Prosím rychlou radu ohledně teploty u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
19.1.14 14:21
@jdukolem píše:
oba články napsal tentýž lékař..takže jeden názor, nicméně moc děkuji za odkazy, bylo to poučné

Druhý odkaz je od MUDr. Elekové. MUDr. Dostál je zmíněn až v diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.1.14 14:33
@jdukolem píše:
prosím tě a to že je horečka 39 u dítěte normální a pro tělo prospěšná čerpáš z jakého odborného zdroje? 8o

Konkrétně ti neřeknu, ale zagoogli a najdeš.
Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostala, chce to se podívat, jaký názor mají i alternativní směry (které tu ve skutečnosti fungují stovky či tisíce let), nejen slepě věřit pediatrovi.
Navíc to mám vyzkoušené na sobě, začala jsem teplotu nesrážet léky, už umím mít i vyšší horečku než dřív, snáším ji lépe než dřív a jsem daleko dřív fit :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.14 14:38
@Zizalka píše:
Druhý odkaz je od MUDr. Elekové. MUDr. Dostál je zmíněn až v diskuzi.

aha aha..kouknu znova dík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
19.1.14 14:39
@Lucie_Sx píše:
Prosím tě, ty tě tady vystresovaly, neblbni, horečka 39 je ještě dobrá, tělo „pálí“ bacily. Malého sleduj, spi s ním, ale ta kombinace paralen-nurofen je pro krizovky nad 40, ne teď. Když budeš srážet příliš a zbytečně, tělo přestane bojovat a povleče se vám to dýl. Ani na pohotovosti ti nic moc neřeknou, má horečku od včera, ne?
Kliiiid, dej mu probiotika, C vitamín, hodně ho mazli, ono tělo ví co dělá :hug:.

8o 8o 8o a jako tos četla kde, že je vysoká horečka dobrá? Máme s horečkama opravdu bohaté zkušenosti a i v nemocnici ji srážejí nad 38. Při 39 a výš už se dávají zábaly. Při 40 je to kritický!! A ne že je to pro dítě čajíček a těžká pohodička. :roll:

Probiotika na horečku…tvl, to nemyslíš vážně, že ne?!

• Citovat
  • Upravit
2480
19.1.14 14:43

@Bunny puella

Můžeš zkusit prostudovat odkazy, které jsem dala…

Mmch… Lékaři často řeší následek a zapomínají hledat příčinu.
Horečka je pouze příznak (tělo bojuje), nikoliv nemoc samotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
19.1.14 14:48
@Zizalka píše:
@Bunny puella

Můžeš zkusit prostudovat odkazy, které jsem dala…

Mmch… Lékaři často řeší následek a zapomínají hledat příčinu.
Horečka je pouze příznak (tělo bojuje), nikoliv nemoc samotná.

ano, horečka je příznak, ale 39 a výš prostě už člověk řešit má a ne podat probiotika :roll: ty ti fakt nepomůžou…nejsem alternativec a začínají mi alternativci lézt na nervy…aby to tu nedopadlo jako ten případ s chlapečkem na inzulínu, rodiče se zblbli do léčitele a chlapeček umřel, protože inzulín nedostával…občas mi to totiž tady na emiminu tak příjde, že se vracíme o tisíce let zpátky :roll:

• Citovat
  • Upravit
49159
19.1.14 14:55
@Bunny puella píše:
ano, horečka je příznak, ale 39 a výš prostě už člověk řešit má a ne podat probiotika :roll: ty ti fakt nepomůžou…nejsem alternativec a začínají mi alternativci lézt na nervy…aby to tu nedopadlo jako ten případ s chlapečkem na inzulínu, rodiče se zblbli do léčitele a chlapeček umřel, protože inzulín nedostával…občas mi to totiž tady na emiminu tak příjde, že se vracíme o tisíce let zpátky :roll:

no nás vždy učili že užitečné imunitu zlepšující je zvýšení teploty od 37-38 a vše nad 38 srážet..
kvůli krevnímu oběhu a jeho zatížení, kvůli metabolismu bílkovin uvnitř buněk atd atd..
názory ohledně čekání u horečky nad 39 mě děsí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.1.14 14:55
@Bunny puella píše:
ano, horečka je příznak, ale 39 a výš prostě už člověk řešit má a ne podat probiotika :roll: ty ti fakt nepomůžou…nejsem alternativec a začínají mi alternativci lézt na nervy…aby to tu nedopadlo jako ten případ s chlapečkem na inzulínu, rodiče se zblbli do léčitele a chlapeček umřel, protože inzulín nedostával…občas mi to totiž tady na emiminu tak příjde, že se vracíme o tisíce let zpátky :roll:
Že? Jako do 38,5 přes den vyčkávám, nechávám. Ale když už má 39 nebo skoro, srážím a jsem šťastná, že ty antipyretika už dneska máme :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.1.14 14:56

@Bunny puella tak já teplotu 39 obvykle nesrážím a nejsem žádnej alternativec :nevim:. Ale vycházím ze znalosti svého dítěte a jak jsem psala s vysokými teplotami máme zkušeností dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
19.1.14 14:56

Tak ja cumim co jsou nektere maminky schopne doporucit cizi mamince aniz by znaly situaci a co jsou schopny dat vlastnim detem..myslela jsm ze uz skoro vsichni vi ze paracetamolova antipyretika zpusobuji toxocitu jaterzatezuji organismus, zvysuji delku leceni a hlavne prudkym snizenim zpusobuji f. krece..kdyz uz tak nurofen a pouze cipky.

diazepam..jeste pri febrilnich krecich! proboha to je vymysl ceskych lekaru kteri nevi jak dal.. Vsude jinde v zahranici je to nemyslitelne i zakazane. cetla jsm tu i prispevek od vydesene maminky zijici v zahranici ze tam na ni poslali socialku ze droguje dite. Dala pri horecce i diazepam.

Horecka je prvni a zakladni obrana tela pri infekci. jedina reakce ktera dokaze spravne nastartovat imunitu, dat mozku signaly ze se neco deje a co je treba delat. Pokud se snizuje hned v zarodku telo o ni postupne prichazi.

Az se vzbudi ditko poslu z pc odkaz na kousek problematiky z knizky a par clanku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.1.14 14:57
@Bunny puella píše:
8o 8o 8o a jako tos četla kde, že je vysoká horečka dobrá? Máme s horečkama opravdu bohaté zkušenosti a i v nemocnici ji srážejí nad 38. Při 39 a výš už se dávají zábaly. Při 40 je to kritický!! A ne že je to pro dítě čajíček a těžká pohodička. :roll:Probiotika na horečku…tvl, to nemyslíš vážně, že ne?!

A kde jsem jako napsala, že je to čajíček a pohodička? Krapet přeháníš a ženeš to do extrému.
Víš, že ještě v dobách našeho mládí se horečky řešily hlavně zábalem? Horečka se brala jako normální součást nemoci. Do těch 40.

Každý ať si to udělá sám podle sebe, jen jsem tady chtěla napsat i odlišný pohled na horečku, protože srážet horečku už ve 38 je fakt podle mě blbost.

edit: probiotika samozřejmě nejsou na horečku, ale na podporu imunity, jejich vliv je prokázaný.

Příspěvek upraven 19.01.14 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.14 14:58

@Bunny puella

Už jsi prostudovala odkazy?

Stojím si za tím, že horečka nad 39 je prospěšná. Mám 3 děti (nejstaršímu už bude 10) a musím říct, že dohromady nedostali tolik antipyretik jako některé dítě do dvou let. Možná tak do 10 dávek a to ještě včetně léků podaných na bolest po operaci.

A ze zkušenosti můžu říct, že nemoc má rychlejší průběh.

Jako podporu při léčbě dodržuju klid a hlavně dostatek tekutin.

Nejsem nijak fanaticky proti lékům, pokud je k tomu skutečný důvod. Dítě je vyčerpané a nemůže dlouho usnout, má bolesti - lék klidně podám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.1.14 14:59
@jdukolem píše:
no nás vždy učili že užitečné imunitu zlepšující je zvýšení teploty od 37-38 a vše nad 38 srážet..
kvůli krevnímu oběhu a jeho zatížení, kvůli metabolismu bílkovin uvnitř buněk atd atd..
názory ohledně čekání u horečky nad 39 mě děsí..

Mně taky. A jsem ráda, že nejsem sama. Můj táta měl před 50 lety sepsi v noze s horečkama 40 -42, a protože nechtěl na amputaci, strkal si teploměr místo pod paži do čaje. Nakonec mu doktoři nohu zachránili (i když tu sepsi zavinil jeden z nich, když nezkontroloval průchodnost cév v sádře), ale lékař to pak zjistil a babičce jasně řekl, že být to kdokoli jiný, tak už táta umřel. Že ten svůj život zatraceně neuváženě riskoval :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.1.14 15:00
@Bunny puella píše:
8o 8o 8o a jako tos četla kde, že je vysoká horečka dobrá? Máme s horečkama opravdu bohaté zkušenosti a i v nemocnici ji srážejí nad 38. Při 39 a výš už se dávají zábaly. Při 40 je to kritický!! A ne že je to pro dítě čajíček a těžká pohodička. :roll:Probiotika na horečku…tvl, to nemyslíš vážně, že ne?!
:lol: a došlo ti někdy, že ve špitále se prostě jen sychrují? Horečka je normální proces, pod 40 to nenínic, co by mělo být pro dítě zas až tak kritický. Zase to tak nezveličuj, pokud dítě netrpí feb. křečemi, je lepší tonechat na organismu samotném a zasahovat, až je potřeba. Tělo ví, co dělá ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.14 15:03
@Broučkovka píše:
Tak ja cumim co jsou nektere maminky schopne doporucit cizi mamince aniz by znaly situaci a co jsou schopny dat vlastnim detem..myslela jsm ze uz skoro vsichni vi ze paracetamolova antipyretika zpusobuji toxocitu jaterzatezuji organismus, zvysuji delku leceni a hlavne prudkym snizenim zpusobuji f. krece..kdyz uz tak nurofen a pouze cipky.

diazepam..jeste pri febrilnich krecich! proboha to je vymysl ceskych lekaru kteri nevi jak dal.. Vsude jinde v zahranici je to nemyslitelne i zakazane. cetla jsm tu i prispevek od vydesene maminky zijici v zahranici ze tam na ni poslali socialku ze droguje dite. Dala pri horecce i diazepam.

Horecka je prvni a zakladni obrana tela pri infekci. jedina reakce ktera dokaze spravne nastartovat imunitu, dat mozku signaly ze se neco deje a co je treba delat. Pokud se snizuje hned v zarodku telo o ni postupne prichazi.

Az se vzbudi ditko poslu z pc odkaz na kousek problematiky z knizky a par clanku..

srážením horečky vznikají febrilní křeče? 8o
já myslím že ty naopak vznikají ve fázi prudkého vzestupu horečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí