Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte zkušenost z trombozou pupečníku a jestli někdo bere fraxiparin právě kvůli tomu
Pro gabisabi: moc gratuluji k těhotenství, to je super, že se zadařilo tak brzy, my se snažíme teprve 2.cyklus (potrat v listopadu v 19tt - infekce plodové vody a plodových obalů) a zatím nic, taky to byla rána zničehonic, dítě zatím nemáme
jinak s fraxiparinem zkušenosti mám pouze před operacemi, aby se krev srážela méně, myslím, že to je jako prevence, aby se to nestalo opět. Stejně jako u mně dr. řekl, že až budu těhotná příště tak budu automaticky brát ATB jako prevenci, protože jsem prý více k infekci náchylná než jiné ženy (potrat jako následek infekce v 19tt je prý vcelku vzácný), dokonce jsem již ATB brala před 2měsicí a to prášky i vaginálně jako prevence, když jsem řekla, že se zase začnem snažit, abych byla přeléčená dopředu.
pro lenri: to bude dobrý, drž se P. S. jsem také z Brna
S Flaxeparinem zkušenosti mám, píchala jsem si to celé těhu. Nemusíte z toho mít vůbec strach mimču to neublíží akorát chodíte pořád na krev ale to jde přežít. Hodně štěstí holky a hodně sil já moc síly totiž nemám:(
Dobrý den, je možný potrat z důvodu chybějící části končetiny?
Chtěla jsem se zeptat na co je ten fraxiparin při každém těhotenství jsem špinila, tet jsem začátek sedmého týdne zatím je to dobrý až na to že mi je strašně špatně, beru utrogestan ![]()
Gabisabi: Frafiparin je na redeni krve aby se mimcu neucpala pupecni snura. Jinak te nemoci se rika tromboza:)
@gabisabi- Fraxiparin je lék na ředění krve. Zajistí, aby se Ti v krvi nevytvářely sraženiny(tromby), které potom mohou ucpat důležité cévy. Třeba právě u pupečníku. V případě, že je srážlivost krve sledovaná a je v pořádku, tak by se už další tromboza neměla opakovat. Držím palečky. Já si píchala u obou úspěšných těhotenství od 5.TT až do konce šestinedělí a vše bylo OK. Jednou jsem si nestihla dojít na hematologii a bylo z toho ZT v 9 tt ![]()
Fraxiparin je na ředění krve (aby se méně srážela) a netvořily se uvnitř žil, tepen i pupečníku tromby=krevní sraženiny, které pak mohou způsobit ucpání + další komplikace. Zřejmě Vám ho dali, aby se Vám nestalo to co předtím - jako pro jistotu, možná pro tvorbu trombóz máte více předpokladů nebo se sychrují. Pochybuji, že by způsoboval nevolnosti a na špinění asi taky vliv nemá, to je spíš hormonální záležitost. Nešpiníte nejspíš proto, že berete ten utrogestan.
Haha koukám, že ve stejnou chvíli se nás tu sešlo víc s radami ![]()
Ahoj holky,
taky jsem zazila to co vy -jenze bohuzel uz 2×…
poprve 10.12.11 jsem zacala zniceho nic rodit- 23+6(610g.,30cm)…Viki zila jen par hodin-dostala infekci z pochvy-streptokoky a kvasinky-pritom ja nemela zadne problemy…
doktori rikali, ze neni zadny duvod aby se to stalo znovu…MS jsem dostala presne po 2 mesiich od porodu a byla posledni-povedlo se otehotnet brzy, ale snazili jsme se uz od 6nedeli…
o nasi druhou holcicku jsme prisli 25.6.12 ve 20+3tt…20.6.se vyklenul mi vak blan…lezela jsem zase v podoli a i tak se mimi zacharnit nepovedlo…nastesti jsem ji nemusela rodit-uspali me, mimi vyndali a delohu vycistili-byla ve me mrtva uz asi tri dny ![]()
ted pry uz je jasne cim to je- mam slabe hrdlo a mimi neudrzim…takze priste budu od zacatku lezet a V 17-18tt se udela cerklaz-zasiti…budu muset lezet az do konce tehu-a ja lezet BUDU-za zive a zdrave mimi to stoji…
zatim zadne mimi nemame a snazit se muzeme pry az po pul roce…muj gyndar rika aspon 4 mesice vydrzet…v zari jdeme na konzultaci do podoli, tak uvidime co nam reknou…
vsem drzim palce at uz mame to nejhorsi za sebou
![]()
@Papia hlavne ze uz se vi, proc se to deje a budou te vic hlidat. lezeni a klid od zacatku si asi taky budu „uzivat“ i kdyz si to vubec nedokazu predstavit. ale jak rikas za zive a zdrave mimi to urcite stoji
cekani pul roku neni zas tak moc, i kdyz se to ze zacatku zda neskutecne dlouho doba.. ja mam za sebou uz skoro 4 mesice a jeste minimalne 8 mame vydrzet (delali mi cisare), ted mi prijde ze to pekne utika, zacinam se konecne vyrovnavat s tim ze sme o mimco prisli a myslet vic pozitivne
urcite se miminek brzo vsechny dockame ![]()
Musíme každá znás věřit, že se to povede, nějaká spravedlnost musí existovat, tet jsem v 7 týdnu a fakt se modlím at to dobře dopadne, je mi strašně špatně ale to přejde, všem držím palečky at to dobře dopadne, ještě před dcerou jsme přišli o mimi ve 2O týdnu, tet vtom 28 tak do třetice, držte se všechny, taky to klidně proležím důležité je zdravé miminko ![]()
@veru11, gaisabi
ted uz to musi vyjit…je to des -my doma jeste zadneho prcka nemame, ale moc by jsme chteli…
asi to utece rychle-aspon doufam -uz mam mesic za sebou, tak snad to bude rychle za nami a pak ty nervy s novým tehu…ale uz aby to bylo… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky, je to určitě hrozné vím o čem mluviš my jsme s manželem přišli ve 28 týdnu o miminko bylo to v dubnu, už jsem o to tady psala, tromboza pupečníku, no a je červenec jsem těhotná a budu se modlit aby to sopadlo dobře, i když máme dceru 8let tak i přesto je to pro nás velká bolest a pořád bude, uvidíš na po druhé to dobře dopadne člověk musí věřit