Zápach v bytě od sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25132
9.4.21 12:42
@Anonymní píše:
Nemám v koupelně ventilátor. Máme atypický dům. Mám okno v koupelně. Musí se pořešit stoupačky. Ať se stará město.

Jo no. Otázka, jestli se bude starat nebo se ty dřív přestěhuješ nebo si prostě zvykneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.4.21 12:45
@unuděná píše:
@Janli Já bych úplně klidně přelepila ta dvířka něčím nepropustným (plastovou deskou a kvalitní tesa páskou třeba), myslím, že to by bohatě stačilo 8)

A proč? Tohle je potřeba řešit pořádně a v celým domě. Navíc se to šíří i přes digestoře.

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.4.21 12:47
@Cenarius píše:
Já bych tou montážní pěnou ucpal celou stupacku pod vámi a ať se tam dole třeba udusí :D

Ale oni nemají stoupačky, ale evidentně světlík. To je jako ucpat Machochu… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
858
9.4.21 12:50
@unuděná píše:
Máš v koupelně okno a řešíš, že nevíš, co s tím? Co takhle to okno otevřít, dveře zavřít a je to? :nevim:

To je moc složitý. Jednodušší je psát jim denně vzkazy a každý týden mail na obec :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.4.21 12:50

Taky nám jedna sousedka lepila lístečky na dveře, že máme nahlas hudbu, návštěvy a na balkoně kouříme. Lístečky jsme odlepili, hodili do koše a nedělali si z toho vůbec, ale vůbec nic. Taky proto, že jsme dle sousedky bujaré večírky pořádali i tehdy, když jsme byli všichni pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80266
9.4.21 12:52

@Janli no tak pokud mají světlík, tak má zakladatelka totálně pech. Celkově mi přijde směšná představa, jak si stěžují na obci na souseda kuřáka a žádám snížení nájemného. To pobavilo. Jako celoživotní nekuřák vím jedno. Cigaretový smrad se dostane všude. Stačí jít v paneláku po chodbě a přesně ti řeknu, ve kterém bytě bydlí kuřáci. Protože to smrdí kolem dveří. Zakladatelka ať otevře okno v koupelně a zavře dveře a má klid.
A ráda kouřit z okna je senzační. Bude to smrdět nejen mně v koupelně, ale všem sousedům v celém bytě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.4.21 12:54

..

Psaním nějakých anonymních lístečků a dopisů je akorát naštveš a budou ti to dělat opravdu naschvál. Normální je za těma lidma zajít, představit se, říct o co jde a že jak v bytě kouří, tak ti to jde do bytu. Když budeš asertivní a zároveň slušná, tak je určitá šance, že to zabere.
Anonymní udání a stížnosti mají efekt spíš opačný. Kromě toho jim asi nejspíš dojde, kdo si na ně stěžoval a pak můžeš čekat třeba ty propíchlé gumy u auta.
U nás v baráku takhle nějací nájemníci do šachty se stupačkama normálně kouřili, házeli tam vajgly, bordel až to zapálili a chytly od toho i sklepy.
Chování některých lidí je zvláštní.. ale je opravdu lepší je na to slušně upozornit. Než se chovat také dost podivně, udávat a psát nějaké anonymní pamflety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.21 12:58

Z okna si nepomůžes, půjde to oknama stejně. Jinak jen prudit, nic jineho ti nezbyde.. Nemají obtěžovat sousedy a to ani zápachem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
9.4.21 13:12

Me taky stve vedle na zahrade u sousedu pes co furt steka, neudelam nic, musis si zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
9.4.21 13:20
@Janli píše:
Ale oni nemají stoupačky, ale evidentně světlík. To je jako ucpat Machochu… :mrgreen:

No co, tak to proloží kari sítí nebo jiným bordelem. :D to ocení ještě podruhé ten, co to bude oddělávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.4.21 13:29

@inkakřivák já nevím, jestli mají světlík, nicméně toto je povinnost majitele, aby to řešil. Třeba tím, že ve světlíku vytvoří klasický stoupačky, okna do bytů zaslepí a byty tak oddělí. Řešení se dá najít vždycky, ale pokud bude zakladatelka mlčet, tak bude dál bydlet ve smrdícím bytě. A proč by nemohla dostat slevu z nájmu? Byt nemůže řádně užívat, kouř je prokazatelně karcinogenní. Lidi zbytečně mlčí, nedomáhají se vlastních práv.

• Citovat
  • Upravit
6429
9.4.21 13:32

Ta situace nemá řešení. Povinnost majitele bytu opravdu není, aby vše utěsnil tak, aby vám tam nešel kouř. Pokud budou kouřit z okna, půjde vám to rovnou do otevřených oken. A kouřite nepřestanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.21 13:34
@Secado píše:
To je moc složitý. Jednodušší je psát jim denně vzkazy a každý týden mail na obec :zed: :mrgreen:

Jde to cítit i přes otevřené okno! A mám mít otevřené okno po celý rok a koupat se mám při 0 stupňů?

• Citovat
  • Upravit
205
9.4.21 13:37
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit a poslechnout si názory na situaci, kterou nastíním. Bydlím v obecním bytě a bohužel se do bytu pode mnou nastěhovali nájemníci, kteří kouří cigarety a občas i trávu. Dům je starý, takže přes stupačky se kouř šíří ke mně do kuchyně a koupelny. Už mi z toho hrabe. Byla jsem si tedy ztěžovat na úřad. Paní řekla, že se k nim zajde podívat. Samozřejmě jim doma nemůže zakázat kouřit, chápu. Nechystám se k sousedům zajít osobně, abych je požádala, ať si kouří z okna. Nevím, co od nich můžu čekat-bojím se jich. Udělám ale to, že jim napíšu dopis a přilepím jim je na dveře, že v domě nežijí sami atd.Prosím anonym. Děkuji.

chápu, že se bojíte, ale už takhle nebylo fér jít na úřad, aniž byste jim řekla, že Vám něco vadí…třeba jsou to normální lidi a nevědí, že s tím někoho obtěžují…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.4.21 13:39
@ZuzaM píše:
Ta situace nemá řešení. Povinnost majitele bytu opravdu není, aby vše utěsnil tak, aby vám tam nešel kouř. Pokud budou kouřit z okna, půjde vám to rovnou do otevřených oken. A kouřite nepřestanou.

Ale je. To bys vcelku koukala, co všechno se musí řešit…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný