Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
fany62
1.5.12 21:04

Ahoj, díky za podporu, je to přesně tak, jak říkáš,také se netěším na to až budu vysvětlovat, kde je bříško..... Moc lidí mě zatím nevidělo a neuvidí, zatím jsem doma dva dny a nevylézám z ulity. Bajo, léčím duši s mojí mamčou na chajdě a dětičkama od bráchy. Sic to strašně bolí, ale pomáhají mi trochu to hodit za hlavu. Ale zítra jsem objednaná na gyndu do poradny a tam se budou divit co se všechno stalo.. Netěším se. Ach jo. Mám to ještě o to horší, že přijdu domů a nikdo mě tu nečeká, o to větší smutno na mě leze.
Jinak jsem přímo z Plzně.

• Citovat
  • Upravit
49
1.5.12 21:26

vysvetlovani kde je brisko bylo jedno z tech nejhorsich, i kdyz na druhou stranu mi to docela pomohlo.. vcera to byl mesic a uz se cejtim skoro v pohode, doufam ze to nejhorsi uz sme prekonali… jen obcas kdyz vidim nejakou tehulku a ze jich v mym okoli najednou je, tak me obcas dost rozhodi a zastejskam si :(
vsem vam moc drzim palce at se zas objevi // a vsechno je v poradku. snad se tu brzo objevi nejaky dobry zpravy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tevevka
2.5.12 16:03

vysvětlování je masakr - nejlepší je říct to jedné kamarádce a poprosit jí ať to řekne dálším lidem s upozorněním ať se mně na nic neptají a že se ozvu sama až budu chtít a všichni to respektovali, chovali se jako bych nikdy těhotná nebyla, žádný litování a bylo to mnohem lepší než utěšování, že příště to určitě vyjde. Mám za sebou půl roku, já vím je to dlouhá doba, ale letí to jako blázen, myslím, že už to bude dobrý ikdyž těhotná zatím nejsem

• Citovat
  • Upravit
fany62
2.5.12 18:05

Vysvětlování

ano, vysvětlování je fakt masakr.....dneska mi soused, kterého jsem dlouho neviděla, strašně gratuloval, ať se vše povede a že drží palce… Já neměla sílu mu něco vůbec říkat, nasedla jsem do auta a mastila pryč a v další ulici to ořvala… Musím využít služby dobré kamárádky… :-)

• Citovat
  • Upravit
1922
2.5.12 19:46

jj kamaradka je v tu chvili to nejlepsi co muze byt :)vsem preji at dalsi tehotenstvi je bezproblemove a miminka zdravoucka :) drzim vam vsem pesticky a Lucinka posila :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
2.5.12 20:17

Jo jak říkáte nikoho nechci potkat a někomu vysvětlovat něco,dokonce jsem měla vsobě takovou zlost že jsem říkala až někoho potkám tak mu řeknu že se o tom nebudu vůbec bavit a nebo mu řeknu co se staráte, :roll: asi to nemá cenu to s manželem tet řešit ,a až příjde ta doba tak teprve to začít řešit to budou tři měsíce a doufat že to dítě bude chtít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
2.5.12 21:48

sabigabi vis jaky byl nas rozhovor s mojim po tom co mala umrela? ze uz nikdy dalsi nebude,meli jsme dve deti tak co ze? ale behem tydne cim vice jsme to probirali a studovali na internetu co se vlastne stalo tak se nazor menil a za pul roku uz jsem byla opet tehule a diky meho super doktora jsem si toto tehu uzila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.5.12 06:25

možná bude chtít ale on se vůbec otom nechce bavit,takže to musím nechat tak :,( za tři měsíce to začnu snim probírat doufám že si dá říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.5.12 10:46

Ahojky tak jsem si koupila v lékarně kotryhel a budu ho pít,ptal se mě ten lékarník kdy mám termín,tak bud jsem tak tlustá což si myslím že nejsem a nebo kvůli tomu kotryhelu,viděl mě předtím těhotnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanušík
3.5.12 12:02

naděje

Ahoj chtěla bych vás všechny povzbudit já sama jsem příklad toho že naděje umírá poslední.Mé první těhotenství bylo úplně bez problémů takže když jsem zjistila že jsem těhotná podruhé nenapadlo by mě že to špatně skončí samovolně jsem potratila v 9týdnu po té jsme to znovu zkoušeli po třech měsících a opět to dopadlo špatně pak zas po šesti měsících a opět špatně už jsem to málem vzdala ale nakonec jsem se vzchopila začala jíst kyselinu listovou a začala cvičit metodu paní Mojžíšové dokonce jsem si nechala od numeroložky zjistit den plození a dodržela jsem ho to vše mě přineslo úspěch dokonce dvojitý mám ted tříměsíční dvojčátka a i když těhotenství bylo dost náročné jsem ted moc spokojená.
Takže nic nevzdávejte a držím palce pa Petule :)

• Citovat
  • Upravit
tevevka
3.5.12 13:43

pro fany 62 - klid, mně se zase stalo, že asi měsíc po potratu se mně jedna sousedka, která musí všechno vědět zeptala před dalšíma dvěma sousedkama kdy mám termín. Tak jsem jí odsekla takovým stylem, že nic nečekám, že se mně teď bojí potkat na chodbě ;)

• Citovat
  • Upravit
49
3.5.12 14:06

tak jak koukam, vsichni chlapi asi reaguji stejne co? pritel se po tom co se nam stalo taky nejak netvaril ze by chtel dalsi miminko, nejdriv ze asi vubec, kdyz videl ze malem ztratil i me.. ani se o tom zatim nejak moc bavit nechce, i kdyz ja bych asi obcas chtela.. ale tak snad ho to za nejakou prejde :)
jinak diky za typy co tu pisete :) urcite vsechno vyzkousim az se zacneme zase snazit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
3.5.12 20:25
@sabigabi píše:
Pili jste někdo kotryhel?já jsem to pila a budu pít zase. :)

já jsem ho pila taky a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
17.6.12 17:09

Ahoj. Je mi to moc líto. Já to znám také moc dobře. Bylo to ve 25tt. To jsem čekala dvouvaječná dvojčátka a v tom 25tt mi při utz doktorka řekla, že jedno z miminek už nemá srdeční akci, zhroutil se mi celý svět, nikdy na ten den nezapomenu. Bála jsem se, že přídeme o druhé miminko, ale naštěstí ne a narodila se ve 38tt zdravá holčička. Nejhorší byl ale ten pocit, že v sobě nosím i to mrtvé mimi hnedka vedle toho živého. Doktoři nám tehdy vysvětlili, že pokud budu chodit každý týden na krev a na utz a bude vše v pořádku, není problém donosit druhé miminko. Já každý týden chodila s hrůzou na gyndu a modlila se, aby bylo slyšet srdíčko a nebyla v těle
infekce, kdo nezažil, těžko asi pochopí.
Když jsme to vysvětlovali doma příbuzným, že mám obě děti v břiše, nikdo to nechápal, jak je to možné, že se to vůbec dá, ale dalo. Bylo to teda příšerný. Vždycky, když jsem šla na utz a doktorka mi jezdila po bříšku, tak tam bylo vidět i to druhé a mě pokaždé vyhrkly slzy. Při porodu plánovanou sekcí to taky bylo hrozný, věděla jsem, že nás ten okamžik navždy jedno miminko opustí a druhé se nám vloží do života.
Doufám, že takových maminek bude málo, komu se to v budoucnu stane, není to nic příjemného a po celé těhu je to dost stresující situace, kterou musí člověk ustát, za to malé to stojí.
Držím všem těhulkám pěsti ve zdárný konec :srdce: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Lenri
8.7.12 10:20

potrat v 21týdnu

Ahoj i já jsem před 3-týdnama prošla peklem. Čekala jsem po 10letech druhé miminko ale ve 20týdnu nám zdělili že má vývojovou vadu Malformace pravé plíce. Bylo to opravdu šílené a myslela jsem že se z toho zblázním. Po hrozném rozhodování jsme došli s manželem k závěru že těhotenství raději ukončíme, i když to bylo opravdu moc těžké rozhodování. Potrat my dělali v Brně a musím napsat že perzonál který se o mě staral byl opravdu velice příjemný a hodný. Bohužel se nám to taky nepodařilo na poprvé. První den vyvolávání se to nerozjelo tak jak mělo i když bolesti byli. Pak ještě celá noc strávená s kontrakcema po 3min. A další den znovu infuze a až pak se to podařilo. Opravdu dost nepříjemný zážitek rodit mrtvé dítě. I když odborníci tomu ještě říkají plod-u mě to byla moje holčička a bylo to opravdu hrozné. Mám v sobě pořád hroznou bolest ale snažím se myslet pozitivně a doufat že se nám brzo podaří mít další mimčo. A snad už se nám to nestane a bude vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty