Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zandulka1973 -mě říkaly teď taky lidé, že ještě můžeme mít dítě, mám čerstvých 36let.Ale já nevím jestli máme tu sílu, jedno dítě máme a strašně si toho vážíme, když jsme ji čekali, tak jsme ještě neměli internet, tak jsem neměla žádné info a možná to bylo lepší, byla jsem v klidu. Teď když net máme, tak vidím, jaké obrovské štěstí jsme měli, máme ji po KET/vložili mě 4emb, z toho 3nedostat. vyvinuté a jedno ok
/.Do dalšího pokusu v CAR nejdeme, necháme to osudu.
A možná ty 3znamení-1.před rokem zamlkl. těhu,2.teď syndrom odcházejícího dvojčete v 8tt a 3.-odchod našeho milovaného andílka v 23tt
,znamenají, že nám je asi určeno mít jedno dítě…
MM se o mě bojí, skrz zdraví a nevím zda bych to vše zvládla, strašně bych se bála, ale kdybych neměla žádné dítě určitě bych do toho šla
.
Tak holky bojujte, já vím, že žena tu sílu má
,ty nádherné pocity za to stojí
a jsem strašně vděčná, že jsem aspoň jednou tohle mohla a můžu zakoušet ![]()
@nurse.007 -po knížce kouknu.Je dobře, že se těšíš na další těhu a věříš
,protože si myslím, že psychika je 80% úspěchu ![]()
@žirafka 76
stara urcite nejsi-spis zalezi jak se na to citis- me je taky 36-prisli jsme uz o 2 miminka-jednou v prosinci2011 ve 24tt a ted v cervnu ve 20tt…bolelo a boli to strasne, ale ja to proste musim zkusit znovu…proste musim…
zadne decko nemame a tak proste doufam ze to uz vyjde ![]()
Ahoj holky..Tak sice mi dneska vyšel 100% pozitivní ovu testik, ale na utz u dr. nic nebylo..žádný zralý folík chystající se na putování..Výstelka sliznice prý taková střední. Ještě mi radši nechal udělat těhu test, ale jak sem předpokládala byl negativní a tak mi píchnul Agolutin..To špinění 27DC ms nebyla, tím pádem sem 46DC a teď budu čekat 14 dní na ms..Snad dorazí dřív, ale hlavně aby dorazila..Výsledky stále nejsou což znepokojuje i dr..Byl na mě dneska moc hodnej, cítila sem že ze mě cítí to zklamání a nejistotu a soucítíl se mnou..Ani mě tak nemrzí to že se nám odloží snažení, beru to tak že se snad dám zdravotně ještě více dokupy, ale strašně mě mrzí že mám pocit že sem nějakým způsobem jako mladá žena selhala..že nic nefunguje jak by mělo..Sedim tu a brečim, opět na mě vše padlo..A to sem poslední týden byla konečně plná optimismu a odhodlání do budoucna, ale tohle mě opět posunulo kus zpět.. ![]()
@zandulka1973 Známá porodila zdravou krásnou holčičku a bylo jí 42 a partnerovi 45let..Těhu měla úplně bezproblémové jen ji více kontrolovaly, takže staří nejste, to se neboj..Budu držet palečky aby se vám to konečně podařilo a vy se dočkali svého vysněného miminka ![]()
@barca0140 -třeba potřebuje Tvoje tělíčko více času, aby se z toho zpamatovalo
,určitě to neber jako selhání, vše chce svůj čas.
Možná Ti později, pokud by vše nešlo tak jako před tím, udělá testy na AHM/jak pracují vaječníky, ale i holky s výsledkem 0,52,dokázaly s léky vyprodukovat vajíčka a otěhotnět
.A mě mudr. říkal, po neúspěšných pokusech CAR, že je i důležité, že víme, že mé tělo dokáže otěhotnět..
Tak hlavu nahoru, zkus mateří kašičku, není moc dobrá, ale holky s nízkým AHM ji braly, tak ji na podporu zkus, něco si o ní přečti a uvidíš.
@Papia -myslí a duší se na svůj věk necitím i fyzicky je to v pohodě, mám ráda sport,,,ale prostě po tom 35roku mám větší strach a respekt.Ale jak jsem psala, kdybych dítě neměla, tak zatím určitě jdu přes vše..
Moc chápu, že musíš, měla bych to stejně
Přeji, aby do třetice vše došlo až tam, kde to správně dojít má, do šťastného konce…Já myslím, že smůly a trápení už máš vybráno v životě dost.
@nurse.007 -knížku jsem si koupila, tak se těším až budu mít čas a pustím se do ní. Měli tam i druhý díl, tak uvidím…
@žirafka 76
tak uvidis-treba jeste naberes odvahu-chce to chvilku casu…ale taky jsi si toho uz vybrala az dost ![]()
bude lip
musi
![]()
Holky já vim že to sem uplně tak nepatří..ale ja sem z toho fakt úplnej jelen..
Včera po dopsání příspěvku sem ještě koukala na ten těhu test a myslela sem si že mám vidiny.Tak koukám dneska ráno na pořádném světle a v testovací oblasti je slabý proužek..Žádné naděje si nedělám jen to vubec nechapu, jestli se mi to jen nezda..Je to mamatest v plastu s citlivostí 10..Jinak ovu testiky včera oba pozitivní..A kolem 3 hodiny sem hlavně v levém vaječníku cítila nepříjemnou intenzivní boelst, která trvala asi 20 minut a do te doby mam klid..Občas to lehce zabolí..Čípek je vysoko, zkrácený a strašně měkký..A teplota dneska stoupla o 5 desetin..Vůbec nevim co si o tom myslet..
Fotka:nahoře ovu tetsiky, dole těhu test od dr.
@barca0140 no asi bych si došla na krev protože ten těhu test je jasně pozitivní. ještě bych zkusila mamatest proužek
původní hcg už to asi neni ne ![]()
@barca0140 Hele nektere tehotenske testy nekdy reaguji jako ovulaci. Me taky v dobe ovulace hodil ducha i tehotensky test, ale tehotenstvi to neznamena.
@barca0140 jéjda
,jak píší taky bych zkusila mamatest, ten obyč za 30kč a hlídat jestli je čárka v limitu. Podle výsledku bych šla na krev
.Myslíš, že by mudr těhu teď nepoznal? Na UTZ, by ještě nic vidět nebylo, to tak od 1000výšky HCG, dřív ne.
Mamatesty doma má ty proužky, tak zkusim zitra rano udělat, prootže ráno už sem čůrat byla, teda aspoň myslim…Jinak zbytkové už to být nemůže, protože už v srpnu sem měla testik uplně negativni bez dušíka..O tom že těhu tetsy můžou zaznamenat i ovu sem slyšela a to by bylo asi více pravděpodobné než těhu..Jen mi nejde do hlavy že by dr. neviděl na utz folikul, i když mi holky říkali že i když sem měla teprve tetsiky poztiivni že ej možný že se vajíčko už uvolnilo a dr. ho pouze neviděl..Pro jistotu jsme na to včera hupsli a ja šla hendka spát a ráno vyskočila ta teplotka na 36,9..No sem zt oho jelen, ale jestli to bylo ovu tak doufam že je vše na dobré cestě..Ale moc se k tomu nepoutám, spíš si ymslim že to tentokrát nevyšlo a snad další měsíc už to dopadne určitě!
![]()
@barca0140 -pokud by byl folikul na vaječníku, tak byho viděl, v děloze ještě ne /pokud byl oplodněn/- je to brzo, tam to záleží na hladině HCG.
Teď sem dělala další ovulační test a už je 21 hodin pozitivni..Ty testy ma plno mých kamarádek a je na ně prý spoleh, jsou s nimi spokojené..Takže sem z toho opravdu blázen…
@žirafka 76 Já jsem skoro v půlce knížky a moc se mi líbí. Druhý díl určitě koupím taky ![]()
Holky tak poprvé od revize mám teplotky nahoře..Teď jen doufat aby tam vydržely 9 měsíců!!Pobolívají mě lehce vaječníky, tak sem opravdu zvědavá co se z toho vyklube..:)
http://www.womenzone.cz/…ca0140/grafy?…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.