Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
19.5.11 18:40

ahoj je tady někdo kdo má za sebou potrat ve 24tt? jaké to je? bylo mi řečeno, že to nejde udělat jinak než bolestivě je to pravda? máte po takové zkušenosti chuť na další těhu? prosím pište čeká mě to příští týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.5.11 19:07

Známá toto podstoupila a říkala že psychicky i fyzicky náročné.Ale její dítko mělo mnoho vad,neslučitelné se životem,nebyla šance na žití po porodu.A toto bylo snesitelnější řešení.Je pravda,že až nyní po pár letech o tom promluvila,popsala jaké to bylo… a další dítko už nemá.Asi tím,že jednoho syna má a má dobrou práci,kterou už by po mateřský asi neměla.A asi i trochu obavy…nevím.A nyní i koupili RD na hypotéku,je jí 35 let,takže si myslím,že už další dítko nebude. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.5.11 19:30

Zobíku takže si se už rozhodla?Tomu nerozumim.Jinde dostaneš spoustu zpráv že je to vada operovatelná a přitom už si rozhodnutá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.5.11 19:36

nejsem vůbec rozhodnutá jen scháním informace na všechny možnosti, píši si i s rodiči kteří mají takové děti jako čekám já a přišlo se na to u nich až po porodu a většina názorů je takových, že kdyby měli na výběr nešly by do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
19.5.11 19:39

Je mi to tak líto…ale máš právo se rozhodnout, nikdo Tě nesmí soudit…hodně síly..... :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.5.11 20:12
zobik píše:
nejsem vůbec rozhodnutá jen scháním informace na všechny možnosti, píši si i s rodiči kteří mají takové děti jako čekám já a přišlo se na to u nich až po porodu a většina názorů je takových, že kdyby měli na výběr nešly by do toho

takže všechny děti zemřeli?
Já četla jen dobré příběhy,ale rozhodnutí je na vás na rodičích.Držím vám palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.5.11 21:48
zobik píše:
nejsem vůbec rozhodnutá jen scháním informace na všechny možnosti, píši si i s rodiči kteří mají takové děti jako čekám já a přišlo se na to u nich až po porodu a většina názorů je takových, že kdyby měli na výběr nešly by do toho

Tyto názory znám a docela je chápu.Ono se to špatně přiznává,hlavně když už je dítko na světě,milujeme ho…ale je pravda,že většina rodičů by do toho znova nešla.Nervy celý život,aby jejich dítě nezemřelo.Asi kdo si tím neprošel,tak to nepochopí.Tím že osobně jsem komunikovala s maminkou syna se srdeční vadou a ty její názory jsem slyšela,tak jsem jí dávala za pravdu.A bohužel tento případ skončil špatně,syn zemřel náhle,nepředvídatelně-srdce bylo relativně dobré-na srdeční arytmii.Šok,když jde matka se synem nakoupit a on jí před obchodem padne a nepodaří se ho oživit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ingrid34
19.5.11 23:29

Ahoj Zobíku,já mám za sebou už pátý potrat.Tři jsem měla do 9t,jeden ve 24t a poslední před dvěmi měsícy v 18t.Nebudu ti lhát,že to nebolí.V tak vysokém stádiu těhu ti vyvolají porod a většinou potom pod narkozou vyčistí.Porodní dolesti každá žena snáší jinak,ale myslím si,že to bude bolet míň než porod v termínu,protože je miminko ještě malé.Ten poslední co jsem měla náš malý měřil 25 cm,takže po pár kontrakcích šlo všechno lehce a než mě stihli výtahem převést o patro dolů na porodní,tak jsem porodila na posteli vevýtahu.Nevím jak kdo,ale než fyzická bolest byla mnohem větší psychická.Moc mi pomohlo,že mi malého ukázali ikdyž už bohužel nežil.Jinak včera to byli dva měsíce a už se snažíme o další těhu.Ikdyž jsem měla velké komplikace,tak to vypadá,že to moje tělo zvládlo a je připravené na další miminko.Tu bolest co mám v srdíčku už nikdy nic pořádně nezacelí,ale myšlenka na nové těhu a doufám,že pošesté už to vyjde mě drží nad vodou.Vím jak Ti je a mrzí mě to,ale musíš být moc silná a doufat,že není všem dnům konec a příště všechno dobře dopadne.Hlavně tu bolest nedrž v sobě.Drž se!!!

• Citovat
  • Upravit
14
20.5.11 08:10

ingrid moc děkuju za podporu a přeju moc štěstí i zdraví taky tobě ať se ti to konečně podaří, obdivuju tvou odhodlanost dotáhnout to do zdárného konce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
20.5.11 10:36

Ahoj,ja jsem musela jit na vyvolavany potrat ve 25tt,nejhorsi na tom bylo,ze holcicka ve me zila,mela nador.Cele 3 dny mi ho vyvolavali,bricho mi tvrdlo a ja ji porad citila,neda se popsat ta bezmoc,porad jsem brecela,4 den mi odsali plodovou vodu a tu vyvolavaci latku mi vstrikli primo k miminku. pak se rozjely bolesti,pracovala jsem v nemocnici,takze me misto vycevkovani pustili na zachod a ja tam drzela malickou za rucicku,hrozny zazitek,ze ktereho jsem se dlouho nemohla vzpamatovat.Po potratu mi ji nechteli ani ukazat,ale ja porad citim jeji rucicku v dlani.Pak mi zjistili rakovinu prsu,nasledoval rok chemoterapie,ozarovani a cele 2 roky jsem byla v umelem prechodu,rikali mi,ze pokud se po tech 2 letech menstruace vrati a vajecniky se znovu nastartuji,ze snad ani pak neni moc velka sance,abych otehotnela,protoze po vsech tech lecich a ozarkach to nepujde.Ale ja jsem to nevzdavala a verila tak moc,ze miminko budu mit,ze se povedlo.Ted mame po tech 5 hroznych letech krasnou,zdravou 7mesicni holcicku a vynahrazuje nam vsechno to trapeni.Drzim Ti moc palecky,at to vyjde i Tobe.Moc Ti to preju. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
23.5.11 18:12
LuckaK píše:
Ahoj,ja jsem musela jit na vyvolavany potrat ve 25tt,nejhorsi na tom bylo,ze holcicka ve me zila,mela nador.Cele 3 dny mi ho vyvolavali,bricho mi tvrdlo a ja ji porad citila,neda se popsat ta bezmoc,porad jsem brecela,4 den mi odsali plodovou vodu a tu vyvolavaci latku mi vstrikli primo k miminku. pak se rozjely bolesti,pracovala jsem v nemocnici,takze me misto vycevkovani pustili na zachod a ja tam drzela malickou za rucicku,hrozny zazitek,ze ktereho jsem se dlouho nemohla vzpamatovat.Po potratu mi ji nechteli ani ukazat,ale ja porad citim jeji rucicku v dlani.Pak mi zjistili rakovinu prsu,nasledoval rok chemoterapie,ozarovani a cele 2 roky jsem byla v umelem prechodu,rikali mi,ze pokud se po tech 2 letech menstruace vrati a vajecniky se znovu nastartuji,ze snad ani pak neni moc velka sance,abych otehotnela,protoze po vsech tech lecich a ozarkach to nepujde.Ale ja jsem to nevzdavala a verila tak moc,ze miminko budu mit,ze se povedlo.Ted mame po tech 5 hroznych letech krasnou,zdravou 7mesicni holcicku a vynahrazuje nam vsechno to trapeni.Drzim Ti moc palecky,at to vyjde i Tobe.Moc Ti to preju. :srdce: :kytka:

Panebože :cry: :cry: :cry: :cry: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Rulice
2.6.11 16:21

Ahoj, v den Tvého příspěvku, 20.5.2011, jsem měla předčasný porod ve 23tt. Obdobná zkušenost - holčička byla ve mně živá a stále mě kopala, porodní cesty jsem už měla zcela otevřené…bylo hrozné pomyslet, že holčička, která ještě žije a je zdravá, porodní cesty nepřežije. Hrozný zážitek, vůbec nevím, proč se to stalo, neměla jsem žádné předchozí komplikace, ani bolesti, tři dny předtím jsem měla kontrolní UZ a prohlídku u gynekologa a vše bylo v pořádku. Jelikož mi bude 36, prošla jsem různými genetickými testy, odběrem plodové vody, vše bylo také v pořádku. Teď čekám na pitevní zprávu…I když den po dni pláču míň a míň, není chvíle, kdy bych na holčičku nemyslela. :cry:

• Citovat
  • Upravit
2851
4.6.11 20:02

je mi moc lito vsech andilku :cry:
ja jsem 7/2010prisla o prvni holcicku ve 24TT.byla uplne zdrava,ale takova blba nahoda-autonehoda!
doslo k akutnimu cisari,mala bojovala 3 dny o zivot a pak odesla do nebe…bylo to hrozne,chtelo se mi umrit…
hned jsme s pritelem chteli dalsi miminko,jinak bychum tuto situaci asi nezvladli.
pockala jsem na kontrolu po 6nedeli,pak prisla ms,zacali jsme se snazit a tedy 3.mesic po cisari jsem byla jiz tehotna.budu zacinat 35tt a termin mi vychazi okolo narozeni a umrti kacenky.nedokazu si predstavit slavit narozeniny jadne dcery a druhou dceru oplakavat…
kazdou chvili to na me dopada.tento mesic by ji bylo 11 mesicu,pristi mesic rok…stale si rikam co vsechno by umela,jaka by byla…
jsem stastna,ze ted cekam zas holcicku a uz se chystame k porodu.(pres ruzne komplikace,skoro predcasny porod ve 28tt,hospitalizaci…)
ale ztrata moji holcicky byla takova rana,ze nevim,jestli se pres to nekdy muzu uplne dostat…s pritelem budem chtit pak jeste dalsi miminko,ale stale mi moje mala princezna bude chybet…kazdy mesic ji xkrat oplakavam a myslim na ni neustale.
ale ted je pro me smyslem zivota ta raubirka v brisku a moc mi pomaha a ted vim,ze to co jsem prizila bylo to nejhorsi v zivote,ale zas se muzu i radovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
6.6.11 17:49

Ahojky. Ja jsem musela na potrat ve 22 tt. Malej mel GIGA Gastroschizis. Byl to jeden z nejkrasnejsich i nejstrasnejsich zazitku v zivote. Nejdriv jsem se nechtela podivat, ale kdyz jsem citila jak me kope tou malilinkatou nozickou do stehna a partner rikal, ze je krasnej, tak jsem musela, dali mi ho i na bricho a partner Maxe drzel 2,5 hodiny dokud mu nedotlouklo srdicko.
Maleho jsem videla , dokonce mame i fotecky. Maji to tu vychytane, nechali me projit celym procesem, od porodu po zakriti deckou v kosicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.6.11 11:07

Holky, ja jse 3 tydny od umeleho vyvolani porodu kvuli VVV ve 23+6tt, bylo to me prvni tehotenstvi. Zacatky bylastrasne a nejhorsi bylo vyslovit tu nejtezsi vetu v mem zivote : Chci ukoncit tehotenstvi. Je to strasna predstava, kdyz dite zije a Vy vite ze ho porodem zabijete. Pri zivote me drzelamyslenka dalsiho otehotneni a stale drzi, jsem rozhodnuta to po 1MS zacit zkouset a doufam, ze se co nejdriv zadari. Asi tyden popotratu jsem se objednala do gen.poradny ktera me ceka za 2 tydny…tak jen doufam v ozitivni zpravy. Mame potvrzeno ze to u nas nebylo dedicne ale blba shoda nahod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty