Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky mamky,
tak jsem vás dočetla,naši jsou na dovolené už druhý týden tak jim jezdíme jednou za dva dny zkontrolovat se Sabčou bydlení tak vás musím dočítat.
TERKO: buď v klidu mi máme taťku doma jen o víkendech od pátku do neděle,a jednou v měsíci jezdí na 14 dní. Když byla Sabika malá a neměli jsme dvě auta tak vždy byl nějaký problém(horečky,průjmy aj.) a byla jsem vždy taky pološílená co se zase stane až bude táta pryč. Teď už to beru jako běžnou věc,auto už mám svoje a taky mám od té doby klid a přijde mi že už i Sabča si zvykla že je taťka přes týden pryč.
Holení-též provádíme pravidelně a manža dost často asistuje,takže stejně jako při Sabce bude holení provádět před odjezdem do porodky. ![]()
Páček
Přejeme vám hezký sraz.
Terko já jsem zvědavá, tak snad zaběhnu a mrknu se já ne? pro ostatní - bydlíme totiž blízko…
já mám za sebou druhý velký UTZ - vše v pořádku - vykrmujeme se dobře, velikost ok a máme cca 1760 gr. jo a pohlaví potvrzeno, ukázala mi i pindíka… takže už je to nezvratné
![]()
ještě mi chybí poslední odběry a pak už snad bude s vyšetřeníma na chvíli pokoj. fotku se mi snad podaří nasnanovat lépe, tak jí vložim do galerky.
Tak taky hlasim zacatek 8. mesice - ziju, ale jsem nejak cim dal tim vic unavena. V noci spatne spim, jsem oblozena rezervni perinou a polstarem, abych mohla aspon trochu spat. Kdyz beham za Honzikem, tak jsem pak uplne mrtva. Do prace uz si taky moc odpocinout nechodim, protoze me vadi, ze si nemuzu ani na chvilku lehnout, proste nic moc.
Tak konec stezovani, ted k vasim komentarum…
Cviceni - bylo mi doktorkou zakazano drive, nez jsem se dokopala chodit ![]()
Terulko - 2 tydny sama? To by mi asi kleplo…
Ostrava - uzijte si srazik.
Otekla nejsem, jen
la nejak pribylo… jo jo, 10 kg je 10 kg.
Nemate tip na nejakou levnejsi postylku? Potrebuju jeste jednu dolu do obyvaku.
Jiro - Tak schvalne, jestli se nam ty kluci jeste otoci, ja myslim, ze jo. Kdy budes mit pristi UTZ?
Marodi, uzdravte se. Nejak se mi vykourilo, co kdo jeste psal, tak priste vice.
Ahoj holky.
Na cvičení se naštěstí pro mě,nestihlo cvičit.Aspoň jsme probrali kojení.
Za 14 dní je další „cvičení“.Bude pokec o císaři.
Gabka byla hodná.Dokonce ani moc nerušila.Zasloužila si lízátko.
![]()
Inge
To snad aby se mi už netočil.Když jsem si zvykla na tu myšlenku,že půjdu na císař.
Příští UTZ budu mít někdy ke konci října.Ale dr.by to měl poznat i při běžné kontrole.Tak se ho v pondělí zeptám. ![]()
Terezko
Já jsme taky hrozně zvědavá.
Jsi dobrá,že ses ještě nekoukla.
Kitty25
Ahoj Petro.Jasně,zajdi se kouknout a pak nám to řekni.
![]()
Báro neboj.To se naučíš si to zorganizovat.
Já už jsem doma něco přes 5 let.
To to letí.
Jinak všem kontrolovaným samozřejmě gratuluji k úspěšným kontrolám.
Pa pa J.
Ahojda všichni,
nějak v poslední době nestíhám ani číst ani psát. Zaučuju za mě záskok v práci a dost mě to zmáhá
, no nic musím to vydržet.
Jinak začínám být taky čím dál víc unavená a hlavně mě bolí dost záda.
Zítra jdu na KO, tak snad bude všechno v poho.
Dneska jsem si udělala radost koupila teplý svetřík a kozačky na zimu, tak může začít sněžit ![]()
Zatím papa a opatrujte se
Ahojky, nemyslete já jsem taky hrozně zvědavá, ale nesmíte mně ponoukat, nebo na to kouknu. Už jsou to jenom 2 měsíce, tak už by to bylo blbý, kdybych to nevydržela. Takže
nikomu nic nepovim.
Holky tak ta moje kamarádka, co jsem o ní už jednou psala, byla dneska na IVF (umělém oplodnění). Dneska měla transfér embrií, takže už je pár hodin těhulka. Teď je před ní kritických 14 dní, jestli se embrijka udržej a nebude tim muset projít znova.
Inge já jsem poslední dobou taky hodně unavená. Pořád se přes den válim a v noci nemůžu spát. Jenže ten muj pupík, jakmile zalehnu, tak se začne vlnit a pošťuchovat mně. Nejhorší je, když mně začně šátrat ručičkama tam kde nemá. Kolikrát mám pocit, že jí ze mně vytáhne a zamává mi. ![]()
Pa Terka
Ahoj holky,
tak koukám že jsme na tom všichni stejně - únava, bolesti zad. Předpokládám, že už to bude jen horší ![]()
terulko - to nechápu, jak se to dá vydržet ![]()
chloupky - díky moc za rady - ten sestřih úplně na ježka je fakt dobrej nápad ![]()
Sevca - já od včerejška taky zaučuji a potvrzuji, že je to fakt náročné.
Jířo - doufám, že až se tvé mimi otočí, tak nebudeš zklamaná, že budeš rodit přirozeně ![]()
marodi - přeji brzké uzdravení
Knoflice - hodně jsi mě pobavila, že ti otekla pr…
Tak se mějte krásně a zatím pa
Ahojte, jsem sice vyřízená, ale neodolala jsem a musím nakouknout. ![]()
Tak nejprve o nás: hlava dole, odhadovaná váha 1200g, odpovídáme konečně i termínu podle MS, já jsem od poslední ko nepřibrala
Pokoukala jsem, dojala jsem se a odpo, jak jsem zavezla Klárku na kroužek, tak jsem koupila ohoz do porodky. V rámci zachování tradice. Klárce jsem koupila do porodky dupajdy vel. 62 a moc mě překvapilo, když jí nedosáhly nožky do nohavic.
Takže jsem Vendulce pak koupila nové, tentokrát malé, no tak aby ta třetí nebyla šizená … ![]()
Hani , mě by bylo hrozně smutno, nemít Jendu každý den doma. Když je sezona a vidíme se míň, tak mě to hrozně chybí … Ale vím, někdy to jinak nejde. ![]()
Terko , kámošce taky držíme palce. A ten tlak je normoš?
Jiřko , tak něco nového na přednášce? Srazík - šlo by až příští čt?
Já tento nemůžu … A stejně se neozvala Fazole (že by ji zničila víkendová návštěva
), Eva, Monika …
Tak holky, piště, co jste zase nakoupily, vypraly a objevily, mě to aspoň motivuje k nějaké činnosti
![]()
Ahojte těhulky,
všem gratuluju k úspěšným kontrolám a rostoucím miminkům
![]()
My máme doma tatínka, má dovolenou, tak počítač moc nezapínám. A když ho zapnu, tak se diví, co tam furt hledám
Manžel bývá doma jen na víkendy, celý týden ho máme pryč. Mimo domov začal pracovat ve stejné době, jako se narodila Barunka.
Taky přispěju na téma hlení. No je to s tím bříškem sranda
Snažím se trošku to tam „pohonit“ aspoň před kontrolou, ale myslím, že doktorům je to stejně jedno. Takže spíš jen stříhám nůžkama a trošku oholím. Když jsem řekla manželovi, že před porodem mě oholí, tak se málem zhroutil
, že on to nezvládne. KDyž jsem rodila Barču, tak oholení v porodnici nepožadovali a já jsem se v té době ještě neholila. Porod proběhl bez holení, bez nástřihu a bez šití, takže pohoda.
Spánek - nemůžu si stěžovat, dobře usínám, v noci jdu na záchod jen jednou
, nejlíp se mi leží na boku.
Terulko , teď už to vydržíš, už je to jen chvilka
I když tě teda obdivuju, mě by to lákalo…
HOlky, užijte si srazík ![]()
Dobrou noc!
Brýýýý ránko,
to jsem tady první ?
Právě jsem dožehlila strašnou kupu prádla,uff, ale dalo to zabrat ![]()
Na desátou razím na KO a potom zase šupky do práce. ![]()
Nevím, jak u Vás ale tady je fakt úplnej podzim, ale není zima,mám tohle počasíčko docela ráda.
Bramburak souhlasím s Tebou taky se děsím, ža zůstanu doma, vůbec si to neumím představit, co budu dělat. doma tolik práce nemám, bydlíme ve 2+1, tak mám uklizeno raz dva, jediné co mě čeká je praní věciček a toho docela dost…
Zatím papa a ozvu se po kontrole.
Brééé ráno,
tak jsem tu dnes druhá
![]()
Tak já dneska neudělala ještě vůbec nic
teprve jsme se Sabinkou vstávali ![]()
Sevco: držíme palečky na KO.
Ahojte
Tak ja treti?
![]()
neudelano nic
… tedy ustlano, nakrmena zver i ja jsem po snidani … ale prace mi tu stoji …
dala jsem se do nakupovani … vydrancovala jsem drogerii a zdravotni potreby, taky nejake bazarky, ale ted uz nevim kam pro detske obleceni jit (kde kupujete treba to nove? - krome CA, HM, Tesco? jsou jeste nejake cenove prijatelne obchody?) a na seznamku mi toho zbyva dost …
takze dneska lekarna a jeste obhlidnout nejake ty kocarky
s tim jsme pozadu …
mno a pak prani, zehleni, zarizovani, jeste jsme ani postylku nesestavili
jako aby tu nestrasila predcasne
… ale uz uz to bude …
a dalsi zadost o radu - potrebuju nutne komodu na veci s prebalovakem … nejake doporuceni ci tipy?
mejte se krasne, jooo a kurz byl vcera moc fajn, prijemne posezeni a poposlouchani ![]()
gratuluji ke kontrolam
, my jdeme v pondeli na utz, tak uvidime ![]()
ahoj holky, vy píšete jako draci ![]()
bohužel ve čtvrtek nemůžu, mužský má nějaký raut, tak mu jako obvykle dělám doprovod a pak snad jdeme ještě na nějaký koncert - ani nevím co to bude…
Pokud se sraz uskuteční tak přeju aby se vyvedl, a pokud by se posunul - budu ráda ![]()
Jinak ruce mi stále natékají, jsem unavená, nemůžu spát, nabrala jsem už 10 kilo - takže se transformuji v kytovce. V ppodstatě vše co trápí vás ostatní. Alespoň v tom nejsem sama - chichi.
Jinak má nevlastní dcera je o 3 měsíce před námi a má 16 kilo navrch - a to je vám už opravdu znát. Tak snad mne to nepotká ![]()
Jinak teď vůbec nespím protože řeším tady nedaleko týrání koní, není to příjemný pohled, dneska je jdu nafotit a pak napsat na veterinární správu, víc nevím co dělat
Navíc se do toho nechci přespříliž namočit, protože ten majitel je pako a my bydlíme hned vedle. Ale zavírat oči jako ostatní tedy nehodlám… nemáte s tím zkušenost?
tak všem hlavně pohodu a užívejte si nakupování na mimíse
Ahojky ![]()
Aluško já taky nakupovala v těch třech obchodech a pak ještě něco v Hypernově a pak takových malých obchůdcích. Ale hlavně HM, CA a Tesco. My to s komodou máme tak, že jsme nekupovali žádnou speciální, ale máme obyčejnou z Ikea a na ni dáme přebalovací podložku se zpevněným dnem. Akorát budu kupovat ještě jednu tu samou komodu, protože tu první už mám plnou
.
Včera jsem byla na prvním kurzu, přednáška celkem ušla, spíš taková diskuse o tom, jak si představujem rodit… Cvičení dobré, ale hlavně plavání bylo super, tak jsem ráda, že jsem se tam přihlásila. Perfektní uvolnění…
Tak dneska se už fakt musím pustit do toho úklidu.......... ![]()
Dobré ráno holky.
Jsem tady šestá.
![]()
Kuba je ve školce,zatím neuděláno nic.Zato jsem v noci žehlila(naše i miminkovské),takže kromě plínek a pár věcí,které musím přeprat v ruce,už mám hotovo!!!
Radka75
Ahoj Radko.No jestli se otočí,tak zklamaná nebudu
,jen asi budu hrozně moc panikařit.S Gabkou to byly docela fofry,tak nerada bych malého odrodila ve vaně.Musím počkat než mi přijede hlídání.Fakt nemám kam dát děti.Takže nestraš.
Už pomalu přemlouvám Ráďu,aby zůstal sedět.
![]()
Knoflice
Ahoj Katko.Na přednášce jsem se konečně dozvěděla jak se kojí ze začátku (ještě v porodce).
Nějak mi to vypadlo. ![]()
Srazík …to mě mrzí,že to tento týden nevyjde.
Jak bude mít Martin šichty příští týden se zase dozvíme až v pondělí nebo v úterý
.Tak nevím,jestli ten příští čtvrtek budu moct.No,když tak se zase domluvíme. ![]()
Fazole
A nedá se s těma lidma promluvit? Já bych to zkusila.
Jdu něco dělat.
Pa pa J.