Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116
19.9.12 12:19

@nurse.007 -i já se přesvědčila, že mozek-paměť je pěkná potvora, připomíná vám takové maličkosti a nepodstatné věci, za jiných okolností by vám to bylo jedno a hlavně vůbec by nám to nepřišlo na mysl.
Včera jsem byla na kontrole u svého OG, děloha ještě trošku zvětšená, ale čistá. Cvičit ještě ne.
No ukázala jsem mu novou zprávu a říkal, že mimčo bylo OK. Takže vlastně proč se to stalo se nedozvíme :| Že víc se nezjistí.
A shodou okolností mě přišel i email od lékaře k němuž jsme chodili na genet.UTZ,napsal mě velmi hezký email, poslala jsem mu také zprávu a napsal, že už do porodnice mě přivezli otevřenou na 4cm a za 30-40 mě praskla voda a to už se opravdu nic nedá dělat, ale to už nešlo ani před tou vodou, dle primaře. A co už mě říkalo více lidí, co zná někoho, komu mimčo zachránili 24-28tt a je moc postižené nebo nemocné. :,( Ještě jsem mu doposílala zprávu o mimi, ale to jen pro pořádek, snažil se mě povzbudit a psal ať se hlavně neobviňuji, že jsem to nemohla ovlivnit, že při tak ultra rychlých případech, se to většinou nezjistí proč… :zed:.
Takže závěr-laboratorně, já OK, mimčo také.
Tak nevím PROČ, mě tělo ZRADILO :! :,( Říkávám, že příroda ví co dělá, ale tady si myslím, že NEVĚDĚLA!!Ani netušila, jak obrovsky mě zranila…
Tak se snažím dívat dopředu, i to mě mudr doporučoval a přál. Ale nevím, jak rychle se mě podaří otočit a jít dál :zed:,naučit se radovat z věcí, které mě dřív těšily.
A lidi kolem, ten kdo neprožil něco podobného nemůže nikdy pochopit co cítíme :,(
Dnes se mě zas jeden člověk ptal, jestli jsme ho viděli :andel:

Tak se držte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
19.9.12 13:55

@žirafka 76 Moc mě mrzí že se to stalo takhle zybtečně..ale na druhou stranu ja puvodně chtěla aby něco našli, ale teď si spíše přeji aby nic nenašli..Sice to bude bolet pokud zjistí že mimi i já jsme byli v pořádku, ale budu vědět že to byla náhoda..než aby přišli na nějakou vadu nebo nemoc u které bude riziko že se to bude opakovat..Napsala si to moc hezky..Myslim že kterákoliv z nás něco napíše, vždy to bude dost podobné s tim co proživáme každá..je to strašě spajý..ty emoce, to myšlení, uvažování po takové životní situaci..
Ms pořád nikde..sem 32DC..přitom mi dr. před tydnem řekl že ms by měla přijít každým dnem, jelikož sliznice je narostlá..těhu bych být neměla..byl jen jeden nechráněný styk za cele ty dva měsíce a to cca před měsícem a to bylo před 1.ms po revizi takže je to nemožné..cca 10.srpna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.9.12 14:09

Ahoj všem
holky to je zvláštní, že všechny máte výsledky tak brzo. Nám doktorka v porodnici řekla, že výsledky budou za tři měsíce, mám se prý na konci října objednat aby mě vzali v první polovině listopadu.
Jsem zvědavá, jestli to bude k něčemu a dozvíme se PROČ?
Co jsem zatím slyšela z okolí tak v hodně případech kdy došlo k zamlklému těhotenství bylo vše v pořádku a stejně to nedopadlo achjo.
Já se teď potkávám v práci s kolegyní která taky přišla o miminko v zimě a když vidím, že na tom je pořád dost blbě tak si říkám, jestli to někdy bude lepší. Zatím jsem jak na houpačce jedn den dobrý a druhý den stačí zmínka a už mi tečou slzy.
:,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
19.9.12 14:16

@zandulka1973 Jéé tak koukám že máš stejné obavy(otázky) jako já..Nezoufej, snad tě trošku uklidnim..Taky sem byla nesvá z toho že to tolik trvá, ale když sem před týdnem volala do nemocnice tak mi řekli že to trvá cca 3 měsíce, protože se to posílalo ještě do Prahy do gennetu a pak až přijdou vysledky tak se mam objednat k dr.,což by mělo být nejdéle do poloviny října který nás pošle na genetiku a případně se to bude řešit tak sem taky zvědavá..Jen aby to rychle uteklo..i když to září mi utíká poměrně rychle tak aspoň něco..:) Držim palečky aby to co nejdříve poslali..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
19.9.12 17:41

Ahoj holky. Tak to stále cítíme všechny stejně. Já výsledky taky ještě nemám a ani nevím kdy se něco dozvím. Dneska jsem byla na druhé návštěvě nového OG a hned mi dělal stěry a říkal, že výsledky stěrů budou za 4 týdny. Zatím mám neschopenku do začátku října tak uvidím jak to půjde dál.

@zandulka1973 ono to určitě bude lepší, ale myslím, že až bude další těhu a zdravé miminko. Pak si myslím, že se nám uleví, ikdyž nikdy nezapomeneme. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.9.12 08:53

Holky, vy aspon nejake vysledky mate, i kdyz musite cekat…u nas se to uz uzavrelo, nic nevim a nikdo uz mi nic nerekne..tak musim doufat, ze to byla nahoda..kazdy je hned hotovy s tim, ze kdyz uz dite mam, jsem v poradku, zamlkly potrat a tohle se Zuzankou je asi normalni…no, jak pro koho…

Vcera jsem mela extra blby den - moje tehotna kamaradka (asi 23. tyden) vyvesila na koniku fotku zavinovacek a ja jsem si nebyla jista, jestli jsou to ty po Honzikovi nebo ne. Kdysi jsem ji davala veci po synkovi, ale pak o mimi prisla, tak mi je zase vracela. No a pod tou fotkou byl komentar „zavinovacky ani nevim po kom“…ony to nakonec asi ty nase nejsou, ale v ten moment, kdy jsem to otevrela, jsem byla zrala na infarkt…pritom takova kravina, zejo :-)

A ještě, abyste přišly na jiné myšlenky, vám napíšu, co ten můj rozumbrada :-)
Byli jsme v obchodě pro koblížek. Před krámem mu říkám „ne, že ti to zase upadne, to bych to musela vyhodit a další už ti nekoupím, protože už nemám žádné peníze“…na to mi odpověděl „mami půjde do práce a budou penízky“, tak mě to potěšilo, jak tomu rozumí…načež se šibalsky kouknul a řekl „kartičku máš?“ :-D

Tak na vás holky myslím, ať je brzy lépe, ať pro nás zase svítí sluníčko.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
27.9.12 19:11

Ahoj holky, rozhodla jsem se vám napsat. Někdy tu chodím si číst, jak se máte, sama jsem psát nemohla, musela jsem se se vším srovnat první sama. A musím říct, že se to pomalu daří, ještě tak možná před 3týdny jsem zvažovala odbornou pomoc psychologa, místo toho jsem začala chodit na masáže (bolely mě strašně záda), kosmetiku ap. a hned je všechno trošku lepší.
30.7. jsem zjistila, že necítím pohyby, běžela jsem ke gynekologovi…miminko bylo mrtvé, byla jsem ve 27tt, velikost plodu 24tt, ihned jsem jela do nemocnice, kde mi napíchali břicho. Po dalšich útrpných 15 hodinách jsem porodila, byl to neskutečný horor, jak samy víte. Mimi mělo 560g, takže podle nového zákona jsme mu museli zařidit neco jako pohřeb v pohřební službě…čekáme na urničku. No možná už jí manžel má a tají to přede mnou, protože už jen je to dva měsíce, a já se ho bojím zeptat. Geneticky bylo v pořádku, prý jsme jen měli strašnou smůlu, přestalo fungovat okysličování, což znamená, že se např. omotala pupeční šňůra, nebo se dostala do arterie sraženinka.
Nechtěla bych vás těmito informacemi rozrušovat, spíše povzbudit, že se to časem překoná, jak se to začíná dařit mně. Začínám se upínat spíše na budoucnost a tu bych s vámi chtěla řešit. Kdy začít znova, co užívat ap. Začala jsem už zase chodit do práce, i když ještě nepracuji plnohodnotně, chodím na břišní tance - tam každým týdnem cítím fyzický posun k lepšímu, ze začátku ty záda fest bolely.
Prý mám čekat 6 měsíců.......asi to nevydržím. Možná jak ucítím, že je tělo zpět ve formě tak to přehodnotím. Čekám na druhou menstruaci, první se dostavila po 4 týdnech. Ale vzhledem k tomu že první těhu nastalo po hormonální stimulaci, tak jsem zvědavá jak to půjde.
Byla jsem už i u léčitele, ale nic se mnou ještě neřešil, byla jsem ještě v 6-nedělí, tak mi jen doporučit vitamíny New life, že obsahují přírodní železo. Že některé doplňky obsahují železo, které tělo nedobře přijímá. Přece jen ztratila jsem půl litru krve, tak je železo na místě.

Určitě všechno překonáme a nakonec bude dobře. Tak zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
27.9.12 19:34

@Ornel Tak tě tu, leč nerada vítám mezi námi..:( Ráda slyším že se cítíš po psychické stránce líp a že myslíš na budoucnost. Já se konečně také cítím líp i když po fyzické stránce tělo pokulhává a uzdravuje se déle než sem myslela :nevim: Určitě se nám může svěřit se vším co budeš mít na srdci, s tvými dotazy i otázkami a budu držet palce aby bylo co nejdříve vše v nejlepším pořádku a aby se brzo podařilo další mimino, tentokrát už zdravě donošené :hug:

Jinak holky dneska 40DC a ms pořád nikde.Ale minulý měsíc bez ovu tak je prý možné že 27DC to krvavé třídenní špinění bylo ms. Jestli jo tak mám pdole teplot krásný nájezd na ovu, ale to už sem měla i minule a nakonec nic..:-/ Přišli mi od kamarádky ovu testy, pozitivni zatim neni, ale jen o něco slabší než kontrolní čárka tak doufám že se vybarví..Už si nedáváme s přítelem pozor, ale snažit se začneme až další měsíc..Výsledky pořád nejsou a mě to akorát jen stresuje..Pokud se najde vv vada tak jako tak bude nějaká pravdepodobnost že se to bude opakovat, takže budu věřit tomu že už to dopadne jak má. A jak se vám jinak vede..? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
27.9.12 19:46

@Ornel ahoj tak vítej v této smutné diskuzi. Já se taky už cítím lépe teda s tou fyzičkou je to horší jsem baculatější, ale dá se to až na datumy. Soustředím se taky na budoucnost a těším se, že se to snad brzo povede a nebude se smutný konec opakovat. Taky nám řekli at počkáme 6 měsíců, ale v CARu říkali i 4 tak už se od konce šestinedělí snažíme no. Tím, že jsme předtím byli po IVF si to asi můžeme dovolit :)

@barca0140 já mám dneska 31DC a taky nic ještě počkám týden pak se zkusím testnout a když ani tam nic nebude tak navštívím dr, ale i dřív se mi stalo, že jsem měla zpoždění tak zatím to moc neřeším a mužík má radost, že můžeme trénovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
27.9.12 20:06

@Ornel -vítej,i když bych raději vítala na jiné diskuzi :( Mě také 3týdny bolely záda, ale vypadá, že je to už OK.
V sobotu to bude měsíc :,( :andel:,,,ještě bohužel nebyl den bez slziček, zatím se ještě najdou situace a myšlenky, co mě naženou slzy do očí, udivuje mě stále, jak mozek si pamatuje události, které by jinak vůbec neregistroval.
Stále se to ve mě mlátí, nahoru, dolů, však to znáte. Hledám si malé pozitiva, malé radosti. S manželem máme zítra výročí svatby a budu babičce péct na oslavu, tak to je to na co se těším :kytka: Také doma dělám generální úklid a vyhazuju, nebo rozdávám spoustu věcí po malé..
Jinak stále špiním, někdy málo někdy o trochu víc, ale myslím, že to zas dopadne jak loni po zaml. těhu, kdy mě OG musel dát injekci agolutinu na dočištění.
@barca0140 -zdravím,a před tím už jsi měla MS normální?.Mě mudr říkal, že to může být ze začátku slabší, před 3dny mě trošku pichalo ve vaječnících a od té doby trošku víc špiním, ale MS to myslím, není, jak jsem psala hodně se to podobá průběhu po ZT.Kdy říkal, že sliznice se pomalu odlupuje, že to je jak u cibule, ty vrstvy..
Teda, na vysledky, to máte dlouhé čekání :think:
Tak holky, se snažme hledět dopředu do budoucnosti a naučme se radovat z věcí, které nás těšily dříve :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
27.9.12 21:50

@nurse.007 Budu držet palečky aby to nebylo zpoždění, ale začátek snad už bezproblémového a krásného těhu a i kdyby ne tak snad to do konce roku dopadne nám všem :)
@žirafka 76 První ms sem dostala 39DC(od revize),krvácela sem jak blázen, nejspíš sem se ještě dočišťovala.3 dny to bylo dost maso, takhle sem v životě nekrvácela a dost sem omdlívala a nebylo mi nejlépe, pak sem krvácela střídavě asi ještě týden což způsobil ten můj zánět v děloze který sem měla. Ovu nakonec asi nebyla, holky říkali že když enni ovu, tak tělo produkuje méně progesteronu takže to klidně mohla být ms.27DC sem zakrvácela, pak nic a 29DC sem znova zakrvácela, ale nic víc. Asi týden předtim sem byla u dr. a ten řekl že je sliznice krásně narostlá a vysoká tak bych měla čekat ms. Těhu určitě nejsem jelikož mám teplotky dole a příznaky žádný..i když bych byla nesmírně šťastná, ale muj dr.asi ne :mrgreen: Chtěl počkat až budou ty výsledky, ale mě to přijde sakra dlouhá doba, přeci jenom už to budou 3 měsíce za dva týdny :nevim: Tak uvidime co zitra teplotka a ovu testik, pokud nic a ms se nedostavi tak v pondělí zavolam dr. a skočim k němu a nejspiš na mě mrkne a něco mi pichne na vyvolani.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.9.12 23:04

Ahoj hokky, čtu vaše příspěvky, a brečím u nich..hodně z vas je silných..taky jsem měla dva potraty, jeden asi v 9 adruhý 13, ale nastěstí mam teď dve krásné děti…přeju všem zdraví a krásná miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
28.9.12 09:47

@barca0140 ahoj tak mrška večer dorazila přesně dva měsíce po revizi a měsíc od první MS. 31 DC.No tak jedeme dál, aspoň vím, že to dole nějak funguje. Asi zkusím taky měřit teplotu jen v tom mám trochu zmatky jak se pozná ta ovulace. Hlavně at jsi taky v pohodě a výsledky budou určitě ok neboj.

@kjajka ty jsi přesně človíček co nám dodává na pohled do budoucnosti naději a sílu. Děkujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
28.9.12 10:13

@nurse.007 Jee to je škoda, ale tak alespoň že u tebe vše funguje, to jsou dobré zprávy..Mě pořád dost mrzí že mě nenechali porodit když měli, takhle mi místo toho uděali docela riksantni zakrok na poměr stáří těhu a velikosti plodu :( Tak se snad dá tělo dokupy..:( Já sem dneska buď 41DC nebo 15DC, ale teplota ještě spadla a čípek je pootevřený tak si myslim že ovu bude a sem toho 15DC, kéž už by se to taky ustálilo :) Jinak ovu z grafu je bohužel poznat až zpětně :( Ale existuje symptotermalni metoda, kde je hezky popsaný jak poznat ovu podle ruznych priznaku. JInak na wz si zapisuju teploty a přiznaky do ms kalendáře a dělá mi to i grafik :)
 http://www.womenzone.cz/…ca0140/grafy?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.9.12 23:19

děkuju, moc me to těší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty