dítě ještě nemám. Takže vím, že se musím co nejrychleji dát do kupy. Horším strašákem je teď totiž pro mě budoucnost, než to co se stalo. Bylo to strašné, ale už to nezměním, kdybych tisíckrát chtěla. Musím to dokázat a mít dítě. Uvidíš za 1-2 měsíce, uvidíš vše jinak. Holt na nás se teď snesla smůla, ale ta zase odejde uvidíš. Já to dalších pět let nevzdám a budu bojovat. A na dovolku určitě jeďte, třeba na Slovensko, taky je tam krásně. Na moře do bezpečných lokalit je již asi pozdě, ale třeba ne.
Já už jsem psychicky připravená, ještě to tělo trochu pokulhává. Asi se spíš bojím, že je ještě brzo, že děloha se ještě stahuje. Ještě chvilku počkat musíme, alespoň měsíc. Ale stejně to asi nepůjde a budem odkázáni na CAR, to bude nová zkušenost, ještě jsme tam nebyli.
Wellness víkend byl moc fajn. Zase malé zjištění, malý krůček, že už můžu chodit cvičit zumbu a tělo nebude protestovat.
Tak holky dneska 12DPO a testik sněhobílý..tenhle měsíc sem si nedávala ani moc nadějí že by to vyšlo..Spíš mi je divné že mi už pár dní není nejlíp od žaludku, mám zácpu, nafouknutý bříško a od dnešního rána bílý hustý výtok a na čípek už skoro nedosáhnu a je krasně uzavřeny..Koukala sem na testiky z minula a dušíka sem měla až 19DPO a až 25DPO byli čárky skoro stejné..Do středy mám dostat ms, tak snad aspoň dojde pokud nejsem těhu..Kéž by se to tělo a cykly už srovnaly.. ![]()
Doufám že se vám vede krásně..Jinak moje nejlepší kamarádka před týdnem porodila..Mají krásného chlapečka Mathiase, nějak mi to nedalo a plakala sem když mi ho vložila poprvé do náručí..Snad i my všechny se toho krásného pocitu brzo dočkáme!! ![]()
@barca0140 -tak uvidíš, ještě je čas ![]()
Já dnes byla na kontrole u svého OG, tak jak jsem si nebyla jistá, tak to byla MS.Do práce jdu 1.11..I jsem se z mudr bavila, kdyby NÁHODOU jsme se rozhodli do toho ještě jít, tak že by byli častější kontroly pro mě ideál 1× týdně a taky něco říkal o tom stehu, co se dělává a 14dnech v nemocnici.Ale jsem mu říkala, že mám v hlavě stále guláš, počkám, co se mnou udělá práce, kam mě to posune. ![]()
Jinak potkala jsem jednu známou, co jsem ještě neviděla o té doby a ta mě řekla-že mě asi není druhé dítě dané
-nic víc, přitom držela v ruce kočár a měla zamlklé těhu8tt v té době jako já v loni. Nechtěla jsem slyšet slova útěchy, ty jsou na nic a tohle také ne…Dnes tchýně také, že kdy jdu do práce, že to bude dobré
,ona vlastně se vůbec na nic nikdy nezeptala, dělá se, že nic.Moje mamka se ptala jestli už vím výsledky, jsem to přešla, vím to měsíc, ale nemám už potřebu o tohle s ní probírat.
Tak se holky držte a doufám, že občas uvidím i pozitivní zprávičky
.
NURSE-mě dělá dobře, když si přečtu kousek z té knihy-Andělé v mých vlasech, je to takové pohlazení po duši, už jsem okukovala 2díl.
Jo a taky jsem byla na pojišťovně, aby mě proplatili I. screening, tak zas otázky jestli jsem těhu a jestli mě zjistili při UTZ něco špatného. Musela jsem mít udělenou vyjímku, protože při žádosti o proplacení musí být i průkazka. Co jsem uvítala, tak mě dali 2×vitamíny pro dceru-marťánky, tak aspoň něco příjemného. Tak se to snad pomalu vše uzavírá, ale bohužel né v mé hlavě ![]()
No to by mě asi hodně dostalo, kdyby mi někdo řekl, že mi dítě není dáno
![]()
Ahoj holky, tak sem zpětně pročetla co se dalo.Ms mi dneska v noci dorazila v plné síle. Od 1h ráno sem skoro nespala, krvácela sem jak blázen a pěkně to bolelo..Hned po 5ti hodinovym shonu v nemocnici sem doma lehla úplně vysílená, dneska toho bylo opravdu moc, hlavně velké vizity takže vše muselo být tip ťop..Jinak moje nej kamarádka i spolužačka mají porod za sebou, vše v pořádku..Pořád si občas řikam, proč sem to nemůžu být já ta po porodu s miminkem..I když by to bylo až za 2 měsíce..Taky mi někdy přijde že sem tak dobrá kamarádka a opora, že tím ubližuju sama sobě. Pro tu mou dobrou kamarádku co je už týden po porodu se můžu přetrhnout, vše co potřebuje ji zjistim, ve všem ji vyhovim, pomužu..kolikrát kvuli tomu nemam čas ani sama na sebe a svoje věci a stejně si přijdu až odstrčená..Ale moc doufám že si to krásné obletování osttaních s miminkem taky užju..I dkyž já to měla vždy tak, že sem se mohla pro ostatní roztrhat, ale když sem potřebovala pomoc já, neměla sem nikoho kdo by mě byl oporou..Stejně tak jako v tom červenci, kdy sem musela na UPT, nikdo mě nechápal a všichni mi jen opakovali nám mnoho známých frází, které mi spíš ještě víc ubližovali, než aby mi pomohli..Ale tady i mezi,,cizími,, lidmi sem našla větší oporu než v mých blízkých..Psychicky už od dost lepší, i když poslední týden byl dost perný, hlavně kvuli těm porodům..Takže to na mě opět vše spadlo, ale už se z toho pak dostávám mnohem rychleji..I když na našeho andílka nikdy nezapomenu..
@barca0140
Musí být velmi těžké starat se o kamarádku a být tak v kontaktu s miminkem. To je velmi silné kafe na psychiku. To nevím jestli bych zvládla. Nevím jestli si opravdu neubližuješ! No ale těžko asi můžeš říct kamarádce, že teď se o ni nebudeš chvilku zajímat. Určitě to zvládneš, ale budeš mít delší proces uzdravování, což je škoda. Doufám, že ti to kamarádka bude schopna a ochotna vrátit.
Zvažuji, že po 3MS začnem znova zkoušet, není to brzo?
@barca0140 -jak pomáháš kamošce, tak to zas nepřeháněj, žij hlavně svůj život
.Záleží, jak to cítíš. U nás byla kamoška z ročním klukem a dcera si s ním tak hrála, tak ji to bavilo..tak mě to bylo tak líto ![]()
@Ornel -mě říkal mudr.,projít 3 MS. ![]()
Občas to až nedokážu rozlišit..Mám takové smíšené pocity a říkám si jestli mi to opravdu dělá víc radost než že mi to ubližuje..Ale chodim za ní jen občas, potřebuje teď odpočívat a sbližovat se s miminkem a se vším kolem něj..Ještě k nám chodí jedna známá..Malá už má 3 měsíce a musím říct že ta frekvence narozených dětí se kterýma sem teď ve styku je dost vysoká, až se občas bojim že se z toho psychicky složim a nevydržim to..Tchýně dcera už měsíc počítá zbývající dny do Vánoc a tím i dny do mého neuskutečněného TP ![]()
Ms dneska druhý den, pořád se svíjím jak žížala a dost krvácím, tak snad se to uklidní, ale myslim že zitra už to bude o dost lepší a budu to mít max.4 dny..Kéž by teplotky vydržely dole pak byla ovu a pak zůstaly 9 měsíců nahoře..
Jen nevim jestli mám otravovat dr. cca za týden aby se mi podíval na vaječníky zda-li je tam folík..ale asi je to zbytečné..buď to vyjde nebo ne.. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.