Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Nemám v koupelně ventilátor. Máme atypický dům. Mám okno v koupelně. Musí se pořešit stoupačky. Ať se stará město.
Jo no. Otázka, jestli se bude starat nebo se ty dřív přestěhuješ nebo si prostě zvykneš.
@Cenarius píše:
Já bych tou montážní pěnou ucpal celou stupacku pod vámi a ať se tam dole třeba udusí
Ale oni nemají stoupačky, ale evidentně světlík. To je jako ucpat Machochu… ![]()
@unuděná píše:
Máš v koupelně okno a řešíš, že nevíš, co s tím? Co takhle to okno otevřít, dveře zavřít a je to?
To je moc složitý. Jednodušší je psát jim denně vzkazy a každý týden mail na obec
![]()
Taky nám jedna sousedka lepila lístečky na dveře, že máme nahlas hudbu, návštěvy a na balkoně kouříme. Lístečky jsme odlepili, hodili do koše a nedělali si z toho vůbec, ale vůbec nic. Taky proto, že jsme dle sousedky bujaré večírky pořádali i tehdy, když jsme byli všichni pryč.
@Janli no tak pokud mají světlík, tak má zakladatelka totálně pech. Celkově mi přijde směšná představa, jak si stěžují na obci na souseda kuřáka a žádám snížení nájemného. To pobavilo. Jako celoživotní nekuřák vím jedno. Cigaretový smrad se dostane všude. Stačí jít v paneláku po chodbě a přesně ti řeknu, ve kterém bytě bydlí kuřáci. Protože to smrdí kolem dveří. Zakladatelka ať otevře okno v koupelně a zavře dveře a má klid.
A ráda kouřit z okna je senzační. Bude to smrdět nejen mně v koupelně, ale všem sousedům v celém bytě. ![]()
Psaním nějakých anonymních lístečků a dopisů je akorát naštveš a budou ti to dělat opravdu naschvál. Normální je za těma lidma zajít, představit se, říct o co jde a že jak v bytě kouří, tak ti to jde do bytu. Když budeš asertivní a zároveň slušná, tak je určitá šance, že to zabere.
Anonymní udání a stížnosti mají efekt spíš opačný. Kromě toho jim asi nejspíš dojde, kdo si na ně stěžoval a pak můžeš čekat třeba ty propíchlé gumy u auta.
U nás v baráku takhle nějací nájemníci do šachty se stupačkama normálně kouřili, házeli tam vajgly, bordel až to zapálili a chytly od toho i sklepy.
Chování některých lidí je zvláštní.. ale je opravdu lepší je na to slušně upozornit. Než se chovat také dost podivně, udávat a psát nějaké anonymní pamflety.
Z okna si nepomůžes, půjde to oknama stejně. Jinak jen prudit, nic jineho ti nezbyde.. Nemají obtěžovat sousedy a to ani zápachem
Me taky stve vedle na zahrade u sousedu pes co furt steka, neudelam nic, musis si zvyknout.
@Janli píše:
Ale oni nemají stoupačky, ale evidentně světlík. To je jako ucpat Machochu…
No co, tak to proloží kari sítí nebo jiným bordelem.
to ocení ještě podruhé ten, co to bude oddělávat
@inkakřivák já nevím, jestli mají světlík, nicméně toto je povinnost majitele, aby to řešil. Třeba tím, že ve světlíku vytvoří klasický stoupačky, okna do bytů zaslepí a byty tak oddělí. Řešení se dá najít vždycky, ale pokud bude zakladatelka mlčet, tak bude dál bydlet ve smrdícím bytě. A proč by nemohla dostat slevu z nájmu? Byt nemůže řádně užívat, kouř je prokazatelně karcinogenní. Lidi zbytečně mlčí, nedomáhají se vlastních práv.
Ta situace nemá řešení. Povinnost majitele bytu opravdu není, aby vše utěsnil tak, aby vám tam nešel kouř. Pokud budou kouřit z okna, půjde vám to rovnou do otevřených oken. A kouřite nepřestanou.
@Secado píše:
To je moc složitý. Jednodušší je psát jim denně vzkazy a každý týden mail na obec![]()
Jde to cítit i přes otevřené okno! A mám mít otevřené okno po celý rok a koupat se mám při 0 stupňů?
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit a poslechnout si názory na situaci, kterou nastíním. Bydlím v obecním bytě a bohužel se do bytu pode mnou nastěhovali nájemníci, kteří kouří cigarety a občas i trávu. Dům je starý, takže přes stupačky se kouř šíří ke mně do kuchyně a koupelny. Už mi z toho hrabe. Byla jsem si tedy ztěžovat na úřad. Paní řekla, že se k nim zajde podívat. Samozřejmě jim doma nemůže zakázat kouřit, chápu. Nechystám se k sousedům zajít osobně, abych je požádala, ať si kouří z okna. Nevím, co od nich můžu čekat-bojím se jich. Udělám ale to, že jim napíšu dopis a přilepím jim je na dveře, že v domě nežijí sami atd.Prosím anonym. Děkuji.
chápu, že se bojíte, ale už takhle nebylo fér jít na úřad, aniž byste jim řekla, že Vám něco vadí…třeba jsou to normální lidi a nevědí, že s tím někoho obtěžují…?
@ZuzaM píše:
Ta situace nemá řešení. Povinnost majitele bytu opravdu není, aby vše utěsnil tak, aby vám tam nešel kouř. Pokud budou kouřit z okna, půjde vám to rovnou do otevřených oken. A kouřite nepřestanou.
Ale je. To bys vcelku koukala, co všechno se musí řešit…