Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hedul
23.6.11 13:30

Ahoj tak já takové štěstí nemněla revizy mi dělali hned dvakrát,protože napoprví se jim to nepovedlo. A ještě k tomu blesku já už potratila podruhé sice pokaždé z jiné příčiny,ale to je jedno bolest je stejná. poprvé to bylo v 11tt a před 14 dny jsem rodila ve 24tt. Strašně se bojím aby mně to již potřetí nepotkalo.

• Citovat
  • Upravit
648
23.6.11 14:03

Takové věci by se neměly stávat, ale bohužel nejsme první a ani poslední. Nejhorší rozhodnutí v životě…nejhorší chvíle, když fyzická bolest je to nejmenší. Ale bude líp, špatně už bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr155
23.6.11 17:09

22 týden?

Ahoj holky,
snad sem může napsát i chlap.
Všechny zmiňujete ukončení těhotenství v cca 20-24 týden po zjištění vývojových vad.
Taky čekáme (13.t), a manželka byla ve 12 týdnu na Oscaru (je nám totiž již 40. let, podařilo se nám po dlouhých 8 letech (6× se nepovedlo).
Otázka zní - byli jste i vy na prvním vyšetření na vývojové vady v 11 týdnu? … jakože 11t vše O.K. a pak další kontrola 22. týden a zjištěny vady?
mám husí kůži již ted.

dík Petr

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
23.6.11 17:32

Ahoj Petre, nevim, co mate za vadu, neco se diagnostikuje drive a neco pozdeji. Neco, napr. ta nase, az po narozeni :nevim: Taky zalezi, koho potkas v tehotenstvi a jak se zameri na hledani a zjisteni vady :think:
Treba to neni vada, pres kterou by nejel vlak. Cekat na dite 8 let a byt mi 40, asi leccos zkusim podstoupit a dite s nejakou ne az tak zasadni vadou si vypiplat :nevim: a navic, jeste neni nic jisteho, ne? Treba to miminko bude nakonec uplne zdrave :palec: :hug: Drzim palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
hedul
23.6.11 18:18

Ahoj Petře, nechci tě vyděsit,ale já podstoupila testy v 11tt vše bylo v normně NT 2,16cm takže super pak testy v 16tttakya všechno v pořádku ve 21tt nám našly VVV,ale nebylo to 100% tak jsem podstoupila odběr plodové vody a rychlotest po48 hodinách od odběru byl taky v pořádku a pak přišly po 14 dnech výsledky a tam to bylo jednoznačný neživotaschopné dít+ě Mudr řekl,že by má malá holčička tak nejpozdě+ji do dvou mněsíců od porodu zemřela. Nemněla jsem nervy dotáhnout t+ěhotenství do konce a vědět,že to bude špatný a tak jsem volila potrat,ale bylo to to nejhorěí co jsem kdy zažila. Držím Vám palce aby jste takovýmhle peklem projít nemusely.

• Citovat
  • Upravit
648
23.6.11 20:26

Ahoj Petře, mě brali krev na vývojové vady jen v 16 týdnu, tam nám vyšel Downův syndrom 1:5 a Smith-Lemli-Opitzův syndrom 1:17. Tak jsem byla na odběru plodové vody, která tyto syndromy vyvrátila, ale bohužel našla se vzácná mozaika na 22. chromozomu ( ta se může a nemusí projevit ). Dělal se tedy velký UZ, který měl odhalit případné vady, ale byl v pořádku jen maličká byla o 2 týdny mladší, tudiž kontrolní velký UZ za 2 týdny. Ten taky dopadl v pořádku ( už jsme se začali těšit, že to bude v pořádku ), ale měli jsme ještě před sebou UZ srdce, který objevil Falotowu tetralogii ( vada, která je po porodu operovatelná ). Jenže tím, že se objevila tato vada spojená s mozaikou, bylo pravděpodobné, že to není jediná vadá, jen je na UZ nezjistitelná ( např. mentální ). Tudiž nejhorší rozhodnutí v životě …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.6.11 21:02

Podstoupila sem nt ve 12 týdnu a vše bylo o.k i na dalších testech.držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr155
23.6.11 21:06

Děkuji moc za odpovědi i když nejsou moc optimistické.

S manželkou tohle raději neřeším. Ať si užívá štastné dny ( i když nevolnost je skoro celodenní). Na druhou stranu to bereme sportovně (dvě holky 15 a 20 máme). Tohle těhotenství přišlo již neplánověně. Do 40 jsme to zkoušeli silou - však to znáte: Pregnyl pak honem v určitou hodinu šup na to a pak raději několikrát zas atd. Pak se to i podařilo ale: samovolný, zamlklé, mimoděložní, v 7.td apd
Letos jsme oslavili 40 a nějak jsme to neuhlídali a je tady. Ale asi čtu špatné diskuse :-) … jsem rád že jsem chlap

• Citovat
  • Upravit
Rulice
23.6.11 22:11

Petře, nic není vyhráno ani po genetických testech. Já jsem měla fyziologické těhotenství bez jakýchkoliv problémů. Všechny testy vycházely výborně. Ve 23. tt jsem zničehonic začala krvácet (bez bolestí a jiných předchozích komplikací), pak okamžitý odvoz do nemocnice, kde mi sdělili, že rodím a porod je už nezadržitelný. Holčička byla ve mně zdravá a živá. Vlastní porod už nepřežila. Ani po pitvě se nenašly žádné příčiny. Nechci Tě vystrašit, ale jisté to asi není nikdy, dokud se děťátko nenarodí.

• Citovat
  • Upravit
23033
23.6.11 22:15

taky to mam za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.6.11 08:27
hedul píše:
Ahoj tak já takové štěstí nemněla revizy mi dělali hned dvakrát,protože napoprví se jim to nepovedlo. A ještě k tomu blesku já už potratila podruhé sice pokaždé z jiné příčiny,ale to je jedno bolest je stejná. poprvé to bylo v 11tt a před 14 dny jsem rodila ve 24tt. Strašně se bojím aby mně to již potřetí nepotkalo.

Tak to me mrzi Hedul. Doufam, ze do tretice uz to vyjde a bude to , to nejdokonalejsi miminko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.6.11 08:27
lucielorenc píše:
Takové věci by se neměly stávat, ale bohužel nejsme první a ani poslední. Nejhorší rozhodnutí v životě…nejhorší chvíle, když fyzická bolest je to nejmenší. Ale bude líp, špatně už bylo…

Uuuplne presne. Ctes mi z duse kazde slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.6.11 08:31
Petr155 píše:
Ahoj holky,
snad sem může napsát i chlap.
Všechny zmiňujete ukončení těhotenství v cca 20-24 týden po zjištění vývojových vad.
Taky čekáme (13.t), a manželka byla ve 12 týdnu na Oscaru (je nám totiž již 40. let, podařilo se nám po dlouhých 8 letech (6× se nepovedlo).
Otázka zní - byli jste i vy na prvním vyšetření na vývojové vady v 11 týdnu? … jakože 11t vše O.K. a pak další kontrola 22. týden a zjištěny vady?
mám husí kůži již ted.dík Petr

Petre, kdyz budu mluvit o 2 predchozich, prosperujicich tehu, tak se mi to nestalo 12 tt v poradku, 20 tt v poradku. Ten 12 tt je nejdulezitejsi. U neuspesneho tehu ve 12 tt postizeni, 20 tt postizeni potvrzeno. Tak se neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.6.11 08:33
Rulice píše:
Petře, nic není vyhráno ani po genetických testech. Já jsem měla fyziologické těhotenství bez jakýchkoliv problémů. Všechny testy vycházely výborně. Ve 23. tt jsem zničehonic začala krvácet (bez bolestí a jiných předchozích komplikací), pak okamžitý odvoz do nemocnice, kde mi sdělili, že rodím a porod je už nezadržitelný. Holčička byla ve mně zdravá a živá. Vlastní porod už nepřežila. Ani po pitvě se nenašly žádné příčiny. Nechci Tě vystrašit, ale jisté to asi není nikdy, dokud se děťátko nenarodí.

Nestras nas :cert: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
24.6.11 09:46

Petře u nas teda bylo cele tehotenstvi naprosto bez problemu, vsechny testy byly bez porblemu, nic zvyseni proste nic a pak to prislo na UZ ve 22tt nasly roztepovou vadu obliceje. Nasledne vysledky plodove vody byly v poradku,proste vse bylo v poradku az na ty rozstepy…co k tomu rict…vnejsi vlivy asi zafungovaly mnohme vice nez gentika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty