PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4688
27.9.07 08:29

Ahojky, ševčo vypadáš dobře :lol:
Radko co se týká odsávačky hlenů, vlastní zkušenost nemám, ale všechny známé radí tu na vysavač. Stojí prý kolem 400, ale vyplatí se :)
klasickou odsávačku na mléko budu mít jen půjčenou a uvidíme, nakolik jí využiji. Většina říká nekupovat, až podle potřeby.

Holky, kdo máte ZPMVCR, mají balíček pro těhotné a kojící ženy v hodnotě 1000,– a fůra nákupů na to lze uplatnit (kojící kloboučky, vložky do podprsenky, mastička na bradavky atd…), tak kdo máte taky, uplatňujte :lol:
 papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
27.9.07 08:37

Radko já mám zatím Bepanthen mast na bradavky a zadeček, líh na pupík, vatové čtverečky na čištění, vatové tamponky do uší, pak spíš nějaké věci z kosmetiky (ubrousky, olej, koupel…), odsávačku do nosíku obyčejnou hadičkovou (dle zkušeností pacientů). Přímo z léků snad jen Panadolové čípky pro děti (ale myslím, že ti je napíše doktorka hned na první kontrole), borovou vodu nebo Opthal do očí, ostatní se dá dokoupit podle potřeby - Sab Simplex a Pupík mast na větry, Excipial na suchou pokožku… U nás to dětská doktorka píše všem narozeným miminkům. S tou odsávačkou mléka bych taky počkala, jenom bych si třeba vybrala typ a pak pro ni příp. poslala manžela. Možná si ještě něco vzpomenu, tak dám vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
27.9.07 08:41

Dneska mám info schůzku na předporodní kurz, tak jsem zvědavá… Navíc mě honí školitel na odevzdání práce a prý už se mám učit… :( . Do šesti v práci, jak to mám stíhat :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
27.9.07 08:54

ad léky - zatím nemám nic, připadá mi to brzo, nakoupím až v listopadu - mám odsávačku úplně obyč, prý je skoro lepší, bepanthen (možná je ale lepší ta rybí mastička) - kamarádka si chválí i Niveu na opruzeniny, pak mám ty čtverečky na pupík a do oušek a dál nic. času dost

ad odsávačka - kupovat nebudu - přece nevím, zda budu mít mléko na odstříkání. připadá mi to do předu zbytečné vyhazování peněz

Jířo - nestresuj se, mám dvě kámošky po císaři a jedna kojí už 7 měsíc jako ďábel, druhá měla dvojčata, tak tam to bylo složitější, ale přežily a vše je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
27.9.07 08:54

Fotka mojeho obr pupku z pondělka (30+1 tt) :wink:

No,tak koukněte do galerky.Nějak mi to nejde hodit sem do diskuse. :(

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
27.9.07 11:51

Zdravím všechny z upršeného Brna :cry:

to počasí mě fakt štve, zítra ráno se chci vydat k rodičům do Jeseníků a jestli bude takhle, tak se nám pojede špatně a to nemluvím o tom co tam budeme dělat, už to vidím papat a papat :wink:

Jinak dneska už je mi líp, ale malej mě hrozně tlačí na žaludek a špatně se mi dýchá…

Dneska jdu do Sparu koupit nějaké ty věcičky pro mimi co mají v akci :)

Zatím papa a děkuji za pochvalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
27.9.07 12:51

Ahoj holky.
Nechci prudit,ale U NÁS SE NĚJAK ROZJASŇUJE!!! :D
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
27.9.07 14:16

tak…moja KO dopadla ok.....skontroloval cipek......nejak ho nevedel najst..... lebo musel poriadne hlboko capat kde je......
ale nakoniec povedal ze vsetko je ok.......
pytala som sa ci mi napise MD aby mi to vyslo na 01.11.a nie na toho 05.11.....povedal ze nie je problem a budeme to riesit o 2tyzdne,kedy mam prist na dalsiu KO kvoli tomu tak skoro lebo mi brali krv ci sa mi uz upravilo to zelezo.....tak mam prist o 14dni a pojdem sa zaroven aj obj.do nemocnice na velky UTZ.......

a predsavte si za mesiac som pribrala..... len 1kg......
cize mam na hore 6.5kg od zaciatku.......

inac vsetko ok.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
27.9.07 14:32

Marti gratuluju k úspěšné KO, já jdu příští týden ve středu, tak snad bude všechno OK :wink:

Jiřko tady je pořád hnusně, prší je zataženo, prostě opruz, ale ještě to musím vydržet, jsem totiž v práci do pěti :? a nějak to dnes neutíká…

zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
27.9.07 15:30

ahoj maminy,
dneska je mi od žaludku parádně šoufl, dokonce jsem i zvracla - z čeho, tak to nemám páru. Večer si dám něco lehkého a snad se to srovná

Knoflice - tak s tím spontánním rozhodnutím o jméně - myslím že můj chlap to bude brát všemi deseti. Ale už jsme zase o kousek dále z 15 jmen máme už jen 10 :)

Jirabobeš - no babička, to mě ani nenapadlo - chichi, to budu muset zuzce říct, uvidíme jestli jí to pobaví stejně jako mě. Ale jak ji znám, tak určitě

Bramburko - tvůj seznam kosmetiky si už opisuju, klidně jej můžeš dopsat

Jinak všem příjemný i když deštivý den já se jdu vrhnout na úklid a vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
27.9.07 16:09

Normálně si píšu poznámky na papír k tomu, na co chci reagovat. Vtipkuje se o tom, jak děti ubírají matce inteligenci, ovšem asi na tom bude něco pravdy. :roll:

Jiřko , tvoje starosti s CR fakt chápu. Aluška a Ivča ještě nevědí, do čeho jdou, ono není legrace porodit dítě spontánně záhlavím, natož zadkem napřed! Ta představa mě fakt děsí a moje babička málem přišla o život při takovém porodu, čímž se moje obavy zvětšují do gigantických rozměrů. On se ještě otočí, neboj :! Jsem si říkala, kdo to v galerce je, konečně pořádné břicho, které se může rovnat tomu mému. A fakt, kdy jdeme do toho srazíku, příští týden? Někdo psal, že může až může :lol: tak kdo to byl, už může? :lol:

Sevčo, Žaneto , dejte se do kupy, hezky odpočívejte! Sevčo, moc ti to sluší :!

Martina se neukáže a pak provokuje s váhou! Já jdu v úterý na KO (intervaly se ňák zkracují), ale zde zcela jistě nezveřejním váhový přírůstek! (Asi protože není čím se chlubit).

Jj, Míšo , kde jsi?

Odsávačku hlenů mám taky trubičkovou (přesně tu, co obsahuje ftaláty) i balonkovou, ta trubičková se mi hodila líp. Tu vysavačovou jsem neviděla, ale jak to slyším, tak mám strach :wink: Odsávačku mléka jsem měla půjčenou a zase si půjčím (bude-li to opět potřeba). Ale to stejně jen ze začátku …

Ještě jsem něco chtěla Alle, ale teď to po sobě nemůžu přečíst :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
27.9.07 16:12

Už vím - good luck u příštího UTZ, ať se malá ukáže :D

A … byla jsem u holiče, shodila jsem vlasy, mám krátké mikádo a těžce si na to zvykám…

Báro , to stihneš dopsat a obhájit práci ještě do porodu? Kde studuješ a co, jestli to není tajné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
27.9.07 17:42

Ahoj těhulky,

tak jsem vás přelouskala :roll: :D Budu reagovat na to, co si moje makovička zapamatovala…

Bramburko , tvůj seznam je super :wink: Řekla bych, že je tam všechno, co jsem u Barunky po narození používala. Doktorka se zeptá, co všechno máte a popř. napíše, co bude potřeba. Na bradavky jsem používala Bepanthen, na prcku spíš rybilku.

Odsávačka hlenů , máme doma taky tu malou (co obsahuje ftaláty). My jsme ji využili spíš až po prvním roce, jako mimčo byla Barunka snad jen 2× nachlazená. Jenže se s ní toho moc neodsálo, tak jsme si udělali „domácí na vysavač“ a hned to bylo lepší :lol: Mezi odsávačku a vysavač jsme dali kus kartonu, udělali dírku na tu hadičku a bylo to.

Odsávačka na mléko , jsem spíš pro to, nekupovat ji. Třeba ani nebude potřeba. Já jsem ji neměla a pokud bude teď nutná, dá se vyždycky dokoupit.

Jiřko, Ivčo , miminka ještě mají čas, takže se určitě stihnou přetočit. Zajímalo by mě, co děláte za cviky, abyste tomu pomohly. V jedné starší Betynce jsem četla, že jedné mamince se miminka přetočila až skoro na porodním sále :) Stalo se jí to 2×.

Markýsku, jsi hodná, že jsi se ukázala. Držím palce, ať všechno vyjde podle vašich představ :wink:

Všem gratuluju k úspěšným kontrolám.

U nás nic nového, Klárka v bříšku kope jako divá. Její polohu nevím, UTZ mi dr. minule nedělal a já to sama nepoznám. Musím si počkat 14 dní na další UTZ. Barča se úspěšně naučila spát ve velké posteli, říká že v malé postýlce spát nebude, ta je pro Klárku :lol:

Zatím pa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
27.9.07 17:58

Sevčo, Jiřo , ještě jsem vám chtěla pochválit vaše pěkný bříška :lol: :lol:

Tak a jdu něco dělat. Přestalo pršet, tak si naši vzali Barunku ven. Musím to tady trochu debordelizovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
27.9.07 18:16

Ahojky!

Tak na včerejší KO taky vše OK. Hlavičku máme dole, ale to už dlouho. UTZ taky dopadl dobře. Pan doktor mi udělal fotečku pohlaví a strčil mi jí do průkazky tak abych to neviděla a řikal, že když budu chtít tak ať číhnu. Teda ten mě nahlodal. Už to mám tak na dosah, nevim jak to vydržim.
No podle mě to bude stejně kluk, tak bych byla hodně překvapená, kdyby ne. U Akrimka jsem taky chtěla holčičku, ale od začátku jsem byla přesvědčená o tom, že to je chlapeček. Pani doktorka řikala, že máma to stejně většinou pozná. Tak nevim.

Odsávačku jsme taky měli tu s těma dvěma trubičkama a byla fakt dobrá. Jenom mi bylo Akrimka hrozně líto, když jsem to z něj tahala.
Vůbec nevim, že obsahovala ftaláty, ale Akrimek je živej a zdravej tak to snad tak nevadilo.

Knoflice můžu taky trochu provokovat? Já mám nahoře 4Kg, ale zase mám strach, že to je moc málo. No neni všem dnům konec, třeba to ještě doženu. U Akrimka to bylo celkem 10kg, ale podle mě to byla většinou voda co jsem zadržovala, jelikož jsem baštila téměř denně balíček Chipců, tohle mímo je spíš na ovoce.

PŘÍŠTÍ KO 17.10.

Pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí